Viisi suosikki äänikirjasarjaa lapsille - Elisa kirja, Bookbeat ja Storytel

Joulu on jo viikon päästä ja tämä tarkoittaa tottakai vapaata aikaa, jolloin on ihana tarttua kirjaan ja konvehtirasiaan ja vain sukeltaa...


Joulu on jo viikon päästä ja tämä tarkoittaa tottakai vapaata aikaa, jolloin on ihana tarttua kirjaan ja konvehtirasiaan ja vain sukeltaa kertomukseen. Lapsiperheessä ongelmana on kuitenkin se, että mikäli vanhemmat edes yrittävät olla omissa oloissaan kirjan kanssa, se on lapsesta niin epäilyttävää että he mitä todennäköisesti tunkevat kirjan ja lukijan väliin, tarvitsevat ruokaa, haluavat pelata ristiseiskaa ja unohtavat miten vessassa pyyhitään. Paras tapa lukurauhan saavuttamiseen on siis kahlita myös lapsi kirjaan. Tässä tapauksessa äänikirja on ehdottomasti se paras vaihtoehto, sillä sitä osaa kuunnella lukutaidotonkin lapsi.

Äänikirjat ovat huippu juttu myös automatkoilla, joita joulunaikaan moni perhe tekee. Silloin on kuitenkin tärkeää, ettei kaiuttimista kuulu mitään ankeaa Pupu Tupunaa (anteeksi asenteellisuuteni, en kestä tätä sarjaa yhtään), vaan tarinoita, joita koko perhe voi kuunnella hymy huulilla. Meillä on käytössä yhteensä kolme erilaista kirjapalvelua, joista vuorottelen Storytelin ja BookBeatin kuukausitilauksien kassa ja lisänä on Elisa Kirja, josta voi hankkia yksittäisiä kirjoja ilman erillistä kuukausimaksua. Tässä vinkit kirjasarjoihin, joita me olemme viime aikoina näiden palveluiden kautta kuunnelleet. Kirjasarjat on valinnut Kaamos, kommentit taas ovat minun näppäimistöltäni.

Viisi suosikki äänikirjasarjaa (just nyt)


1. Paula Norosen Supermarsut löytyy sekä Storytelistä että Bookbeatista. Bookbeatin valikoima on kuitenkin Storyteliä isompi, joten suositukset sinne. Nämä ovat meillä kuuntelussa nyt ja ovat kivoja vähän lyhyempiä (n. 2,5h) ja tosi hauskoja sekä myös ennakkoluulottomia ja suvaitsevia lasten äänikirjoja, joissa päähenkilö Emilialla on kyky muuttua Supermarsuksi. Supermarsut ovat myös oma lempparini uusista kirjatuttavuuksista! Lukija: Susanna Haavisto.

2. Siri Kolun Me Rosvolat-sarja löytyy taas Storytelistä. Me Rosvolat kuuluu minun vanhoihin suosikkeihini ja olen lukenut Rosvolan perheen ja perheeseen varastetun Viljan tarinoita jo paljon aiemmin itsekseni. Äänikirjat kestävät viidestä yhdeksään tuntia ja näitä Elsa Saision lukemia kirjoja on kiva kuunnella vaikka iltasatujen tilalla pätkä pätkältä.

3. Taika Taksiset ovat kirjoja, jota en itse tajua yhtään, mutta lapsen mielestä nämäkin on huippujuttu. En tiedä todellakan miksi! Kirjat kertovat lähiönoita Taika Taksisesta ja sarjasta on tulossa uusi äänikirja Storyteliin 21.12. Taika Taksiset lukee niiden kirjoittaja Siri Kolu.

4. Harry Potterit löytyy sekä Storytelistä että Bookbeatista, kummassakin lukijana superihana Vesa Vierikko. Kuuntelimme koko Potter-kirjasarjan loppukesän ja syksyn aikana, joka oli pitkä ja kiinnostava kokemus. Harry Pottereita en suosittele ihan perheen pienimmille, vaikka kumma kyllä Kaamoksen jännityksen sietokyky kesti Potterit ihan loppuun saakka. Potterit ovat kirjasarja jota ei lueta hetkessä, pisin Potter kun kestää yli 33 tuntia.

5. Sinikka ja Tiina Nopolan Risto Räppääjät ovat ainoa kirjasarja, jonka olen ostanut kokonaisuudessaan Elisa-kirjan kautta itsellemme, koska sarja on vaan niin hyvä ja kuuntelemme melko lyhyitä (2-3 tuntia) kirjoja usein uudelleenkin. Risto Räppääjiä ei myöskään löydy muista kuukausimaksullisista palveluista, jotka olen tilannut, joten ostaminen olikin ainoa vaihtoehto kirjastosta lainaamisen lisäksi.

Seuraavat kuuntelussa

Seuraavaksi olemme tarttumassa Martin Widmarkin Lasse-Maijan etsivätoimistoihin sekä Timo Parvelan ja Bjorn Sortlandin Kepler62-sarjaan, sillä kumpikin löytyy Bookbeatista, joka meillä on nyt käytössä.

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images