Vinkkejä rentoon työpukeutumiseen sekä pieniin bileisiinkin

kaupallinen yhteistyö Aarrekidin kanssa Tiedättekö mikä on suomalaisen äidin kansallispuku? Trikoomekko ja legginssit! Ainakin ...

kaupallinen yhteistyö Aarrekidin kanssa

Tiedättekö mikä on suomalaisen äidin kansallispuku? Trikoomekko ja legginssit! Ainakin itse suosin vapaa-ajalla pehmeitä legginssejä ja löysiä tunikoita ja mekkoja, joissa on helppo tehdä kotihommia, piipahtaa kaupassa ja käydä kaverin luona kylässä. Suosin tätä yhdistelmää niin paljon, että välillä tekisi mieli repiä hiukset päästä, kun en keksi mitään muuta puettavaa päälleni, mutta välillä vaan on tilanteita, jolloin trikoisessa turva-asussa on vähän alipukeutunut olo. 

Mun kotiäitiaikani ei ollut kovin pitkä, vaan olen tehnyt osa-aikaisesti töitä jo viitisen vuotta lapsen saannin jälkeen. Silti, vaikka olen todistettavasti poistunut kotoa työpaikalle jo vuosia, olen tehnyt niin rentoja hommia, ettei virallisemmalle toimistopukeutumiselle ole ollut suurta tarvetta. Välillä on silti kiva pukeutua pikkuisen asiallisemmin ja jättää se kotimutsilook kotiin. Etenkin palaveripäivinä tykkään olla vähän laitetumpi, mutta rennosta olosta en tietenkään halua luopua, ellei ole ihan pakko. 

Koska olen tosi rento pukeutuja ja suosin kuoseja ja värejä, mun omaan laitetumpaan työlookiini kuuluu yksinkertaisesti yksivärisiä vaatteita. Kuinka virallista, hah! Mutta mielestäni vaatteiden kuuluu herättää erilaisia fiiliksiä ja mulle yksivärisyys on sen pienen askeleen verran asiallisempi valinta. Tämä ei tietenkään tarkoita, että pukeutuisin päästä varpaisiin yhteen väriin, vaan esimerkiksi eilisen työpäivän asu koostui sinisistä pillifarkuista, viininpunaisista maihareista, valkoisesta t-paidasta ja perjantaina 8.9. myyntiin tulevasta mustasta Aarrekidin Aarre-naistenmalliston pitkästä Bubble-takista (koko L/XL). Vaikka jakku on tehty täsmälleen samasta kuplamuovista inspiraationsa saaneesta kankaasta, mitä osa Aarrekidin tämän syksyn lastenvaatteistakin, on takki selkeästi aikuismainen ja tuo mukavasti ryhtiä rentoon toimistopäivään. 

Vinkkini työpukeutumiseen onkin, että on ok kulkea mukavuus edellä. Monissa työpaikoissa pukeutumiskoodi on hyvin vapaa, mutta omaa työfiilistä voi skarpata halutessaan esimerkiksi yksivärisillä vaatteilla. Musta ja valkoinen toimii aina, mutta myös persoonan esiintuominen on usein ihan sallittua!


Seuraava asu on ollut mulla käytössä niin töissä kuin pienillä afterworkeillakin. Itseasiassa sain tänään heti aamusta kehuja Aarrekidin Aarre-malliston XL-kokoisesta Bubble-tunikasta (joka ei Aarrekidin sivujen mukaan ollutkaan mekko, kuten minimittaan ihastuneena luulin), että näytänpä siinä freesiltä ja olenko menossa jonnekin tärkeäänkin tapaamiseen. Enpä ollut menossa ja tunikakin oli täsmälleen sama mitä aiemmin viikolla olin jo pitänyt päällä, erona oli vain, että nyt jalassa oli sukkahousut ja sirommat kengät. Muutamaa päivää aiemmin yhdistäessäni tunikaan Aarre-malliston raitaleggarit ja maiharit ei kukaan epäillytkään, että olisin menossa työpöytääni kauemmaksi. Tästä siis hyvä vinkki, sukkahousut upgreidaavat leggarimutsin lähes salonkikelpoiseksi ja vaatteen nimeen ei aina kannata kiinnittää huomiota. Eikös ne tunika ja mekko ole melkein sama asia muutenkin? 


Koska Aarrekidin Aarre-naistenvaatemalliston vaatteet on tehty täysin samoista materiaaleista, mitä  merkin lastenvaatteet, on ne todella mukavia päällä ja taivutteluistani saa selville, ei mekossa ole vilautteluvaaraa, vaikka se päällä päätyisi taivuttelemaan tanssilattiallekin. Tämän vaatteen malli on muuten erittäin vatsaystävällinen ja peittää pienet (ja tässä tapauksessa isommatkin) muhkurat oikein mukavasti ja paksu kangas pitää muotonsa hyvin. 

Mutta kuten tekstissä jo kerrottiin, ei Aarre-mallistosta ole unohtunut niitä legginssejä tai pehmeää puuvillaista arkitunikaakaan. Ne ovat mulla ulko-oven edessä valmiiksi pakattuna, valmiina mökkiviikonloppuun.    

Kiinnostaako lastenvaatteetkin? Kurkkaa myös muutaman viikon takainen juttuni Aarrekidin lastenvaatteista!

Koodilla OIPOSTIA saat kaikki Aarrekid-tilauksesi postikuluitta 8.-10.9. välisen ajan!

Kuvat: Anna-Maria Arjasto / Secret Wardrobe

2 kommenttia

  1. Voi vitsi, miten kivoja nuo Aarrekidin naistenvaatteet! Voisin ottaa nuo molemmat!

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Tuo Bubble on mielenkiintoinen :) Mutta millaiselta se matsku tuntuu, jos on ihan ihoa vasten (kun on osa sitä polyesteriä)?

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images