Lapsi opettaa, miten juhlitaan oikein (kalakeittopäivääkin)!

kaupallinen yhteistyö: Food Market Herkku "On se hyvä, että meillä on tuo lapsi. Muutenhan me juhlittaisiin ihan väärin!" p...

kaupallinen yhteistyö: Food Market Herkku

"On se hyvä, että meillä on tuo lapsi. Muutenhan me juhlittaisiin ihan väärin!" puuskahti lapseni isä taannoin perhechatissamme. Menossa oli maalaiskodin joulukoristeiden poistopäivä, kun lapsi jo suunnitteli kevätsesongin juhlimisaikataulua. Joulusta hypättiin suoraan Runeberginpäivän ja laskiaisen odotteluun ja koulun myötä lapsi tietää mitä ihmeellisempiä faktoja näistäkin juhlista. Nämä tottakai vaikuttavat myös omaan juhlintaamme, sillä jos koulussa on sanottu, että Runebergin Fredrika on laittanut torttuihinsa piparkakkumurua, niin laitamme muuten mekin.

Muita kevään juhlia ovat tottakai ystävänpäivä, naistenpäivä, pääsiäinen, vappu ja kalakeittopäivä. Kyllä, KALAKEITTOPÄIVÄ. Kävi nimittäin niin, että kuulimme helmikuun toisen tiistain olevan virallinen kalakeittopäivä ja juhlinnastahan meinasi ihan kriisi iskeä, kun koulussakin on keittopäivä vasta keskiviikkoisin. Että mitä jos tämä juhlapäivä UNOHDETAAN?! Kriisin välttääksemme pidettiin sitten Einon ja Kaamoksen kanssa kalakeittopäivän etkot Food Market Herkussa, että tämäkin juhlapäivä on juhlittu ainakin kerran.


Helsingin Stockmannin alakerran Food Market Herkun Bistroa on tosi moni kavereistani jo ehtinyt testaamaan ja ylistämäänkin. Isyyspakkaus blogin Tommi kertoi taannoin syöneensä lasten kanssa tätä Herkun Bistron kalakeittoa ostosreissun lomassa ja oli enemmän kuin innoissaan edullisesta ja herkullisesta keitosta. Ja perheellisen näkökulmasta hienoa on, että tätä sairaan hyvää Palacen keittiömestari Eero Vottosen kalakeittoa saa kahta kokoa, joten lapsellekin voi tilata oman sopivan kokoisen keiton.

Koska Herkun Bistro sijaitsee keskellä Helsingin parasta ruokakauppaa, ei raaka-aineita tarvitse kaukaa hakea. Herkun kalatiski kun sijaitsee noin kahden metrin päässä koko päivän porisevista kalakeittokattiloista ja keiton sekaan heitetään vaihtelevasti kalatiskin tarjontaa sen mukaan mistä hyvän keiton milloinkin keittää. Kalan lisäksi keitosta löytyi ainakin meidän kalakeittopäivänä myös katkarapuja.


Meillä tulee harmittavan vähän käytyä keskustan Food Market Herkussa ruokaostoksilla, sillä sijaintimme Idässä kannustaa hakemaan ne vähän paremmat herkut Itiksen Herkusta, jossa Bistroa ei ainakaan vielä ole. Mutta nyt kun yksi kynnys on ylitetty ja ruokakaupassa onkin käyty syömässä, löytyy Bistro ehdottomasti lempiravintoloidelle listalta, kun haussa on kummallekin maistuvaa ja terveellistä perusruokaa.

Sesonkijuhlijan vanhempana olen iloinen myös siitä, että tällaisia ihan tavallisia ruokia juhlitaan eikä jokainen juhlapäivä vaadi kylkeen omaa leivosta (niin ihania kuin ne onkin!). Kiitokset siis Pro kala ry:lle loistavan teemapäivän luomisesta! Kalaa ei meidän perheessä tule edelleenkään syötyä ihan suositusten mukaisesti, joten sen terveysvaikutuksia ja ihan sitä hyvää makuakin on syytä pitää esillä. Jos kalakeittopäivä innostaa tai muuten vain tekee kalaa mieli, kannattaa tsekata myös WWF:n kalaopas, joka opettaa tekemään vastuullisia kalavalintoja. Tähän liittyen Herkun kalatiskin MSC-sertifiointi onkin mitä loistavin juttu kuluttajalle, sillä vastuullisuus on otettu huomioon jo kaupassa ja fiksu kalan ostaminen on kuluttajalle helppoa.

Kalakeittopäivä Food Market Herkussa 12.2. 2019

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images