Syksyn kauneimmat heijastimet

Olen tärkeä heijastin, 3.5 €, Ipanainen Dreamcatcher heijastin, 16€, IvanaHelsinki Karhuheijastin, 2,90 €, Partioaitta Loqi heijast...

Olen tärkeä heijastin, 3.5 €, Ipanainen
Dreamcatcher heijastin, 16€, IvanaHelsinki
Karhuheijastin, 2,90 €, Partioaitta
Loqi heijastava reppu, 19,90 € Ipanainen
Huomio hanskat, 24,90-29,90 €, Mastermark brands
Loqi heijastava kassi, 19,90 €
Moikon heijastin, 13 €, Kurestore

Kävin tänään töiden jälkeen kävelyllä ja huomasin, että pimeän tulo on aikaistunut jo ihan viikossa. Muutaman viikon päästä vaihdetaan kelloja, joten pimeä aikaistuu sillloin entisestää. Lunta ei näy ja musta on edelleen suomalaisten lempiväri talvivaatteissa. Tilanne on se, että ilman heijastinta ihmisiä ei yksinkertaisesti näe iltakuuden jälkeen kunnolla. 

Kävellessäni onnittelin itseäni, sillä vaikka en ollut lisännyt tarkoituksella itseeni heijastimia, oli mulla niitä vähän vahingossa mukana. Hai-saappaiden varresta löytyi heijastavat raidat, viime vuonna viimeksi käytössä olleesta kevytuntsikasta roikkui Partioaitan karhu ja koska olin kävelemässä hakemaan kaupasta pakettia, oli mulla mukani myös Ipanaisesta hankittu Loqin heijastava reppu. Parhaiten näistä erottui tottakai reppu, jossa heinastuspinta-alaa oli puolen selän verran, mutta reppu ei taas näkynyt edestäpäin yhtään. Siksi takinliepeen karhu ja kumppareiden heijastinraidat tulivat tarpeeseen. 

Olen aina tykännyt heijastimista, sillä ne ovat usein kauniita asusteitakin, ja usein todella edullisia sellaisia. Olen siinä mielessä vanhanaikainen, että tykkään ehkä kaikista eniten perinteisestä hakaneulakiinnityksestä, joka pysyy mulla parhaiten kiinni. Klipsit tuntuvat tippuvan usein, jos heijastin jää kiinni vaikka nyt metropenkin ja seinän väliin ja lukittavat koukut taas vaativat vetoketjunpään tai kangaslenkin kiinnittämiseen. Siksi hankin yleensä käsityökaupoista isoja hakaneuloja ja kiinnitän omani niillä. Pysyypähän varmasti.

Tiesittekö muuten, että heijastin-nimellä ei saa enää myydä mitä tahansa heijastavasta langasta virkkaamaa koristetta, vaan heijastin-nimityksen käyttäminen vaatii tuotteelta paljon muutakin kuin heijastavan ominaisuuden? Esimerkiksi osa tässä kollaasissa näkyvistä tuotteista eivät ole heijastimia eli henkilösuojaimia, sillä pelkkä heijastava materiaali ei riitä täyttämään henkilösuojaimen kriteerejä. Kannattaa siis pitää kaiken varalta mukana ihan virallista Tukesin hyväksymää heijastinta, sellainen on esimerkiksi tuo duunipaikkani Ipanaisen myymä kettu-heijastin, joka on ihan virallinen henkilösuojain. 

Itse tykkään kyllä tällä hetkellä eniten noista Loqin heijastavista kasseista. Loqin kassithan ovat olleet mulla käytössä jo vuosikausia ja kun muutenkin kannan niitä mukana päivittäin, miksipä en valitsisi sitä heijastavaa versiota. Päivällä yksinkertainen hopeinen kassi näyttää tyylikkäälle, mutta illan tullen kassi muuttuu lähes loimuavaksi. Tsekatkaapa täältä kuva, minkä otin Kaamoksesta kauppamatkalla!

Ja kun luette tämän, tarkistakaa lapsen vaatteiden lisäksi vielä myös se oma takin helma, jotta sieltäkin löytyy hyvä heijastin. Jos ei löydy, yltä löydät muutamia vinkkejä oman heijastimen hankintaan!

1 kommenttia

  1. Isäni osti tytölleni heijastinrepun koulurepuksi jo viime vuonna. Hän oli käynyt hakemassa bussin jälkeen jääneen lapsenlapsensa pysäkiltä ja oli ollut kovasti huolissaan siitä ettei lasta pimeässä näy. Telkkarissa oli mainostettu sitten näitä heijastavia reppuja, mikä on siis aika iso. Isä oli sitten sanonut äidille että sellainen pitää hänelle hankkia. Tytöllä on nyt myös me&i pipo jossa sydän heijastin. Eli hän näkyy.
    Ihana postaus ja tärkeä muistutus meille kaikille.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images