Weecos loves curves with Marita Huurinainen

Kaupallinen yhteistyö Weecosin kanssa Naisen vartalon moninaisuus on noussut ihan viime aikoina puheenaiheeksi ja vihdo...


Kaupallinen yhteistyö Weecosin kanssa

Naisen vartalon moninaisuus on noussut ihan viime aikoina puheenaiheeksi ja vihdoinkin tuntuu, että myös me pluskokoiset hyväksytään kauniiden vaatteiden arvoisiksi. Vaatemerkit ovat laajentaneet valikoimiaan niin petite- kuin plussamallistoihin ja erityisesti pienten selektiivisten merkkien mallistojen laajeneminen on saanut meidät isompikokoiset naiset pukeutumaan entistä kauniimmin, laadusta tinkimättä. 

Vaikka vanha laulunpätkä toteaa trikoon olevan riskillä ruma, löytyy Suomesta nyt tosi laaja valikoima nimenomaan trikoovaatteita, joissa on otettu erilaiset vartalonmuodot huomioon. Trikoo on ihana materiaali etenkin arkeen, mutta vihdoinkin nyt tuntuu, että myös muusta materiaalista ommeltuja vaatteita löytyy myös meille isokokoisillekin. Yksi uusin plussakokoisten vaatettaja on vaate- ja asustesuunnittelija Marita Huurinainen, jonka valikoima on kasvanut kuin salaa kattamaan myös plussakoot. Ja Marita Huurinaisen mallistosta löytyy joustavien materiaalien lisäksi myös joustamattomia vaatteita, mallista riippuen jopa kokoon 3XL saakka. 

Marita Huurinainen tuo ainakin minun vaatekaappiini sinne kaipaamaani siistiä ja juhlavaakin perusvaatetta unohtamatta upeita värejä ja printtejä. Olen nyt itse reissussa Berliinissä ja yksi matkakarderobini kulmakivistä on tuo yllä näkyvä Marita Huurinaisen Artist's Coat-paitamekko (koko XL), jossa on nimensä mukaisesti taiteilijatakkifiiliksiä. Perinteisesti meitä isokokoisia on soimattu säkkeihin pukeutumisesta, mutta itse rakastan isoja oversize vaatteita ja olen iloinen, että tällainen selkeästi telttamainen linja on uskallettu toteuttaa myös isossa koossa. Takin kaunis taideteosmainen kuosi on toteutettu yhteistyössä nigerialaisten naisartesaanien kanssa niin, että Marita Huurinainen on suunnitellut kankaan heidän kanssaan ja he ovat värjänneet yhteisestä visiosta materiaalin mekkotakkiin. Kyseessä ei siis ole mikään valmis nigerialainen perinnekangas, vaan täysin uniikki teos, jota löytyy vain Marita Huurinaisen vaatteista.


Olen iloinen, että nykyään yritykset uskaltavat ottaa kantaa asioihin ja yksi ihailemistani suomalaisyrityksistä on Weecos, ekologiseen muotiin sekä sisustukseen keskittynyt kauppapaikka. Nytkin Weecosilla on samaan aikaan päällä sateenkaarenkirjava Pride-kampanja, jonka myyntituotosta lahjoitetaan 10% Helsinki Priden toimintaan sekä We love curves-kampanja, jossa saman sivun alta löytyy iso kattaus xl-5xl kokoisia vaatteita. Vaikka Pride-kampanja on tottakai se kantaaottavampi, on upeaa että Weecos kokee myös meidät plussize-kokoiset oman kampanjan arvoisiksi. On nimittäin todella harvinaista päästä klikkaamaan itsensä kauppaan, jossa jokainen kampanjavaate on kuvattu erikseen plussakokoisen mallin päällä. Se, että vaatteet näkee samaistuttavassa vartalossa ennen ostopäätöstä on asia, jonka luulisi olevan itsestäänselvää. Oikeasti tämä on kuitenkin vielä niin harvinaista, että tekisi mieli ihastella Weecosin sivua päivittäin. 

Kuvissa näkyvä Artist's Coat saapui We love curves-kamppikseen muutaman päivän kampanjan alun jälkeen, yllättävän tutun näköisin kuvin ja valikoima saattaa päivittyä vielä muutamaan otteeseen, joten kamppissivua kannattaa tutkailla välillä uudelleen. 

(kollaasin kuvissa Marita Huurinaisen lisäksi Aarrekidiä ja Neulomoa)

2 kommenttia

  1. Ihanaa väljyyttä!
    Ei purista, ei kiristä. Ainakin kesävaatteiksi moninaiseen käyttöön vaikuttais ihanilta.

    VastaaPoista
  2. Ei kyllä ole sinun tyyliin sopivia nämä navettatakit. Varmasti materiaali ja mallit sopii joillekin hyvin. Ehkä sopivampia tyylillesi on trikoiset nuorekkaat mallit. Ilmeistä päätellen et taida tuntea oloasi kovinkaan miellyttäväksi. :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images