Apua akneen led-valohoidolla

Muistatteko, kun marraskuun lopussa tilitin tuntojani akneeni liittyen? Jos ette, voitte lukea postaukseni täältä . Silloinhan ajatuksiss...


Muistatteko, kun marraskuun lopussa tilitin tuntojani akneeni liittyen? Jos ette, voitte lukea postaukseni täältä. Silloinhan ajatuksissani oli, ettei tulehtuneelle aknenaamalleni ole enää mitään tehtävissä ja kyselin neuvoja aknelääkkeisiin liittyen. Kun välttämisruokavaliot oli testattu, useimmat lääkkeistä todettu epäsopiviksi ja pelkän kosmeettisen ihonhoidon varassakaan ei ihon hyvinvointi voinut olla, tunsin olevani umpikujassa.

Parissa kuukaudessa on kuitenkin ehtinyt tapahtua paljon positiivista ja vaikka akneani ei ole vielä täysin nujerrettu, olen nyt huomattavasti toiveekkaampi nujertamisen suhteen. Alkutilannehan marraskuussa oli niin kipeä ja tulehtunut, etten pystynyt kokototuutta edes laittamaan blogiini. Näytetään se kuitenkin nyt, jotta saadaan kuva mistä on lähdetty liikenteeseen.

Ihossani oli marraskuussa todella paljon kipeitä tulehtuneita finnejä ja koko iho oli kuin kraatereilla. Ihoa kutisi ja vaikka tulehtuneeseen ihoon ei saisi tietenkään koskea, hakeutui käsi etenkin yöaikaan raapimaan kutisevaa kohtaa ihan väkisinkin.


Kerrottuani tilanteestani sekä Instagramissa että blogissa sain todella paljon neuvoja etenkin meiliini ja Instagramin yksityisviesteihin. Kohtalontovereita tuntui olevan paljon ja ratkaisuja aknen nujertamiseksi yhtä monta kuin vastaajaakin. Sain kuulla todella monesta lääkemerkistä, ihonhoitosarjasta ja erilaisista lääkintämuodoista homeopatiasta amerikkalaiseen akneohjelmaan, johon tarvittiin jäsenyys ja mulle tarjottiin myös testiin todella monenlaisia apukonsteja, kiitos kaikille viesteistä!

Muutamakin saamani viesti käsitteli led-valohoitoa ja sen tuomaa apua iho-ongelmiin ja alkuun led-valohoito kuulosti korvaani vähintäänkin keijupölyn sivelyyn verrattavissa olevalle asialle. Yksi valohoidon suosittelijoista oli aivan Kampin metroaseman vieressä Twistbe kauppaa ja hoitolaa ystäviensä kanssa pyörittävä Kati, joka kutsui mut testaamaan valohoitoa pieneen hoitohuoneeseen Lapinlahdenkadulle. Koska olin jo yrittänyt päästä aknesta eroon ilman lääkkeitä, päätin kokeilla vielä kerran ja vain tätä yhtä uutta hoitoa ennen lääkityksen aloittamista.

MITÄ ON LED-VALOHOITO?

Tieteellisissä tutkimuksissa on pystytty todistamaan, että eri väristen led-valojen aallonpituuksilla on myönteinen vaikutus ihon hyvinvointiin. Väreillä saadaan aikaan esimerkiksi kollageenitoiminnan aktivointia sekä anti-tulehduksellisia ja ihoa puhdistavia vaikutuksia. Erityisesti sinisen led-valon on todettu auttavan akneihoa paranemaan, mutta aknehoidoissa voidaan käyttää myös muita värejä sinisen valon vaikutusten tukena. Valojen vaikutuksista enemmän Twistben:n sivuilla. Iho-ongelmissa  led-valohoito tehdään aina sarjahoitona ja n. 10 kertaa on suositeltu minimimäärä tuloksien aikaansaamiseksi.

MITEN HOITO TAPAHTUU?

Twistben kosmetologi Vilma tapasi mut ensimmäisellä valohoitokerralla ja suunnitteli iholleni tunnin mittaisen valohoitokokonaisuuden, jossa on jokaisella kerralla useita eri värejä käytössä.  Sen jälkeen olen vain varannut ajan hoitoon ja viettänyt tunnin köllötellen hoitopedillä, ison konvehtirasian kokoinen led-valolevy lähellä ihoani. Hoidon aikana ihoni saa yleensä ainakin punaista, oranssia ja sinistä valoa, usein myös turkoosia, vihreää, violettia ja useampia sinisen sävyjä. Käytännössä siis vain makoilen tunnin ajan silmät kiinni ja useimmiten sinisen valon aikana olen nukahtanutkin lämpimään hoitohuoneeseen. Valohoito ei ole haitallista silmille, eikä siinä käytetä uv-säteitä ollenkaan, joten välillä olen saattanut myös sometella tai jopa tehdä töitä hoitopedistä käsin. Yleensä kuitenkin olen ottanut tunnin hoidon myös akkujen latauksen kannalta.

MILTÄ HOITO TUNTUU? Yleensä valohoito ei tunnu yhtään miltään, mutta välillä ihossa tuntuu pienen pientä lämpöä ja pientä tuntemusta, jota on vaikea kuvailla. Ihoa ei kutita, mutta aivan kuin ihon pinnalla tapahtuisi jotain, mikä ei kuitenkaan mitenkään näy ulospäin - ei edes punoituksena. Tuntemus on onneksi miellyttävän kihelmöivä ja todella huomaamaton.

Alla kuvia kahdeksan valohoitokerran jälkeen ilman meikkiä:MITEN VALOHOITO ON TOIMINUT? 

Valohoidon vaikutukset ovat yksilöllisiä ja ihan aluksi minusta tuntui, ettei mitään tapahtunut. Kävin hoidossa aluksi n. 2 kertaa viikossa ja aina kun innostuin valohoidon vaikutuksista, ihon kunto huononi seuraavaan aamuun mennessä. Rehellisesti sanottuna joulun jälkeen mulla oli olo, että ei tästä hoidosta ole mitään iloa iholleni, mutta mennään nyt testimielessä loppuun saakka. Kuitenkin n. seitsemännen led-valohoitokerran jälkeen ihoni vain antoi periksi ja alkoi rauhoittumaan ilman, että takapakkia olisi juurikaan tullut.

Ihossani on tällä hetkellä vain muutama pieni tulehduskohta ja punaisia poistuneista finneistä muistuttavia länttejä, jotka todennäköisesti vaalenevat ajan myötä pois. Näitä jälkiä tulen hoitamaan jatkossa etenkin oranssilla valolla ja todennäköisesti myös kosmetologin tekemällä mikroneulauksella. Hoitokokonaisuudestani on jäljellä vielä yksi valohoitokerta, mutta luulen ottavani vielä muutaman extrakerran tulehduksen poistoa sekä arpien häipymistä havitellen. Niiden jälkeen toivon pärjääväni hyvillä ihonhoitotuotteilla, tulehdusta tasaavalla ruokavaliolla (jossa siis paljon kehon tulehdustilaa tasaavia raaka-aineita) ja huomattavasti harvemmin tapahtuvalla ennaltaehkäisevällä valohoidolla.

FIILIKSET

Omien kokemusten perusteella olen oikeastaan aika ällikällä lyöty, kuinka näennäisesti todella outo juttu, värikäs valo, voi vaikuttaa positiivisesti ihooni. Toki olen valohoidon aikana aktiivisesti hoitanut ihoa myös kosmetiikalla, kartoittanut iholleni sopivat ihonhoitotuotteet ja hoitanut ihoani myös sisäisesti ottaen ruokavaliossani huomioon tulehdukseni, mutta suurin yksittäinen uusi juttu on silti ollut valohoito.

Valohoidot sain Twistbelta testiin täysin ilman velvotteita, eikä blogi/somenäkyvyydestä ole siis sovittu. Kun tulokset ovat näinkin hyvät ja kannustavat jatkamaan hoitoa, halusin kirjoittaa hoidosta, jotta mahdollisimman moni aknesta kärsivä voisi löytää lääkkeettömän avun ihosairautensa hoitoon.

Lisää tieteellistä taustaa led-valohoidoista täällä.

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images