Tokmannin Nordic Tricot by Ivana Helsinki-mallisto sopii nyt entistä useammalle!

Kaupallinen yhteistyö Nordic Tricot by Ivana Helsinki/ Tokmanni Muistatte varmasti viime kevään, kun postasin ensimmäistä kertaa T...

Kaupallinen yhteistyö Nordic Tricot by Ivana Helsinki/ Tokmanni

Muistatte varmasti viime kevään, kun postasin ensimmäistä kertaa Tokmannin ja Ivana Helsingin yhteistyöstä? Olin haltioissani yhteistyöstä monessa mielessä, sekä Tokmannin freesistä ja uudistuksellisesta otteesta että Ivana Helsingin ennakkoluulottomuudesta luottaa Suomen suurimpaan halpakauppajättiin jakelijana. Hyvä muotoilu on hyvää muotoilua myyntipaikasta huolimatta ja onhan snobeilu designin ympärillä onneksi murtumassa muutenkin.

Oma suhteeni Ivana Helsinkiin on pitkä, sillä olen ollut merkin fani ihan sieltä alkumetreiltä 20 vuoden takaa. Kuulostanpa vanhalle, mutta näin se vain on! Mulla oli joskus teininä jopa sellainen lehtileikelaatikko, missä oli muistaakseni käsityölehdistä löytyneitä kuvia Ivanan ensimmäisestä mallistosta, silloinhan merkki ei tosiaankaan ollut mitenkään iso ja tunnettu. Jotenkin se alun Ivana kolahti muhun sillä, että vaatteet voi olla tyttömäisiä ja reippaita ja tottakai kuosit olivat iso juttu. Säästin silloista rahaa ihan hävyttömän isoja summia saadakseni telttakuosisen hihamerkin, maatuskahameen, heppatopin ja ruskean tyttökerhopaidan. Ne olivat silloin ihan underground-juttuja ainakin meillä maalla.


Tällä viikolla Ivana Helsinki juhlii 20-vuotiasta taivaltaan Pariisin Haute Couture muotiviikoilla, yhteistyökumppaninaan Tokmanni. Haute couturella tarkoitetaan juuri niitä hieman ehkä yliampuviltakin näyttäviä huippuunsa asti räätälöityjä muotitaideteoksia, joita muotinäytöksissä usein näkee. Joten tokikaan lavalla eivät vilahtele ne täysin samat vaatteet, mitkä ovat Tokmannilla juuri nyt myynnissä, mutta esimerkiksi samoja printtejä ja värejä siellä tullaan näkemään. Odotan aika innolla millaisesta näytöksestä on kyse!

Mä olen ollut tässä Ivana Helsingin Tokmannin valloituksessa mukana ihan alusta saakka ja muistan jo ihan ensimmäisessä palaverissamme Mäntsälän pääkonttorilla todenneeni, että mallistoon tarvitaan lisää suurempia kokoja. Ja kun sain uuden Nordic tricot by Ivana Helsinki-malliston lempivaatteet käsiini, olinkin ihan superiloinen huomatessani, että kokoja tosiaankin oltiin uusittu niin, että suurin koko XL vastaa nyt n. kokoa 48-50. Uudistetun mitoituksen lisäksi mallisto ei perustu enää pelkkään trikooneulokseen, vaan osa vaatteista on joustavaa kudottua kangasta. Ja etenkin nämä mustavalkoiset kudotusta kankaasta ommellut Milla-pusero ja Mimosa-mekko ovat mieleeni. Ja hei, monessako Ivanan omassa mallistossa olette nähneet HOUSUJA? Nämä korkeävyötäröiset ja leveälahkeiset housut Sylvia-trikoohousut ihanan pehmeät ja vilpoisat kesähousut.


Kuten osa varmasti tunnistaakin, on nuo tiikerikuosisen Aurora-hameen kuvat otettu viime lauantaina Helsinki Priden puistojuhlassa, jonne me kuvausporukalla lähdettiin aamun "virallisten" kuvausten jälkeen. Tokmannihan oli yksi Helsinki Priden yhteistyökumppaneista tänä vuonna ja tavoilleen uskollisesti jakoivat tietenkin tapahtumassa ämpäreitä :D Äkkiseltään Priden tukeminen kuulostaa vielä oudommalle kuin yhteistyö Ivana Helsingin kanssa (ainakin minä olin ihan suu auki tästä ihan huipusta yhteistyöstä), mutta juteltuani puhelimessa Tokmannin henkilöstöpäällikön kanssa ja luettuani Tokmannin tasa-arvo ja yhdenmukaisuussuunnitelman vuodelle 2019 saakka, tuntuu asia ihan selkeältä. Tottakai kehitettävää on aina ja kehitykseen Tokmanni pyrkiikin, mutta esimerkiksi se, että jokaisen Suomen 177 Tokmannimyymälän esimiehiä koulutetaan tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden tukemiseen sekä näkymättömien syrjintämallien huomioimiseen omassa työssään on asia, josta ihan kaikkien työpaikkojen tulisi ottaa koppi. 

Henkilöstöjohdosta alleviivattiin, että työyhteisön lisäksi yhdenvertaisuus koskee myös asiakkaita ja Tokmannille saa tulla asioimaan väristä, iästä, etnisyydestä, uskonnosta, sukupuolesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Tarkennettiinpa mulle vielä sitäkin, ettei Tokmannilla ole minkäänlaista pukukoodia, mikä on tosi hyvä juttu etenkin kansallispukuja arjessaan käyttäville ihmisille.

Kuvissa näkyvät Nordic Tricot by Ivana Helsinki vaatteet löydät Tokmannin verkkokaupasta (jee! Verkko-ostomahdollisuutta onkin kaivattu) sekä Tokmannin myymälöistä. Näiden vaatteiden suosio on ollut ihan huikea ja kuvauspäivänä Instastoriesia päivitettyäni puhelimeni piippasi jatkuvasti kokokyselyiden perään. Osa tuotteista on jo loppuunmyyty verkosta (vaadimme isompia eriä!), joten jos joku tietty malli kiinnostaa, kannattaa napata kiinni joko lähimmässä myymälässä tai verkossa!

Kuvat: Maarit Vaahteranoksa/ Tokmanni
Meikki ja hiukset: Anna Nuutinen / Oot meikannut

1 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images