Kun designfriikki Tokmannille vaateostoksille meni

Kaupallinen yhteistyö Tokmannin kanssa Pitempään blogiani lukeneet tietävät tyylimieltymykseni: rentoa, tyttömäistä ja usein suoma...

Kaupallinen yhteistyö Tokmannin kanssa

Pitempään blogiani lukeneet tietävät tyylimieltymykseni: rentoa, tyttömäistä ja usein suomalaista suunnittelua. Melko paljon printtejä, lempiväriäni sinistä ja kaikkea mihin voi yhdistää tennarit. Kun lempimerkkini Ivana Helsinki julkaisi uutisen, että jo pitkään tuotannossa ollutta Nordic Tricot by Ivana Helsinki mallistoa saisi jatkossa vain Tokmannilta, olin tukehtua aamukahviini. Tokmannilta! Siis jostain halpakaupasta? Miksi ihmeessä?

Minulle Ivana Helsinki on ollut pitkään todella rakas merkki, jonka mallistojen tarinat osaan ulkoa ja jonka pieneen putiikkiin tuhlasin opiskeluaikoinani pitkän pennin. Siksi se, että yhden lempimerkkini vaatteita myydäänkin yhtäkkiä Tokmannilla tuntui melkein pyhäinhäväistykseltä ja sai mut miettimään tyylimieltymyksiäni uudesta kulmasta. Nimittäin siitä, että olenko niin pinnallinen ihminen, että en halua kulkea halpakaupan kuteissa, vaikka ne olisivat mielestäni kauniita ja näyttäisivät kivalta päällä.


Päätin etten ole. Ennen Tokmannille ryntäämistä meilasin kuitenkin Ivana Helsingin toimitusjohtaja Pirjo Suhoselle kysyen tietääkö hän missä Tokmannin trikoot tehdään. Sain selville, että Nordic Tricot by Ivana Helsinki tehdään Euroopassa Bsci-auditoidussa tehtaassa ja että Tokmannilla ollaan nykyään poikkeuksellisen valveutuneita tuotantopuolella, siitä sai selvää jo lukemalla Tokmannin sivuilta yritysvastuuraportin. Tämä tieto helpotti sen verran, että päätin koukata Tokmannin vaatepuolella samalla, kun haimme sieltä puutarhajuttuja muutenkin.

Ja arvatkaapa mitä? Halpakauppojen vaaterekit kaukaa kiertänyt sai kokea melko positiivisen yllätyksen! Hyllyistä löytyi niin plussamallistoa kuin luomupuuvillaakin ja vaikka mitä kaunista ja käytännöllistä arkivaatetta. Nyt on noloa myöntää, mutta minä odotin näkeväni lähinnä muodista poistuneita valmiiksi virttyneitä paituleita. En ollut edes ajatellut, että iso osa Tokmannin vaatteista suunnitellaan todellakin täällä Suomessa ja yritys työllistää mm. kuusi vaatesuunnittelijaa ja kolme mallimestaria ja se näkyy suomalaiseen silmään ja kroppaan sopivina vaatteina.


Yksi yli 3200 tokmannilaisesta on myös Maarit Vaahteranoksa, jonka kanssa pääsin kuvaamaan näitä viime viikolla myyntiin tulleita uusia Nordic Tricot by Ivana Helsinki-vaatteita. Vitsi miten kivaa oli seikkailla näissä ihanissa trikoovaatteissa kesäisessä luonnossa, jonne nämä vaatteet täydellisesti sopivatkin. 

Kaikkia kuvissa näkyviä printtitrikoita saa kummassakin kuosissa, sinivalkoisella sulkakuosilla sekä mustavalkoisella ketjukuosilla. Hinnat vaihtelevat 19,95-39,95 välillä. Oma suosikikseni on noussut tuo kuminauhavyötäröinen Denise-mekko, jossa on kiristysnauhat hihoissa sekä kaunis napitus. Kuviin valitsin sen tottakai sinisenä, mutta vaatekaapissa odottaa kauniita kesäpäiviä myös musta versio. Nordic Tricot by Ivana Helsinki mallistoon kuuluu myös monia muita kauniita trikoovaatteita, koko valikoiman näet täältä. Nämä vaatteet löytyvät kaikista isoimmista Tokmannin myymälöistä ympäri Suomen.


Mitäs sanotte, miten Tokmanni pukee tätä tyttöä? Mä sanon, että melko hyvin!

Kuvat: Maarit Vaahteranoksa/ Tokmanni

24 kommenttia

  1. Voi, miten ihania! Ja tosiaan nuo sopii sulle mainiosti! Löytyisiköhän tuota mekkoa vielä meidän Tokmannista, pakko mennä kurkkimaan!
    Kuvat on myös upeita!Suloinen juhannusfiilis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti löytyy, nämä tuli myyntiin viime viikolla vasta :) mä tykkään just tuosta mekosta paljon, mutta pakko myöntää että vapaa-ajan olen löysäillyt leggareissa nyt. Sen verran edullinen hinta vaikuttaa, että 20€ legginssejä pitää vähän rennommin kuin noita kalliimpia pikkumerkkien vastaavia.

      Poista
  2. Todella kauniisti sopivat sinulle! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😘 Uskon että sopivat monelle vartalotyypille arkeen.

      Poista
  3. No on kyllä kivoja vaatteita!
    Siniset leggarit on ihan must! Pitääpä käydä Tokmannilla sovittamassa myös mekkoja.
    Mitä kokoa sun vaatteet on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun vaatteet on kokoa XL. Nämä uudet vastaa minusta paremmin kokoaan, nuo edellisen dropin mekot ym oli kyllä tosi pieniä.

      Poista
  4. Tokmannilla on yllättävän hyviä ja mukavia vaatteita. Kohtuu hinnoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näköjään! En ollut ikinä ennen hankkinut Tokmannilta vaatteita yhtä kalastuslätsää lukuunottamatta. Legginssejä on monet kehunut paljon.

      Poista
  5. Bonnie-pusero Herbario-kuosilla, oi oi oi, I need it! ♥_♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olikin mun eka vaate tästä Tokmannin Ivana mallistosta, jonka ostin testiksi, että tiedän voinko seistä näiden vaatteiden takana :)

      Poista
  6. Kauniita ja kaunis sinä! Nuo leggarit on tosi kivat!

    VastaaPoista
  7. No niin. Nyt kun sä teit tämän yhteistyöpostauksen, nuo loppuu vieläkin nopeammin. Mä oisin halunnut herbario-kuosisen mekon tai paidan tai lintu-kuosisen paidan. Molemmista koot loppui tosi nopeasti meidän lähi-Tokmannilta. Nyt mua kiinnostaisi nuo musta-valkoiset vaatteet uusista. Saa nähdä ehdinkö niihinkään päästä käsiksi. Mutta hyvältä näyttää siis. Ja mitä meille On Tokmannilta ostettu, niin tyytyväisiä ollaan oltu. Naisten legginsejä olen ostanut sieltä kuosillisina ja oikein hyvä ja mukava laatu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, toivottavasti nyt ehdit metsästämään omassa koossa suosikkisi! Tässä on muuten lista myymälöistä, joista näitä löytyy (älä välitä numeroista, kopioin suoraa exelistä tiedon)

      115 - Ilmajoki
      116 - Alajärvi
      119 - Raahe
      121 - Kauhava
      122 - Lentola, Kangasala
      123 - Hämeenkyrö
      124 - Mänttä
      129 - Seppälänkangas, Jkl
      132 - Huittinen TO
      140 - Rauma
      142 - Nokia, Vihola
      144 - Kuusamo
      148 - Sastamala, Vammala
      150 - Kokkola
      152 - Tornio
      154 - Nummela TO
      159 - Rovaniemi
      160 - Partola, Pirkkala
      161 - Vaasa
      168 - Kitee
      178 - Mäntyharju
      190 - Jukola, Oulu
      191 - Kaijo, Oulu
      194 - Hyvinkää TO
      205 - Varisto, Vantaa
      211 - Kouvola
      218 - Kuninkaantie, Gammelby
      219 - Mäntsälä
      222 - Hollola
      228 - Orimattila
      230 - Karisto
      236 - Kotka, Jumalniemi
      237 - Kirkkonummi TO
      240 - Savonlinna TO
      242 - Imatra
      257 - Kouvola
      303 - Hämeenlinna Tiiriö
      305 - Itäkeskus, Hki
      308 - Järvenpää
      314 - Tikkurila, Vantaa
      318 - Tammisto, Vantaa
      327 - Turenki
      328 - Piispanristi, Kaarina
      329 - Parainen
      330 - Länsikeskus, Turku
      332 - Halikko, Salo
      336 - Somero
      340 - Espoo, Olari
      342 - Lohja Lempola
      344 - Isomyyri
      346 - Kerava
      463 - Kuopio
      467 - Sotkamo
      468 - Suomussalmi

      Poista
    2. Kiitti. Eli jos Tammistosta on loppu, täytyy mennä Tikkurilaan :)

      Poista
    3. Mä kävin just Isomyyrin (Myyrmäki) Tokmannilta ostamassa nuo legginssit. En kyllä ehtinyt sovittaan, kun lasten kanssa kävin, että saanko pingotettua XL:n päälleni, mutta eiköhän niille käyttäjä jostain löydy joka tapauksessa :D

      Mullakin on ollut jonkun verran Tokmannin legginssejä, aika keinokuituisia ovat, mutta oon kuitenkin käyttänyt. Ja esim mun uusimmassa postauksessa (omenankukkapiknik) tyttären leggarit ovat Tokmannilta :D

      Poista
  8. Lisäys myymälöihin! Seinäjoella on myös Tokmanni, jopa kaksi:-) Sijaitsevat keskustassa entisen Anttilan tiloissa ja Pohjan kaupunginosassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! Tässä oli siis lista isoista myymälöistä, joista juuri nämä vaatteet löytyvät :) eli Ilmajoelle matka käy seinäjokisilla!

      Poista
  9. kauniita vaatteita mutta vaateiden todella kaunis ja tyylikäs nainen

    VastaaPoista
  10. Vieläköhän tämä mallisto täydentyy ja ilmoitetaanko siitä jossain? Herbariota jäin ilman kun en ollut tarpeeksi ajoissa kaupoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nordic Tricot by Ivana Helsinkiä on tulossa kyllä Tokmannille taas syksyllä :) kuoseja jännitän itsekin tässä!

      Poista
  11. No nyt on kyllä sanottava, kun kävin tuon malliston katsomassa, niin nuo vaatteet näyttävät päälläsi paljon paremmilta kuin tuon mallin :). Joten taidanpa uskaltaa ostoksille (jos olisin nähnyt vain tuon mallin päällä, jäisi ostoksille menemättä).

    VastaaPoista
  12. Onko tämä vitsi?? Kipitin heti Tokmannille, ja Ivanan mallisto oli tosi laaduton. Olkasaumat irvistivät, trikoon neulos oli harvaa. Surkeaa laatua!

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images