Vastuullinen sukkahousuniksi

Kaupallinen yhteistyö Aarrekidin kanssa Sukkahousut ovat tuote, johon saa ihan huomaamatta tuhlattua ison summan rahaa. Itse käy...

Kaupallinen yhteistyö Aarrekidin kanssa


Sukkahousut ovat tuote, johon saa ihan huomaamatta tuhlattua ison summan rahaa. Itse käytän mekkoja paljon, joten näin talviaikaan sukkahousut ovat käytössäni enemmän kuin tavalliset housut. Koska sukkahousut ovat asun huomaamattomin osa, eikä mitenkään spessu juttu, niitä hankkii vähän hutiloiden ja ainakin minulla vanhat ja uudet sukkikset menevät aika usein sekaisin, kun pyykkikorista löytyy niitä muutaman kerran käytettyja, mutta jo reikäisiä versioita, ihan ok-kunnossa olevia versioita ja sitten niitä pirun kalliita, mutta täsmälleen samannäköisiä luksusversioita. Eikä niitä rullaantuvia, epämukavia sukkiksiakaan oikein viitsi heittää menemään, kun niistäkin on maksanut ainakin kympin parilta.  Jo yhdessä talvessa sukkiksiin kuluttaa huomaamattaan ison summan. 

Nyt sukkahousujen hankkimisesta on tullut vähän helpompaa, sillä perjantaista lähtien myös Aarrekidin valikoimasta on löytynyt sukkiksia ja testailujeni mukaan tässä on malli, joka sopii ainakin minun vartalolleni tosi hyvin. Olen testannut Aarrekidin AARRE\woman 3D- sukkiksia jo kuukauden päivät, sillä sain 2 kappaleen sukkahousupaketin hyppysiini jo vähän ennakkoon. Paketista löytyi kahdet 50 denierin perussukkahousut, toiset mustat ja toiset savunharmaalla sivuraidalla. 


AARRE\woman 3D- sukkikset ovat lunastaneet lupauksensa, että ne kestävät sukkahousuiksi hyvin (kumpikin pari vielä ehjänä!), muotoutuvat jalkoihin hyvin, eivät paina tai kutita ja pysyvät hyvin ylhäällä. Mikään maailmaa mullistava sukkahousuvallankumous ei toki kyseessä ole, kyllä näitä työpäivän aikana saa joskus vähän nykiä ylemmäksi, mutta hintaansa (12.5 €/ 1 pari) nähden erittäin positiivinen yllätys. Itselläni käytössä on koko 44-48 ja käytössä ne näyttävät hyvin läpinäkymättömiltä. 3D-rakenteen ansiosta sukkahousujen koko ei kuitenkaan ole niin justiinsa, kun sukkikset joustavat sekä vaaka- että pystysuunnassa, voi näistä ottaa myös tavanomaista kokoa pienemmän koon, jolloin sukkikset ovat vaan hieman läpikuultavammat. Tämä on hyvä huomio etenkin yli 48-kokoisille lukijoilleni, todennäköisesti 44-48 koko mahtuu myös teille n. kokoon 52 saakka.

Mutta mikäs tuo otsikon vastuullisuusviite oikein on? Perehdytään siihen nyt. Sen lisäksi, että sukkahousut ovat liian usein kertakäyttökamaa, ei niiden tuotannosta ole oikein tietoa saatavilla. Näiden sukkiksien tehdas löytyy kuitenkin Italiasta ja valmistuksessa on otettu ympäristö huomioon kestävyyden lisäksi materiaalivalinnoilla. Aarrekidin AARRE\woman 3D- sukkahousut on tehty Q-NOVA®-polyamidista. Tämän polyamidin juttu on, että se on jo tuotantovaiheessa kierrätettyä ja sen tuotannossa käytetään 90% vähemmän vettä, mitä tavispolyamidin teossa. Langan kehruussa ei käytetä lainkaan kemikaaleja. Sukkiksista löytyy myös Oeko-tex 100 -standardi, joka takaa, ettei tuotteessa ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.


Vaikka itse olenkin värikäs pukeutuja ja harmaaraidalliset sukkikset sopivat tyyliini hyvin, annoin jo Aarrekidille palautetta, että sukkiksia pitäisi jatkossa saada myös kahden kokomustan parin paketeissa. En nimittäin itsekään näe, että kovin monia harmaaraidallisia sukkiksia tarvitsisin, mutta parhaidenkin sukkahousujen ollessa vain sukkahousut, niitä perusmustia vaan tarvitaan enemmän.

AARRE\woman 3D sukkahousut maksavat 24,90 €/ 2 parin pakkaus ja niistä lahjoitetaan 1 € Puhdas Itämeri hankkeeseen.

mekko: AARRE\woman (saatu postauksen kuvia varten), 

6 kommenttia

 1. Hip! Tuo mekko on ihana! En ole uskaltanut sitä tilata kun pienehköltä vaikuttava koko jännittää. Onko sinun ihan tavismallistosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! On ihan tavismallistoa, koko xl. Pitääpä vinkata Aarrekidille, että kokoa voi olla vaikea hahmottaa. Asialle voi varmasti tehdä jotain!

   Poista
 2. Hyvä kun ehdotit tuota, että paketissa olisi juurikin kahdet mustat sukkikset. En usko, että itse tulisi noita raidallisia käytettyä, mutta kahdet mustat ostaisin tältä istumalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se on varmasti monen ongelma, ettei raidallisille olisi käyttöä kuin pitkien hameiden kanssa. Mustaa sen olla pitää :D

   Poista
 3. Mitkä ihkut kengät sulla on 😊?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne on Adidaksen Adilette Prima nimiset toppakengät! Omat lenkkarini ovat nykyään olleet sitä neulosmatskua, joka ei talvella oikein toimi. Mutta nämä on ihanat!

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images