Italialaisia makuja kotona ja Teurastamolla

postaus sisältää saatuja ruokia Välillä elämä tarjoaa kokemuksia, joita ei ikinä uskoisi tarttuvansa. Yksi niistä on ollut tämän kevä...


postaus sisältää saatuja ruokia


Välillä elämä tarjoaa kokemuksia, joita ei ikinä uskoisi tarttuvansa. Yksi niistä on ollut tämän kevään aikana saapunut pyyntö auttaa illallistapahtumassa, jonka päävetonaulana on italialainen Michelin-tähtikokki Pier Giorgio Parini. Roolini teurastamolla 1.6. järjestettävässä illallisessa on ollut pieni, mutta mukavaa vaihtelua päivätyölleni ja olen päässyt jo hieman kiinni italialaiseen ruokakulttuuriin.

Koska tähtikokki-illallinen järjestetään uuden Little Italy festivaalin yhteydessä, pääsin viime viikonloppuna pressilistojeni lisäksi tutustumaan myös italialaiseen ruokaan saadessani pienen testierän festariviikonlopun mauista. Festivaalin järjestelyissä mukana oleva kaverini Simone oli kasannut mulle setin, jossa oli italialaisia perusmakuja kuten tomaattia, artisokan sydämiä, Suomessa tehtyä Vaelsan artesaanipastaa, erittäin voimakasta pecorino-juustoa sekä Peroni-olutta.


Itsehän en ole mikään ruuanlaittoguru, joten pyysin Simonea tuomaan safkani suoraa keittiööni Anikon kotiin :D Onnea on ystävä, joka taitaa ruuanlaiton! Aniko olikin heti valmiina kokkaamaan ja lopulta mulle jäi se itselleni ominaisin rooli eli ruuanlaitoin ihmettely ja syöminen. Anikon kokkaukset herättivät kuitenkin niin paljon ihastelua Instagramissani, joten päädyin nyt kirjoittelemaan ohjeet viikonlopun Italia-safkoihin myös teille!


ANIKON MANSIKKALEIVÄT
Maalaisleipää mansikoilla, mintulla ja pecorino-juustolla

Sekoita oliiviöljystä, hunajasta ja mustapippurista marinadi. Lisää viipaloidut mansikat ja minttu, anna maustua hetki. Lisää marinoidut mansikat maalaisleivälle ja murustele päälle voimakasta italialaista pecorino-juustoa.


ANIKON ITALIAN PASTA
Hunajapaahdettua artisokkaa ja  tomaattikastiketta

Sekoita tomaattisoseeseen suolaa, pippuria, ruskeaa sokeria sekä yrttejä kuten meiramia ja basilikaa. Anna hautua n. 15 minuuttia. Paahda sillä aikaa huuhdeltuja artisokan sydämiä pannulla hunajan kanssa.

Keitä tuorepasta suolatussa vedessä ja tarjoile se tomaattisoseen ja artisokkien kanssa. Rouhi päälle mustapippuria, basilikaa, voimakasta pecorino-juustoa sekä tuoretta sitruunamehua.


Olipa loppujen lopuksi hyvin helppoa ja hyvää! Ja näitä aineksiahan löytyy onneksi lähes jokaisesta ruokakaupasta, poislukien tuo ihan superhyvä pecorino, vähän (aika hiton paljon) paremmat Vaelsan pastat sekä Simonen maahantuoma gourmet-oliiviöljy, joita löytääkin sitten kesäkuun alussa Little Italy festivaaleilta Teurastamolta.0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images