Tuli se joulu meillekin!

Olen pitänyt joulukuun vähän hiljaiseloa täällä blogissa, sillä loppuvuoteen sattui monta energiaa vievää juttua ja ajattelin, ettei bl...


Olen pitänyt joulukuun vähän hiljaiseloa täällä blogissa, sillä loppuvuoteen sattui monta energiaa vievää juttua ja ajattelin, ettei blogin hiljeneminen haittaa tässä ties monenko somekanavan viidakossa yhtään mitään. Nyt joulupäivänä alkoi kuitenkin kutkuttaa kirjoittaminenkin, niin rennon löysä joulu meillä on ollut ja akkujakin on saanut ladattua kunnolla. Ja avatessani läppärin muistin, että bloginihan täyttää tänään jo seitsemän vuotta! Onnea siis blogini, enpä olisi uskonut tämän pysyvän mukanani näin pitkään!

Vaikka jouluvalmistelut jäivätkin tänä vuonna bloggaamatta, löytyy Elsan ja Anikon Kuplasta jouluspesiaali, jossa me Anikon kanssa kerrotaan vähän erilaisista joulunviettotavoistamme. Kannattaa kuunnella ihan siksikin, että Aniko kertoo podarissa unkarilaisesta joulunvietosta, jonka yksi tapa on Jeesuslapsen tuomat lahjat! Meillä lahjat toi edelleen joulupukki, joka tänäkin vuonna oli jättänyt paketit erkkeriin meidän ollessa lukemassa kirjoja jouluruuan jälkeen. 


Lahjoista puheenollen, olin tänä vuonna erityisen löyhämielinen ja antelias ja siksi tämä joulu  onkin vietetty lähinnä olohuoneen sohvalla. Hankin nimittäin aivan randomlahjana perheeseemme Playstation4 konsolin sekä kasan erilaisia pelejä! Meillä on ollut Playstation3 jo vuosikausia, mutta se on toiminut lähinnä dvd-soittimena, kun ohjaimet ovat olleet vähän rikki ja kiinnostavimmat peliuutuudet on tehty viime vuosina vain neloselle. 

Koska en ole mikään tekniikan ihmelapsi ja yleensä mokailen teknisien asioiden kanssa, päätin vähän jekuttaa Kaamosta ja hänen isäänsä ja pakkasin joulupukin pussiin vain PS4 pelin ja PS4 ohjaimen, mutta en itse konsolia. Lahjoja avatessa tyypit siis avasivat lahjansa ja siirsivät pleikkakamat syrjään todeten, ettei nämä oikein käy meille ja tyytyivät tilanteeseen täysin. Kumpikaan ei siis epäillyt yhtään, että olisin hankkinut itse laitetta, vaan pelkät lisäosat :D Mun piti sitten kaivaa sohvan alta esiin konsolikin, joka otettiin kyllä ilolla vastaan ja tämä päivä on mennyt leppoisasti Knack2:sta pelaten!


Vaikka jouluvalmistelut jäivätkin tänä vuonna bloggaamatta, olen ollut oikeastaan aika ahkera kaikenlaisen jouluhössöttämisen kanssa ja leiponut ajankohtaisia alpakka-sateenkaaripipareita, askarrellut kavereille polkkakarkkikorviksia ja tehnyt jopa pihan linnuille oman jouluisen ruokinta-automaatin! Jouluruuat meille teki muutamaa poikkeusta lukuunottamatta Kaamoksen isä, joten täällä maalla olen osallistunut lähinnä ruuan syömiseen ja liikkumiseen olohuoneen sohvalta takkahuoneen sohvalle ja takaisin.

Koska joulupäivä on mennyt hyvin rauhallisissa tunnelmissa ajattelin, että huomenna voitaisiin mennä kokeilemaan Kaamoksen joululahjaksi saatuja luistimia. Paketista kuoriutui kyllä myös lumikengät (mutta ei niitä suksia, joiden puute taannoin ihmetytti kommenttiboksissakin), mutta lumikenkäkelit eivät tällä hetkellä ole yhtään hiihtoa optimaallisemmat, joten odotellaan lumikenkiin tutustumiseen vielä korkeampia nietoksia. 

Mukavaa joulun jatkoa toivotelle, Elsa

4 kommenttia

 1. Oliko lapsi kovin pettynyt, kun pukki ei ehtinyt sisälle asti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei suinkaan, lapsi kun ei halunnut joulupukin vierailua jännityssyistä :)

   Poista
  2. "jännityssyistä" ???

   Kaikki lapset jännittää joulupukin tuloa, se on ihan normaalia.

   Poista
  3. Mulla on yksi lapsi. Oisko pitänyt siis hankkia yhdelle jännittäjälle joulupukki, vaikka hän ei sitä halunnut? Sanoa että kaikki sitä pelkää, mutta tulee kuitenkin?

   Tällainen jännitysperinteiden ylläpito ei kuulu meidän jouluun ollenkaan, se on musta lapsen kiusaamista jos toinen sanoo ettei halua pukkia ja se väkisin otettaisiin.

   Tähän ei kannata lukijan takertua.

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images