RAUHAA ja stressinpoistoa etsimässä? Tämä on niin sulle!

Kaupallinen yhteistyö Rohtos Labsin kanssa Voiko lisäravinteilla hallita stressiä? Se selvitetään tässä postauksessa! Sain muutam...

Kaupallinen yhteistyö Rohtos Labsin kanssa

Voiko lisäravinteilla hallita stressiä? Se selvitetään tässä postauksessa!

Sain muutama kuukausi sitten viestiä oululaiselta Rohtos Labs lisäravinnemerkiltä siitä kiinnostaisiko testata stressioireita helpottavaa RAUHA-valmistetta, joka on suunniteltu negatiivisilta tuntuvien hermosto-oireiden kuten rauhattomuuden ja väsymyksen  hoitoon. Tarjous sattui sopivaan saumaan, sillä olin jälleen kerran ajanut itseni tilanteeseen, jossa uni maistui, mutta liikunta ei ja kaikenlainen melu etenkin avokonttorissa tuntui ylitsepääsemättömän ärsyttävältä ja menetin töissä hermoni jatkuvasti. Mistään työstessistä en sinäänsä puhuisi, vaan monien ärsyttävien asioiden väsyttävästä sumasta, jota lääkitsin tottakai kofeiinilla ja päiväunilla. Kombo ei ollut kovinkaan menestyksekäs.

Vaikka olen muuten skeptikko monessa asiassa, ruuan ja sisäisen ravitsemuksen vaikutus olotilaani on ollut jo vuosia kristallinkirkas. En siis kieltäydy periaatteesta lisäravinteilta - päinvastoin - mutta ymmärrän, että alalla on monenlaista toimijaa ja markkinointilauseisiin ei aina ole uskominen. Siksi teinkin Rohtos Labsin kanssa diilin, jossa sain pitkän kahden kuukauden testausajan tuotteelle ja jos tuote toimisi, kirjoittaisin siitä blogiini. Tämä on se kirjoitus.


Miksi Rauha?

RAUHA sisältää rohtokoisio-nimistä kasvia, jonka stressinpoistovaikutuksista olen kuullut ennenkin kehuja. Vanha etenkin intialaisessa lääketieteessä käytetty kasvi on osoittanut monissa tutkimuksissa tehonsa, mutta itse en ollut kokeillut tätä vierasperäiseltä nimeltään ashwagandhana tunnettua kasvia koskaan. Tämän lisäksi RAUHA sisältää monelle stressiherkälle tuttuja helpottajia eli B6 ja B12 vitamiineja, aminohappoyhdistelmä L-teaniinia, tutkitusti tehokasta vihreäteeuutetta sekä mielialaa nostattavaa tyrosiinia.

RAUHA ei ole vain sen valmistajan itse itselleen suunnittelema tuote, vaan hermosto-oireisiin positiivisesti vaikuttavan tuotteen takana on myös suuren suosion saavuttaneen Biohakkerin käsikirjan kirjoittajat. Nämä suomalaiset biohakkerit tietävät ravinnelisien raaka-aineiden uusimmista tutkimuksista lähes kaiken sekä ovat testanneet ravintolisän ainesosien vaikutusta myös tottakai itseensä. Jos hyvinvointiin lähes sekopäisen (anteeksi!) vakavasti suhtautuvat tyypit uskovat tähän RAUHA-valmisteen komboon, tottakai sille oli annettava mahdollisuus.


Käyttökokemuksia

RAUHA-valmiste on pakattu kapseleihin, joita otetaan päivässä 2 kpl. Mulle niiden popsimiseen sopi hyvin aamu, jolloin otan muutenkin esimerkiksi sinkki ja d-vitamiinilisät päivittäin. Vaikka uusi purkki vei tottakai hetken huomioni, aika nopeasti unohdin mihin tarkoitukseen pillereitä napsitaan ja otin kapselit rutiinilla sen kummemmin miettimättä stressitasojani. Muutenkin olen ihminen, joka ei kovin tarkasti analysoi olotilaansa päivittäin, vaan tekee huomioita vähän pidemmällä aikavälillä.

Oikeastaan heräsin RAUHAn vaikutuksiin ensimmäistä kertaa vähän vahingossa, kun noin kolmen viikon käytön jälkeen unohdin vastamelukuulokkeeni kotiin ja työpaikan jatkuva puheensorina ei enää tuntunutkaan lamauttavan ärsyttävältä, vaan pystyin keskittymään pitkästä aikaa hommiini siitä huolimatta. Kotimatkalla aloin metrossa miettimään voisiko keskittymiskyvyllä ja RAUHA-valmisteella olla yhteys ja samalla huomasin, etten ollut nukkunut lähes pakollisia päiväuniakaan noin viikkoon ja olo ei ollut niin rauhaton, mitä aloittaessani testijaksoa. Kevät oli varmasti paras mahdollinen aika ottaa uusi valmiste käyttöön, sillä luonnollisesti paras lisäravinne eli aurinko varmasti auttoi osaltaan myös stressioireiden karkoituksessa.

Olkoon placeboa taikka ei, mutta noin 2-3 viikkoa testijakson aloituksen jälkeen oma olotila on ollut tosi hyvä ja monet Instaseuraajat ovat kommentoineet mun näyttävän viime aikoina onnelliselta. Mitään suurta onnen pyörremyrskyä en kuitenkaan ole kokenut, mutta ehkäpä se väsyn ja muutaman stressijuonteen poistuminen ohimolta on vaikuttanut myös ulkonäköön? Koska RAUHA toi mulle pienen palan sitä kaipaamaani rauhallista fiilistä sekä päiväunettomat iltapäivät, tuntuu aika itsestäänselvälle, että jatkan tämän ravinteen kanssa myös jatkossa. Tosin toivoisin, että valmistaja tekisi kerralla vähän isompia paketteja, sillä hankkisin mielelläni esimerkiksi 3kk setin kerralla. Ja toiveeni onkin jo kuultu, sillä Rohtos Labs miettii parhaillaan erikokoisia pakkausvaihtoehtoja, ja sillä tavalla myös hintaa saatettaisiin saada hinattua hieman alaspäin.


Rohtos Labsilta löytyy RAUHAn lisäksi myös kolme muuta lisäravinnevalmistetta, aineenvaihduntaa aktivoiva MATCHA, energisyyttä lisäävä PIRISTE sekä SUOJA, jonka tehtävä on ehkäistä alkoholin nauttimisesta johtuvia haittavaikutuksia, kuten... no suoraan sanottuna sitä jäätävää darraa. 
Näistä tuotteista itse olen testaillut myös PIRISTE ja MATCHA valmisteita ja itseasiassa tykännyt molemmista omassa tehtävässään paljon. Siksikin suosittelen tutustumaan näihin purnukoihin joko Rohtosin sivuilla tai vaikkapa Ruohonjuuressa piipahtaessasi. MATCHA esimerkiksi on tosi hyvä apu niihin päiviin, kun tuntuu, että housut puristaa ja tiedät sen johtuvan ihan ruuan aiheuttamasta turvotuksesta ja PIRISTE on ollut mulla käytössä pitkinä työpäivinä, viimeksi tällä viikolla.

ARVONTA! Käyhän tutustumassa Rohtos Labsin tuotteisiin ja kerro kommenttiboksiin mihin tuotteeseen haluaisit tutustua! Perustele valintasi kommenttiboksiin ja lisää mukaan meiliosoitteesi (en käytä sitä muuhun markkinointiin) niin ilmoitan meilitse voittajalle! Arvontapalkintoina on viidelle onnekkaalle vapaavalintainen Rohtos-lisäravinnepurkki täynnä joko suojaa, pirteyttä, rauhaa tai aineenvaihduntaa kiihdyttävää matchaa! Arvonta on voimassa 30.5. saakka!

19 kommenttia

 1. Mä tahtoisin ehdottomasti kokeilla vähän Rauhaa 😊

  VastaaPoista
 2. RAUHA kiinnostelee! Organisoin työkseni isohkoja projekteja ja sen lisäksi pikkulapsiarki kuormittaa ja stressaa tällaista introverttia aika ajoin todella lujaa. Jos stressinsietokykyä kerta pystyy kasvattamaan lisäravinteilla, niin mulle niitä tänne heti kiitos! :)

  Kurpitsamoska(a)gmail.com

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Rauhaa mullekin
  Jenni miettinen

  VastaaPoista
 5. Matcha tai Piriste kiinnostaisi. Matcha ehkä enemmän. Turvottaa liian usein ja toisinaan väsyttääkin melkoisesti, niin oisi kiva tietää onko mitään vaikutusta.😊

  mymmy1(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 6. Rauha kyllä kiinnostaisi! Työpaineet ja pikkulapsiarki syö voimia ja tasapainoilu omien hermojen kanssa on välillä hukassa.

  Sanna (kokkosanna(a)gmail.com)

  VastaaPoista
 7. Ehdottomasti Rauha tässä välillä yhtä säätämistä täynnä olevassa arjessa.
  pauliina.eriksson@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Rauha, ehdottomasti Rauha. Mulla on takana tosi rankka puoli vuotta, eka oli töitä, sitten oli töissä paljon kaikenlaista ja mä pyrin sitä liikkumalla lujaa (koska sehän nollaa aivot). Sitten ei ollut töitä, tuli burnout diagnoosi ja tässä ollaan toipumassa. Opettelen nyt tunnistamaan omaa stressiä, sitä hyvää ja pahaa. Miten siihen suhtaudun, milloin se on keholle liikaa ja miten sen saa rauhoitettua. Tää Rauha voisi olla yksi tukeva asia tässä mun pitkässä oppimisprosessissa. Nythän mua stressaa se työnsaanti, rahatilanne ja siihen päälle ne hylkäys kirjeet. Saa kasvattaa aika paksua nahkaa että ne ei saisi mieltä matalaksi. Joten siksi Rauhaa mulle. Ihana että oot itse kokenut sen auttavaksi, ehkä se siis toimisi myös mulla. Ja siinä olet oikeassa että tarvii kyllä isommat purkit tavaraa . :)

  Terkuin: monkkeli (martsu_90 (at) hotmail.com), jos et saa tuosta kiinni (koitan pitää roskapostia silmällä) niin instasta löytää tuolla nickillä :)

  VastaaPoista
 9. RAUHAa kaivattaisiin täälläkin kaiken ruuhkavuosirumban keskellä.

  VastaaPoista
 10. Rauhaa olis kiva kokeilla pienen lapsen äitinä

  VastaaPoista
 11. Voi, tämä rauha olis niin ihana ja just mulle!

  VastaaPoista
 12. Kaikki noista tuotteista kuulostavat todella kiinnostavilta! Eniten uskoisin hyötyväni MATCHAsta.

  vitaevay@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Sähköpostiosoitteeni on nimelläni, joten en sitä tähän nyt laita. Mutta luen blogia, jos voitto-onni suosisi syksyllä luokanopettajan töihin palavaa kolmen lapsen äitiä, saan varmasti kuulla jotenkin siitä tätä kautta. Ammattin ja pikkulapsiarjen siivittämänä olen ehdottomasti RAUHAN tarpeessa.

  -Minnapamanna

  VastaaPoista
 14. Samat tunnelmat, eli RAUHA olisi tervellut :)

  VastaaPoista
 15. Rauha tai piriste, riippuen sen hetkisestä olotilasta.

  VastaaPoista
 16. RAUHAA tarvitsisin. Elämäni on ollut kovin kiireistä ja huolien sävyttämää viime aikoina.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 17. Rauha tai piriste. Mielenkiintoisia tuotteita. Olisi mukava kuulla jatkokokemuksia.

  VastaaPoista
 18. Enpä voi sanoa olevani alkoholin suurkuluttaja, mutta välillä tulee mietittyä mitä pitkäksi venähtänyt hauska ilta tekee keholle. Siksi haluaisin ehdottomasti kokeilla Suoja- tuotetta.

  VastaaPoista
 19. Macha.
  Aineenvaihdunta jumissa.
  T. Pauliina

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images