Halloweenin viettoa ja lapsen uusi tukka

Yksi vanhempana olemisen suurimmista iloista on kyllä juhliminen. En ole ollut aikuisiälläni kovinkaan vannoutunut sesonkijuhli...Yksi vanhempana olemisen suurimmista iloista on kyllä juhliminen. En ole ollut aikuisiälläni kovinkaan vannoutunut sesonkijuhlien juhlija, mutta onneksi lapsi on kiinnostunut ihan kaikista juhlista ja pitää huolta, että niitä myös juhlitaan kunnolla. Viimeisimpänä tietenkin halloween. 

Tuntuu, että halloween jakaa mielipiteet vahvasti kahtia. Toiset rakastavat kauhutarinoita, namiaisia ja kurpitsalyhtyjä ja toiset taas toivovat ettei tällainen alunperin kulttuuriimme kuulumaton juhla olisi rantautunut Suomeen lainkaan. Itse suhtaudun asiaan käytännönläheisesti niin, että jos siitä on meille iloa, me voimme hyvin halloweenimme juhlia. Olen sen verran suomalaisesta pakanaperinteestä irtaantunut ettei kekri tunnu yhtään sen läheisemmältä juhlalta ja pyhäinpäivänkin merkitys on ainakin tällä hetkellä hyvin pieni. Loka-marraskuun vaihteemme on siis vähän kekrin, pyhäinpäivän ja halloweenin fuusio, johon kuuluu kurpitsat, kynttilät, kuolleiden muistelu ja sesonginmukainen ruoka. Karkki vai kepponen-kierroksella emme tänä vuonna käyneet, mutta haamun mallisia vaahtokarkkeja lämmittelimme kynttilänvalossa senkin edestä. 

Lapseni halloweenin kauhukokemuksiin liittyi tänä vuonna aina yhtä yhtäkkiä tapahtuva hiustenleikkuuoperaatio, jonka hoidin perinteiden mukaan askartelusaksilla kolmessa minuutissa. Kaamoshan haluaa pitää hiuksensa pitkänä eikä mistään hinnasta ole suostunut parturireissuun, joten kun tukka ylittää ratkaisevan takkuuntumispituuden, hoidan homman itse kotona. Tällä kertaa pituutta lähti vähän vahingossa yli 20 senttiä, joka sai aikaan melkoisen reklamaation. Polkkatukka näyttää onneksi kuitenkin kivalta (eikä ritaritukalta kuten pelkäsin) ja lapsen huojennukseksi hiukset kasvavat nopeasti takaisin. Ainoa harmi tämän hetkisessä kampauksessa on jatkuva tasoittelun tarve, sillä vielä viikonkin jälkeen hiuksista löytyy pidempiä kohtia, joita napsin iltaisin samalle tasolle muun tukan kanssa. Postauksessa näkävä kuva saa taas leikkaussormet syyhyämään, sillä etuosassahan on ihan hurjasti enemmän pituutta :D 

Nyt kun kurpitsajuhlat on kurpitsoitu saadaankin "pikkuhiljaa" (lue: HETI) siirtyä jouluhommien pariin. Aloittelimme jo tänään joulusesonkiin laskeutumista SIAn joululevyn myötä Kaamoksen ripustaessa huoneensa ikkunaan jouluvalot!

mun asu: mekko: Zizzi (täällä, saatu), kengät: Vagabond

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images