Mitä tehdä Rovaniemellä lokakuussa?

Sain kutsun kaverilta saapua Rovaniemelle syyslomalla. Itseasiassa Rovaniemellä asuu jo kaksi kaveria perheineen, mutta itse olen käyny...


Sain kutsun kaverilta saapua Rovaniemelle syyslomalla. Itseasiassa Rovaniemellä asuu jo kaksi kaveria perheineen, mutta itse olen käynyt siellä viimeksi noin 20 vuotta sitten. Rovaniemeläisellehän on paljon helpompaa tulla Helsinkiin kuin helsinkiläiselle mennä Rovaniemelle. Eiku.. sehän on yhtä helppoa! Norwegianin lennot olivat edulliset, kun hankki ne tarpeeksi ajoissa ja Rovaniemen matkailun sivuilla pyöriessä huomasin, että siellähän on tosi paljon tekemistä lapsiperheelle. Enkä puhu pelkästään Joulupukin pajakylästä.

Ja kun Rovaniemelle mennään, siellä ollaan kerralla kuusi yötä. Vaikka majoitus olisi ollut mahdollista hoitaa myös kaveriperheissä, päädyin tällä kertaa muihin kuvioihin. Yövymme Rovaniemen keskustassa pari yötä ja jatkamme matkaa Napapiirin retkeilyalueelle kolmeksi yöksi.  Sitten vielä yksi yö - joko kavereilla tai hotellissa, riippuen vähän miten loppulomasta tuntuu parhaalle. Eli mukaan pakataan niin retkeilykamat kuin kaupunkikelpoiset vetimet.

Selvää on, että käymme matkallamme tietenkin tervehtimässä joulupukkia, sillä usko on vakaa ja muistuttelu joulupukin olemassaolosta toimii tähän aikaan muutenkin hyvin ;)

Mutta jos (ja kun) blogiani lukee muutama rovaniemeläinenkin, kertokaapa paikallisvinkit parhaisiin paikallisiin ruokamestoihin (ei tarvitse tarjota poroa) ja kahviloihin keskustassa. Missä muualla kannattaa käydä ja mitä tehdä, jotta Rovaniemestä saa kaiken irti? Millaisia reittejä Napapiirin retkeilyalueella kannattaa kiertää ja millainen ilma siellä Pohjoisessa ylipäätään nyt on?!

Koska emme ole vielä Rovaniemellä käyneet, ei sieltä löytynyt myöskään kuvaa blogipostaukseen. Siispä laitoin kuvan viime viikonlopulta Porkkalanniemestä! Kuvitelkaa taakse Ounasvaara ;)

4 kommenttia

 1. Rokaan kannattaa ehdottomasti suunnata syömään, eikä Kauppayhtiötäkään kannata jättää välistä! :)

  VastaaPoista
 2. Ruska-aika ehti mennä.Loka - marraskuu jolloin luonto ei näytä parastaan on surkein aika joka paikassa.Mutta tekemistä varmasti löytyy esitteissä.Hyvät ruokailupaikat ja parasta juurikin poronkäristys ym.herkullisin lisukkein.Erittäin hyviä ruokailupaikkoja ja hotellimajoituksia kaupungissa on todella paljon.Kansaivälistä väkeä on hurjasti meillä ympäri vuoden.Täällä viihdytään on parhautta kun saa asua kaupungissa joka on paras.

  VastaaPoista
 3. Ravintoloista oma lempparini on Nili, joka tarjoaa lappilaisia makuja ihanassa miljöössä. Kauppayhtiöllä kannattaa käydä maistamassa herkullisia burgereita tai ihan vaan kahvilla ihmettelemässä hauskoja vanhoja huonekaluja ja esineitä. Kauppayhtiö on tunnettu siitä, että ihan kaikki siellä oleva on myynnissä! Kahviloista suosittelen Choco Deliä, aivan tajuttoman hyvä käsintehtyjä konvehteja.
  Napapiirin retkeilyalueeseen kuuluva Vaattunkikönkään luontopolku on kiva, joskin se sijaitsee reilun 20km kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta. Mutta Ounasvaaran luontopolku on myös hyvä ja Ounasvaaralta hienot maisemat.
  Ihanaa Rovaniemen reissua! :)

  VastaaPoista
 4. Me oltiin tosiaan vappua pitkä viikonloppu Rovaniemellä, blogipostaukset löytyy avainsanalla Rovaniemi. Kauppayhtiötä mäkin suosittelen ruokapaikaksi ja sit toi Hostel Cafe Koti oli tosi kiva, jos ette siellä yövy, niin kannattaa kahvilla käydä. En niin tiedä kulinaristisesta puolesta, koska en hifistele sillä saralla, mutta sisustus oli kiva! Rovaniemellä on hurjan hauskoja leikkipuistoja!!! Ja museopuolelta erityisesti Pilke oli tosi kiva!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images