DIY: Teemu Järvi seinätekstiili pellavapyyhkeestä

Luontoihmisenä olen ihaillut Teemu Järven mustetöitä ja harkinnut julisteen tai taulun hankkimista jo tovin. Sitten näin jotain vie...


Luontoihmisenä olen ihaillut Teemu Järven mustetöitä ja harkinnut julisteen tai taulun hankkimista jo tovin. Sitten näin jotain vielä hienompaa, pellava-puuvillaisen seinätekstiilin Järven maalaamalla eläinkuvalla.  Ainoat ongelmat olivat, että seinätekstiili oli todella iso pieneen asuntooni ja myös vähän turhan hintava (490 eur) asiaksi, jolla ei ollut mitään muuta funktiota kuin näyttää kauniilta.  Kauniiden tavaroiden katseleminen toki lisää hyvinvointia, mutta kun kokokaan ei ollut ihan se mieluisin, jäin vielä harkitsemaan seinätekstiilin hankkimista.

Onneksi huomasin, että aika lähelle himotustani pääsen, kun hankin Lapuan Kankureiden Teemu Järvi -sarjan pellava-puuvillaliinan ja seinävaatteeni itse. Tekeminen toki vaati hieman viitseliäisyyttä ja muutamia työvälinehankintoja, mutta itse tekeminen oli oikeastaan todella helppoa! Ja jotta sinäkin voit halutessasi tehdä oman seinätekstiilisi, tässä on ohje.

TARVITSET:

Pellavaisen keittiöpyyhkeen ( Lapuan Kankureiden Teemu Järvi tuotteet täällä)
puurimaa
hiomapaperia
parsinneulan, nuppineuloja ja beigeä lankaa
ripustusnarua

ITSE TEIN NÄIN:

Kävin itse hakemassa pellavapyyhkeen Stockmannilta (14.90 eur)  ja pitkän puuriman (n. 3 eur) K-raudasta. Rautakaupasta hankin myös tiheäteräisen käsisahan (12, 90 eur) puuriman pienimiseen.

Tein ensin kankaan yläosaan kujan puurimalle. Taitoin kankaan yläosasta viivottimella mitaten 4 cm taakse ja neulasin nuppineuloilla kiinni. Silitin neulojen välistä, jotta taite pysyy paikallaan ja ompelin puuriman kujan käsin, samalla tavalla kuin ompelisin esimerkiksi hameen helmapäärmeen. (Jos päärmeen ompelu ei ole tuttua, täällä on hyvä ohje)

Myös alaosaan tulee kuja rimalle, joka on valmiissa työssä piilossa kujassaan.

Rimakujien ollessa valmiit sahasin pyöreästä n. 1cm paksuisesta puurimasta kaksi palasta, toisen muutaman sentin kangasta leveämpänä ja toisen muutaman millin sitä kapeampana. Hioin päät nopeasti ja pujotin rimat kujien sisään.

Lopuksi solmin yläosan puuriman päihin juuttinarua ripustuslenkiksi piilottaen langanpäät rimakujan sisään. Juuttinaru on mielestäni ihan kiva ripustusvaihtoehto, mutta koska kaverini Mira lupasi lähettää mulle itse tekemäänsä luonnonväristä poronnahkanyöriä, aion tottakai vaihtaa ripustusnarun poronnahkaiseksi tulevaisuudessa.

Siinäpä se! Äkkiä vaan reikä seinään ja teos roikkumaan. (Itselläni oli niin kiire asian kanssa, että ripustin käsityöni pelkän propun päälle, ruuvit kun olivat lopussa...) Aikaa koko hommaan kului noin tunnin verran, joten mistään kovin mittavasta projektista ei todellakaan ole kyse.

Lopputulos on oikeastaan juuri niin kiva kuin ajattelinkin. Ja vaikka en ole päässyt Järven originaaleja tekstiiliteoksia hiplaamaan, väitän niidenkin materiaalin olevan tuo sama Lapuan kankureiden pellava-puuvilla.  Tai ainakin hyvin lähellä sitä. Hieman jännitin miten taiteilija itse suhtautuu tällaiseen DIY-kässäilyyn, mutta kun sain häneltäkin peukun kuvia Instagramin kautta, uskaltauduin nyt jakamaan ohjeen yleisemminkin. Siitä vain siis kopioimaan!

ps. Koska seinäni sävy herättää aina kyselyitä, kerrottakoon loppuun sen olevan Tikkurilan Syvänne N439.

1 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images