Syysretki Hämeenlinnaan, testissä Huawei Mate 10 Pro

Kaupallinen yhteistyö Huawein kanssa Suomessa on monta kolkkaa, missä ei ole tullut käytyä ja yllättävän läheltäkin löytyy kiinnostavia...

Kaupallinen yhteistyö Huawein kanssa

Suomessa on monta kolkkaa, missä ei ole tullut käytyä ja yllättävän läheltäkin löytyy kiinnostavia matkailukohteita syysviikonloppujen iloksi. Viime viikonloppuna teimme aivan extempore retken Hämeenlinnaan, jossa olen kyllä käynyt, mutta en silti tiedä kaupungista juuri mitään. Retkemme alkoi ihan vain nettikirpputoriostoksen haulla, mutta yhtäkkiä olimmekin jo matkailumoodissa tutustumassa paikallisiin nähtävyyksiin, joita pikkukaupungista löytyikin yllättävän paljon. Tässä postauksessa nähdyt kuvat on otettu Huawei Mate 10 Pro älypuhelimella muutamia puhelimesta otettuja kuvia lukuunottamatta ja postauksessa pyrin kertomaan millaisissa tilanteissa puhelimeni on mulla käytössä ja mistä ominaisuuksista siinä tykkään. 


Aulanko lienee yksi Hämeenlinnan suosituimmista matkailukohteista, eikä syyttä. Pyöräilymatkan päässä kaupungista sijaitseva Aulangon luonnonsuojelualue on aivan upea paikka, jossa yhdistyy kaupunkipuisto ja perinteinen suomalainen metsä.  Luontoa voi katsella monesta vinkkelistä, yksi parhaista tavoista on kiivetä kauniiseen näköalatorniin, jossa riittää katseltavaa niin sisällä kuin ulkonakin. Näköalatorni on sisältä melko hämärä ja vaikka tähän saakka olen kuvaamisen suhteen vannonut valovoimaiseen linssin ja järjestelmäkameran yhdistelmään, nyt on pakko myöntää, että mukana ollut Huaweini hoisi kuvaushomman huomattavasti kaulassa roikkunutta järkkäriä paremmin. Parempiin kuvien syy on Leican kaksoiskamera, jossa on f 1.6 aukko, joka on siis vielä valovoimaisinta järkkärilinssiänikin valovoimaisempi. Tykkään myös bokeh-efektistä, jolla saa halutessaan kuviin nätin blurratun taustan ja skarpin kohdistuksen kuvattavaan yksityiskohtaan. 

Kuvien laadun lisäksi Huawei  Mate 10 Prossa on useampi ihan loistava ominaisuus, joista on pakko nostaa esiin vedenkestävyys. Puhelin on roiskevesisuojattu ja vesi- ja pölytiivis. Tätä ominaisuutta osaa arvostaa, kun on tiputtanut yhden puhelimen vessanpönttöön ja pilannut toisen tissihiellään. Tarina tissihiellä pilatusta puhelimesta on tosi kuin vesi ja tämä sattui sattumoisin myöskin Aulangolla, mutta seikkailupuiston puolella pari vuotta sitten. Loogisena naisena lähdin kiipeilemään pistäen silloisen puhelimeni rintsikan sisälle "turvaan" vain todetakseni muutaman tunnin päästä puhelimen olevan kostunut ja näin ollen käyttökelvoton. Hauska juttu nyt, mutta silloin ei kyllä naurattanut!  Rintsikat ovat edelleenkin lempipaikkani piilottaa asioita kuten huulipunia, kännyköitä ja joskus bussikorttejakin ja onneksi nykyään siitä ei ole muuta haittaa kuin imagollinen haitta :D


Mutta takaisin näköalatorniin! Kun matkakaverini eivät halunneet kiivetä kanssani tornin huipulle, ikuistin itseni tietenkin selfiemuodossa kauniissa syysmaisemassa. Sitähän ei ole tapahtunut, jos siitä ei ole kuvaa :D Selfien ottaminen onkin Huawei Mate 10 Prolla erityisen mukavaa, sillä kuvasta tulee supertarkka ja valoisa ilman mitään väkinäisiä kauneusfilttereitä. Tässä jos jossain on tapahtunut edistystä, sillä vielä muutama vuosi sitten Huawein  vanhempien mallien selfiet vastasivat enemmän mangahahmoa kuin ihmistä, kiitos kauneustoiminnon, joka räpsähti ainakin mulla jatkuvasti päälle.  Nyt tätä ongelmaa ei enää ole, mutta ihmeen hyviltä selfiet silti näyttävät. Huawein uutta brändikasvoa, Antti Tuiskua, lainatakseni "tekisi mieli ottaa selfietä koko ajan kun näyttää niin hyvälle". Niinpä. 


Ulkoilun jälkeen nappasimme näköalatornin kahvilasta kahvit, mehut ja lihapiirakat napaamme ja jatkoimme kohti Hämeenlinnan kirppareita. Niitä muuten on kaupungissa tosi paljon! Kirpparisaalis jäi melko laihaksi ja ihan syystä. Olen pikkuhiljaa aloittelemassa muuttopakkaamistani nykyisessä asunnossa, joten tänne ei todellakaan tarvita lisää tavaraa vaan kulkusuunta on ulos ja mahdollisimman nopeasti.  Näistä syistä kirpparireissun paras saalis olikin erään kirpparin pihasta huomaamani iso Guido Van Heltenin maalaama muraali, jossa on muuten ikuistettuna oikea hämeenlinnalainen perhe. Myös muraalia kuvatessa mukana olleesta puhelimesta oli paljon iloa, sillä mukanani ollut järkkärilinssi ei kuvannut laajakuvaa ja saadakseni koko muraalin järkkärini muistikortille jouduin ihan kirjaimellisesti kävelemään maantieojaan. Siihen verrattuna viljasiilojen edessä otettu kuva oli huomattavasti helpompi tapa ikuistaa hetki ja jakaa se heti Instagramissa


Mun ammatissani viestintäsuunnittelijana ja tottakai myös vaikuttajana puhelin on nykyään varmasti se tärkein työväline tietokoneen lisäksi ja siksi on ehdotonta, että se todellakin toimii. Kuvien ottamisen, viestittelyn, videoinnin, somen päivittämisen ja sen perinteisen puheluiden soittelun lisäksi puhelin on mun kalenteri, aktiivisuusrannekkeen tsekkauspaikka, musiikin kuuntelun mahdollistaja, kirja ja välillä valitettavasti unikaverikin. Nopeasti hoituva yhteydenpito, laadukkaat kuvat helposti ja pitkään kestävä akku takaavat kuitenkin sen, että mulla on aikaa muuhunkin kuin kännyn näpyttämiseen.

Esimerkiksi viime viikon aikana olen hoitanut Huawei Mate 10 Pro puhelimeni kautta kolmen lehdistötilaisuuden järjestelyt, kutsujen lähetykset, luonnonkosmetiikkaan perustuvan Unna Nordic -Instagramtilin lanseerauksen sekä lehdistötilaisuuksien puheosioiden videoinnit todella simppelisti ja helposti. Kännykkä on toiminut myös kolmantena kamerana mainosvideomateriaalin kuvauksessa ja sillä on soiteltu videopuheluita lapselle sekä katsottu illalla Docventuresia sängyssä. Vähän jopa harmittaa nykyään, ettei läppärinikin ole Huawei, niin näppäriksi olen merkin uusimmat tuotteet eli oman puhelimeni ja Kaamoksen Huawei Y6-puhelimen kokenut.

Että suosittelenko Huawei Mate 10 Prota? Todellakin. On toki loogista, että uusi puhelin on aina entistä puhelinta teknisesti laadukkaampi, mutta nyt tuntuu kuin olisi hypännyt aivan uuteen älypuhelinaikaan, mikä mahdollistaa niin paljon enemmän asioita niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Tuntuu, että puhelimesta löytyy päivittäin uusia loisto-ominaisuuksia, joista tässä postauksessa on mainittu vain ne itselleni tällä hetkellä tärkeimmät. Tällä mennään ja onneksi tosi lujaa mennäänkin.

Lapsen Huawei puhelimeen perehdytään myöhemmin ihan omassa postauksessa!

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images