Eläimellinen joogavinkki aikuiselle ja lapselle

Mulla on yleensä talvisin kausi, jolloin hikiliikunta tuntuu etäiseltä ja keho ja mieli kaipaavat enemmän hidasta huoltotyötä. Kausi si...


Mulla on yleensä talvisin kausi, jolloin hikiliikunta tuntuu etäiseltä ja keho ja mieli kaipaavat enemmän hidasta huoltotyötä. Kausi sijoittuu vuoden pimeimpiin aikoihin, joten olen viimeiset kuukaudet kuunnellut kehoani ja keskittynyt lähinnä joogaamaan tunneilla sekä kotona videotallenteiden kautta.

Lapsen ollessa samassa huoneessa kotijoogan aikana, olen huomannut myös hänen kiinnostuvan joogaliikkeistä. Kannustuksesta huolimatta yhteiset joogatuokiot ovat kuitenkin melkoista sähellystä, kun lapsen kiinnostus ei vaan riitä etenkään yin-joogan pitkään kestäviin asanoihin. Ja vaikka omasta mielestäni joogahetkeen kuuluu kaikki sen hetken ympäröivät äänet, en erityisesti ole nauttinut lapsen kanssa joogaamisesta, kun ympärilläni tuntuu olevan enemmän ärsykettä joogahetkessä kuin sen ulkopuolella. (Lisätkää mielikuviinne Everything is awesome biisiä laulava ekaluokkalainen, joka makaa ympäri olohuonetta sinkoilevan jumppapallon päällä. Ei muuten ole rauhoittavista eteerisistä öljyistä apua tässä)

Aikani lapsen joogasekoilua katseltuani aloin etsimään netistä videoita lasten omaan joogaan ja löysin Meri Mortin eläinjoogavideot. Ja kyllä, nämä videothan toimivat tosi hyvänä kiinnostuksen herättäjänä! Eläinjoogavideoista löytyi muutamia samoja asanoita (asentoja) kuin eläinjoogakorteista, joita olen sattumoisin jopa myynyt töissäni ajattelematta yhtään, että nämä voisi toimia meilläkin.Aikamme videoharjoituksia tehtyämme ja innostuttuamme asiasta päätin lopulta ostaa Ipanaisesta Meri Mortin suunnittelemat lasten eläinjoogakortit, vaikka epäilin että joogainnostus todennäköisesti loppuisi juuri siihen hetkeen, kun olen kortit kotiin tuonut. Vaan vielä mitä! Eläinjoogakortit ovat olleet aivan huiput ja me olemme käyttäneet niitä lähes joka ilta hiihtoloman aikana.

Eläinjoogakorttien juju on kivat kuvat eläimistä jooga-asennoissa sekä selkeät ohjeet miten asana tehdään.  Korttien mukana tulee myös monenlaisia käyttövinkkejä, joista me olemme jumiutuneet tällä hetkellä yhteen suosikkiimme. Kaamos valitsee kummallekin illalla kaksi joogakorttia, joiden liikkeet opetamme toisillemme. Hauskuus on tottakai siinä, että hän valitsee minulle kaikista oudoimmat ja vaikeimmat liikkeet ja itselleen kivoimmilta kuulostavat eläimet. Mutta yhtä kaikki, kumpikin tekee asanat mitä korteista löytyy.

Meillä joogahetket sijoittuvat yleensä ilta-aikaan, kun pitää alkaa jo rauhoittumaan nukkumista varten. Himmennämme valoja ja laitamme tuoksulyhtyyn laventelia sisältävää eteeristen öljyjen sekoitusta, joka on ollut rauhoitustuoksumme jo ihan pikkulapsiajoista lähtien. Tämän jälkeen kaivamme kortit esiin ja eläinjoogailemme noin kymmenen minuutin ajan ennen unta. Eläinjooga toimii itsellenikin hyvänä rauhoittumiskeinona, vaikka en olisi nukkumaan vielä menossakaan ja yhteisen joogatuokion jälkeen on mukava rauhallinen olo.
0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images