Mistä haluat mun bloggaavan? Kerro se nyt!

Muistan kun joskus blogini alkuaikoina lähes seitsemän vuotta sitten olin todella ehdoton siitä, etten kysele lukijoilta postaustoive...


Muistan kun joskus blogini alkuaikoina lähes seitsemän vuotta sitten olin todella ehdoton siitä, etten kysele lukijoilta postaustoiveita, vaan kirjoitan juuri siitä, mikä itseäni kiinnostaa. Enkä muista kyllä paljon toiveita kyselleenikään, mutta nykyään aina kun saan jonkun postaustoiveen, yritän kyllä miettiä olisiko mulla siihen aiheeseen jotain annettavaa. Kaikkeen ei ole, mutta esimerkiksi tyylijutut, jotka tällä hetkellä ovat yksi luetuimpia osa-alueita blogissani ovat muovautuneet osaksi blogia alunperin lukijatoiveiden vuoksi. Itsehän olin aluksi aivan sitä mieltä, ettei pukeutumisessani ole mitään kiinnostavaa. 

Alkuaikoina olin tarkka, että oikeastaan jokaisessa postauksessani oli vähintäänkin pieni perhekulma esillä ja niistä ajoista blogi on tottakai muuttunut valtavasti. Perheen ja lapsen olemassaolosta on tullut itselle niin tuttu juttu, että sitä aihepiiriä ei aina jaksakaan kannatella mukana. Lapsen saaminen on iso hyppy itsekeskeisestä minäminä-elämästä aikaan, jolloin lapsi on kaikessa tekemisessä ja elämisessä mukana. Ja juuri kun rooli äitinä on sisäistetty (ja muu minuus unohdettu), onkin lapsi jo niin iso, että aikaa jää muullekin kuin hänestä huolehtimiseen. Tällä hetkellä blogi keskittyykin sekä siihen perhe-elämään mihin aina ennenkin, mutta myös ikiomiin kiinnostuksenkohteisiini, joihin lapsi ei liity mitenkään. Tämä yhdistelmä perhettä ja kaikkea muuta on muokannut myös lukijakuntaani hauskalla tavalla niin, että blogin nimestä huolimatta monella lukijallani ei ole lapsia, vaan nimenomaan ne muut jutut yhdistävät meitä viikoittaisiin vierailuihin.

Blogin kävijämääriä seuratessa olen huomannut monta tosi kivaa juttua teistä lukijoistani. Ensinnäkin, on supersiistiä tietää, että mulla on tuhansia vakilukioita, jotka jaksavat kaiken muun sometuksen lisäksi tulla blogiin saakka keskittymään juttuihini instakuvan ohi skrollaamista pidemmän ajan. Keskustelu blogeissa ja niiden kommenttibokseissa on vähentynyt viime vuosina tosi paljon ja se on siirtynyt uusille alustoille, kuten Facebook-sivuille ja Instagramin kuviin ja yksityisviesteihin eli nopeampiin kanaviin, mutta ilokseni se on vain muuttanut muotoaan eikä loppunut kokonaan. Pakko kuitenkin myöntää, että nykyinen keskustelukulttuuri ylipäätään koko sosiaalisessa mediassa on niin kummallinen, että mitään suuria ulostuloja ei tee mieli tehdä, kun vapaa-ajalla on parempaakin tekemistä kuin kiistellä kommenttiboksissa. Itsenäisenä bloggaajana tuloni taas eivät ole kiinni yhdestäkään somekohusta tai klikkiotsikosta, joten voin jättää ne raflaavimmat avautumiset muille alan konkareille ;)

Tein kuitenkin huvin vuoksi itselleni listan asioista, joista tykkään kirjoittaa. Osa on aiheita, joista kirjoitan jo nyt ja osa on jäänyt joko matkan varrella pois tai ei ole koskaan blogiini kuuluneetkaan, mutta kiinnostavat minua siitä huolimatta. Ja ajattelin nyt syksyn kunniaksi hieman udella mitkä näistä jutuista kiinnostaisi just sinua siellä ruudun toisella puolella. Ettei vain kävisi niin, että esimerkiksi kirjajutuilleni olisikin enemmän kiinnostusta, mutta himmailen aihetta suostta siksi, että kuvittelen ettei ketään muuta kiinnosta (kuin kasvatusopukset). Jotta homma ei menisi huutoäänestykseksi, jossa jokainen kommentoisi mistä ei ainakaan halua lukea, tein postauksen loppuun pienen kyselyn, jossa voit tykätä niin monesta aihepiiristä kuin vaan haluat. Olisi ihan huippua, että sinä, joka jaksoit lukea bloggauksen tänne saakka, jaksaisit vielä napsutella ne suosikkiaiheesi omista suosikeistani, niin saisin vähän vihiä mihin suuntaan tänä syksynä blogia voisi viedä!


Kiitti jo etukäteen, että klikkaat edes sen yhden ihan lempiaiheesi mun tietoon! Sillä kuten olen usein harmitellut, te taidatte tietää mut vähän paremmin kuin mä teitä :)

kuva: Maarit Vaahteranoksa

7 kommenttia

 1. Perhe-elämä, kirjat, tv-ohjelmat ja sun omat jutut eli olisivatko niitä yksityiselämän avautumisia🙂 Niistä luen mieluiten.

  VastaaPoista
 2. Eihän sitä koskaan tiedä, minkä jutun sisällä voi olla kultajyvä.

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva kysely! Kiitos kun kysyit ja vastattu on. :)
  Iloista keskiviikkoa :)

  VastaaPoista
 4. Hauska toi mehukkaat yksityiselämän avautumiset :D Ne on siis just hyvii, ei juoru vaan samaistumismielessä. Ihana blogi, mielelläni luen sun juttuja :)

  VastaaPoista
 5. Olipa kiva kun näki vielä miten vastaukset jakautuvat! Kaikkee kaikkee 😊

  VastaaPoista
 6. Tykkään, kun on sekaisin kaikkea. Myös muoti/tyyli asiat kiinnostaa kovin, koska olen isompikokoinen ja aina vaan se oma tyyli hukassa sekä kaupoissapyörimisinnostus miinusmerkkinen suorastaan (ei kylläkään koosta johtuen, en vaan tykkää shoppailla). Joten antamasi vinkit vaatteiden -sekä niiden toimivuuden suhteen on helpottanut asiaa.

  Tykkään myös luontevasta kirjoitustyylistäsi sekä kuvista.

  VastaaPoista
 7. En tiennyt kuuluuko itsetunto- ja itsensä hyväksyminen aihepiirinä tyyliin vai yksityiselämään, mutta esim. se alusvaatepostaus kuvineen oli mahtava ja kohotti omaakin itsetuntoani vaikken ikinä olisi itse edes yksityisesti moisiin kuviin uskaltautunut.
  Postaustoiveena olisi myös sellainen että kun olisi liva joskus saada laadukkaita kuvia perheestä ja itsestänikin (jopa!) niin kuka ja missä ja millä keinoin niitä parhaiten saisi. Niinku sellaisia aitoja eikä semmosia missä itse nostan leukaa (jottei kaksoisleuka näy), seiskavee näytä kieltä ja mies oo jäykkä ku patsas :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images