Itä-Helsingin helmet: Ivana Helsinki House

Olen asunut Itä-Helsingissä nyt kahdeksan vuotta ja nyt uutta kotia etsiessä oli oikeastaan itsestäänselvää, että Idässä pysytään. Silti ...

Olen asunut Itä-Helsingissä nyt kahdeksan vuotta ja nyt uutta kotia etsiessä oli oikeastaan itsestäänselvää, että Idässä pysytään. Silti tuntuu, etteivät monetkaan tiedä Itä-Helsingistä oikeastaan yhtään mitään, vaan perustaa mielikuvansa alueen hieman huonoon maineeseen. Totuushan on, että Itä-Helsinki on kyllä vanhoja ostareita ja ränsistyneitä lähiökerrostaloja, mutta myös kaunista luontoa, merenrantaa ja nykyään myös paljon designia. 

Ja ajattelinkin, että mun pitäisi junan tuomana Itä-Helsingin tyttönä nostaa enemmän niitä juttuja, joita tämä mun koti-Itä tarjoaa. Eli kivoja ravintoloita, luontokohteita ja myös sitä designia. Tänään siis tutustutaan Itä-Helsingin uusimpaan design-kohteeseen, nimittäin Ivana Helsinki Houseen. 


Kävin Ivana Helsinki Housessa ensimmäisen kerran muutama kuukausi sitten, kun Paola ja Pirjo Suhonen olivat vasta muuttaneet yrityksensä Marjaniemeen yrityksensä Ivana Helsingin kanssa. Talo on vanha arkkitehtitoimisto ja sen sen suunnitelleen arkkitehdin koti ja nyt iso osa siitä on Ivana Helsingin käytössä toimistona, tapahtumatilana ja nyt myös kauppana.

Ja vaikka vähän järkytyin Uudenmaankadun myymälästä luopumisesta, olihan se palvellut minuakin jo 16 vuoden ajan, on koko yrityksen palveluiden yhdistäminen yhden katon alle kiinnostava juttu. Uuteen Palopirtintie 15 sijaitsevaan taloon pääsee helposti Itiksestä 98 bussilla, eikä kävelymatkakaan ole kuin alle 10 minuuttia. Yleisölle koko talo ei tietenkään ole jatkuvasti avoinna, sillä toimiihan se useiden ihmisten työpaikkana päivittäin.  Mutta keskiviikosta lauantaihin avoinna olevan kaupan puolellakin on paljon katseltavaa ja mukava sohva, jolla istuskella ja lueskella. 

Tätä juttua kirjoittaessa tuli mieleen, että myymälästä pitäisi ehdottomasti löytyä jonkinlainen leikekirjamainen historiikki yrityksestä, sillä varmastikaan kaikki eivät ole edes perillä Ivana Helsingin 20 vuoden historiasta. Ja itsestänikin olisi mahtavaa muistella menneitä vaikkapa  vanhojen lehtileikkeiden muodossa, vaikka Ivana Helsingin historiikkikirjan toki omistankin. Olisi myös hauskaa nähdä esimerkiksi Ivana-fanien tyylistä koottu näyttely joskus!


Nyt kaupan puolella oli tarjolla naistenvaatteiden lisäksi ainakin edullisia vuodevaatteita (lakanat 29 euroa!) ja hauskoja japanilaisia Ivana Helsingin kankaasta tehtyjä hiusdonitseja ja hiusnauhoja. Nappasin hiusdonitsin mekkoa sovitellessani ranteeseeni ja huomasin vasta kotona, että se muuten jäi käteeni maksamatta! Joten näin julkisesti pyydän anteeksi ja totean, että olen tulossa Marjaniemeen pian uudestaan :D Samalla taidan kokeilla tuota toisessa kuvassa näkyvää sinapinväristä Susu-mekkosta, sillä en ymmärrä miten huomasin senkin vasta näitä kuvia katsellessa. 


Jos siis Itä-Helsinki kiinnostaa, tässä on yksi kohde lisää päiväretkelle Itään. Ivana Helsinki House on täysin esteetön, joten sinne on helppo piipahtaa myös vaunujen tai pyörätuolin käyttäjänä. Oikean talon tunnistaa etuoven vieressä loistavasta Eero Aarnion Tupla Kupla-valaisimesta, ette voi erehtyä!

IVANA HELSINKI HOUSE - Palopirtintie 15 - 
kauppa auki keskiviikosta lauantaihin 12-18

1 kommenttia

  1. Insinööri (huom. insinööri) Paavo Virtanen rakennutti perheelleen talon, jonka siivessä oli tilat hänen insinööritoimistolleen.
    Arkkitehti oli Bertel Saarnio.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images