Eskarityypin tyyli on tuttu ja uusi yhtä aikaa (sis. 10€ etukoodin Aarrekidille!)

 Kaupallinen yhteistyö Aarrekidin kanssa / Etukoodilla OIAARRE saat -10€ alennusta kaikista yli 50€ tilauksista Aarrekidille. ...

 Kaupallinen yhteistyö Aarrekidin kanssa
/ Etukoodilla OIAARRE saat -10€ alennusta kaikista yli 50€ tilauksista Aarrekidille. Koskee normaalihintaisia tuotteita /

Esikoulua on takana viikko ja sekä äiti että lapsi voivat hyvin! Kuten pari postausta aiemmin mainitsin, ei maalle eskariin menemiseen liittynyt paljoa muuttotyötä, kun suurin osa viime vuonna päälle mahtuneista vaatteista ovat jälleen kerran jääneet pieneksi. Tästä syystä mukaan lähti vain repullinen vaatetta ja esikoulua edeltävällä viikolla tilasin Aarrekidiltä uusia trikoo- ja collegevaatteita, jotka haettiin ensimmäisenä eskaripäivänä kolmen kilometrin päästä kyläpostista.

Aarrekidin syksy 2017 on meille melko nostalginen. Tänä syksynä viininpunasävyinen Rooster-kuosi on Kaamoksen ihka ensimmäinen Aarrekid-kuosi vuosien takaa ja kokoa Rooster-paidalla taisi olla silloin 98cm. Nyt vaatteet ovat jo kokoa 140cm! On kyllä kiva, että pitkälle - kuitenkin vielä päiväkodissa olevalle lapselle - löytyy edelleen näitä tuttuja ja mukavalla tavalla lapsekkaita vaatteita. Ja niitä löytyy onneksi kokoon 150cm saakka, joten vielä hetkeen ei tarvitse viettää Aarrekid-jäähyväisiä muutenkaan. 


Tykkään Aarrekidin mallistoissa siitä, että vanhojakin kuoseja näkyy aina välillä uudestaan, uusissa väreissä tai sitten ihan alkuperäisenä versionakin. On tottakai kiva odottaa mitä uutta on tulossa, mutta kivat kuosit ovat musta ehdottomasti säilyttämisen arvoisia ja vuodesta toiseen mukana olleista jutuista kuten pöllöpehmoista tai Aarrekidin raidoista on tullut jo moderneja klassikoita. Ja tutut kuosit on ainakin tähän saakka ollut helppo ujuttaa lapsen vaatekaappiin ilman mukinoita.

En tiedä milloin meillä lentävät kuosilegginssit nurkkaan ja tilalle tulee nappiverkkarit, mutta siihen saakka kun leggarit kelpaavat, en todellakaan pistä pahakseni! On muuten tosi kiva, että nykyään myös pojat voivat pitää pehmeitä trikoita ilman ihmettelyä. 


Omat suosikkini syksyn mallistosta ovat ehkä silti söpöt vaarinpaita tyyppiset pitkähihaiset nappipaidat. Vaarinpaidoissa on ihanaa vanhanaikaisuutta. Toinen oma suosikkini on kuplamuovimaisen pinnan saanut Bubble-huppari, jossa on kiva kuparinvärinen vetskari ja Rooster-kuosinen hupun sisäpuoli. Bubble-kangas on ollut mulle kyllä positiivinen yllätys, sillä kankaan pinnan vuoksi polyesteria mukaan melko reippaastikin saanut paksu kangas ei ole käyttäytynyt halpojen tekokuituvaatteiden tavoin eli sähköistyen ja nyppääntyen ensikäytössä. Kangas tuntuu myös tosi mukavalta ihoa vasten.

Jaa, mistäkö tiedän miltä Bubble tuntuu päällä? Ihan siitä, että tilaukseni mukaan oli laitettu myös Aarrekidin Bubble-kankaasta tehtyjä naistenvaatteita! Kyllä! Syyskuun 8. päivä julkistetaan Aarrekidin naistenmallisto, joka kantaa nimeä Aarre. Pakettiin sujautetut Aarre-vaatteet tulivat itsellenikin yllätyksenä, mutta tosi kivana sellaisena. Luulin näiden vaatteiden olevan vielä Portugalissa Aarrekidin omalla tehtaalla tuotannossa, mutta niinpä vain mustaa Bubblea ja mustavalkoista Stripe-raitaa olevat vaatteet ovatkin jo valmiit, Suomessa ja oikeastaan aika ihania. Nämä tulevat tottakai myös tänne blogin puolelle, mutta ettei menisi odotteluksi, postaan kuvat niistä lähempänä julkaisupäivää :)

EDIT: Kommenttiboksissa Aarrekidin koot puhuttivat ja heiltä tuli viestiä, että tänä syksynä vaatteet on mitoitettu uudelleen vastaamaan Pohjoismaista kokostandardia. Eli koot pitävät edellisiä vuosia paremmin paikkaansa :)


LUKIJAETU: Kuten postauksen alussa jo mainitsin, muistettiin Aarrekidiltä lukijoitani etukoodilla OIAARRE, jolla saa -10€ alennuksen yli 50€ ostoksista. Etu koskee uusia vain normaalihintaisia tuotteita, mutta ei koske postikuluja. Etukoodi on voimassa keskiviikkoon 23.8. saakka.




19 kommenttia

  1. Siis herranjestas! Onko su poika jo 140 cm pitkä vai otatko vaan järkyttävän ison kasvunvaran. :D. Mä ostin mun reilu 125-senttiselle (samanikäiselle) vielä saman merkin leggarit kokoa 120, en halua että ne on liian isot! Tää merkki ei oo erityisen pientä kokoa. Varsinkin talvella housukasa rytyssä nilkassa ei tunnu mukavalta kenkien alla. Ja toisaalta jos ottaa isomman koon, ei ne housut kuitenkaan kestä ehjänä niin kauaa että olis edes sopivat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaamoksella on 130cm kokoiset Aarrekidin legginssit, jotka on sille auttamattomasti liian pienet, joten kyllä hän 140cm vaatteissa menee. Kyselin itseasiassa Lapsellista-blogin Annalta ennen tilausta kokoasiaa ja 5pv Kaamosta nuorempi Helmikin käyttää 140cm. Mä en ole nyt tietoinen lapsen pituudesta, mutta reippaasti yli 130cm on kyllä :)

      Poista
    2. Tähän toki vaikuttaa myös kropan malli, ei pelkkä pituus.

      Poista
    3. Onko se anonyymi tosissaan sitä mieltä että kaikki tietyn ikäset lapset on saman pitusia, voi herranjestas?
      Mun juuri neljä täyttänyt esikoinen on 120 senttiä pitkä ja käyttää Aarrekidin yläosista kokoa 130.
      Voi tulla yllätyksenä mutta kyllä niitä lapsia on eri kokosia niinku aikusiakin.

      Poista
    4. Oi, miten ihana väripaletti! Ja kääk, naistenvaatteita - viimein! EN KESTÄ! <3

      Mitoituksesta piti kommentoida, että lapsen mittasuhteet vaikuttavat varmasti siihen, minkä kokoisena vaatteet kannattaa tilata. Itse suosin myös kasvunvaraa vaatteissa, koska hyvän ja laadukkaan vaatteen pidempi käyttöikä itsessään on jo ekoteko. Oman kokemukseni mukaan Aarrekidin mitoitus on normaalivartaloiselle lapselle suhteellisen naftia, koska ihan vastasyntyneellekin olen ostanut bodyt koossa 70cm. Lisäksi Aarrekidin vaatteet ovat moneen muuhun vaatevalmistajaan nähden aika kapean mallisia, joten ne voi (ja kannattaakin) ostaa kasvunvaralla, ne kun eivät pussitu tai näytä päällä liian isoilta mutta kestävät käytössä pidempään.

      Mullakaan ei ole tietoa samanikäisen ja suhteellisen samankokoisen esikoiseni pituudesta, mutta yli 130 senttiä veikkaan ja hänen Aarrekidit olen ostanut koossa 140cm (muiden valmistajien vaatteet ovat pääsääntöisesti kokoa 128/134cm). 2,5-vuotias kuopukseni oli neuvolassa 89 cm pitkä ja hänellä on Aarrekideistä käytössä koko 100cm tai 110cm, housuista menee pienemmätkin (koska niissä mun mielestä se juttu onkin nuo napakasti istuvat, käännettävät lahkeet). Luomupuuvillan kutistuvuuskin pesussa on jokusen prosentin. Kokolappua enemmän kannattaa - lastenvaatteissakin - arvioida vaatteen istuvuutta. Ja mun mielestä nuo Kaamoksen uudet aarteet istuukin hyvin, kun katsoo esimerkiksi olkasaumoja sekä hihojen ja lahkeiden pituutta. :)

      Poista
  2. Tuo kokoasia puhuttaa, niin jatkan vielä. Aarrekidin koot ovat minustakin melko kapeita ja kun on liikkuva lapsi, haluan toki että hän pystyy helposti pukemaan ja riisumaan vaatteen sekä liikkumaan mukavasti. Sen lisäksi, suoraan sanottuna, pienemmässä koossa näkyy pylly kun istuu.

    Eli oma suositukseni on pituutta vastaava tai isompi koko mutta tottakai kropan mallin ja lapsen mieltymysten mukaan. Meillä ei ihonmyötäiset vaatteet toimi siksikään ettei lapsi suostu niitä käyttämään kun kinnaa liikaa :)

    VastaaPoista
  3. Toi eka kuva on niin ihana:)

    VastaaPoista
  4. Meillä lapset käyttävät Aarrekidistä yhtä kokoa isompaa, kuin mitä muut käytössä olevat vaatteet ovat. Nippa nappa alle 2-vuotiaalla koon 100 mekko, eikä ole mistään liian iso! (Muut vaatteet kokoa 86 tai 92.) 116 cm vaatteita käyttävällä pojalla Aarrekidin 120 cm paita oli liian pieni. Nafteja siis ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kuulin juuri että tämä mallisto on nyt mitoitettu vastaamaan pohjoismaista standardia, eli ehkä enää ei tarvitsekaan ottaa isompaa kokoa mitä normaalisti. Mutta edelleenkin, kyllä meillä tuo 140cm on ihan sopiva :)

      Poista
  5. HUOM! EDIT: Aarrekidiltä tuli viestiä, että tänä syksynä vaatteet on mitoitettu uudelleen vastaamaan Pohjoismaista kokostandardia. Eli koot pitävät edellisiä vuosia paremmin paikkaansa :)

    VastaaPoista
  6. Hei! Juuri tätä meinasin kommentoida, että mielestäni uudempien mallistojen (jo esim. Hidden fox) vaatteet ovat isompia kuin vanhojen. Tilasin vastasyntyneelle 70 cm bodyn kyseisestä kuosista ja oli ihan liian iso vielä ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Mä tilasin varalta 140cm ja 150 cm kun näissä kuvissa pitää toki olla sopivaa päällä. Ihan yllätyin, että 140cm oli sopiva, kun olin varma että menee jo 150cm jos 130cm on viime talven leggareista ihan tosi pieni. Ja nyt tuli varmistus, että mitoitusta on siis muutettu :)

      Poista
  7. Mä tilasin ihanassa pilvikuosissa vaatetta 114cm pitkälle 120cm koossa ja harmittaa kun en tilannut 130cm kokoisia (vaihtaa ei voinut kun lapsi itkupotkuraivarien uhalla halusi heti käyttöön). On nyt sopivat, mutta veikkaan että vuodenvaihteessa joudun hankkimaan noille jatkoaikaa ompelemalla resorit hihoihin ja lahkeisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä meinas käydä sama mut toisinpäin. Kaamos kokeili ensin 150cm housuja ja oli hukkua niihin, mutta ei millään olisi halunnut vaihtaa niitä pois 😅

      Poista
    2. Jotkut pojat ja miehet viihtyvät lökäpöksyissä. Kaipa siinä tulee sukupuolijuttu esille, onhan pojilla ja tytöillä luonnostaan vähän eroja.
      Ja toisaalta myös isän antama malli vaikuttaa pieniin poikiin. Jos isä viihtyy löysissä housuissa kotioloissa, niin poika vaistomaisesti vähän jäljittelee isän kuosia. (vaikkakaan ei nyt ole tietoa isän pukukoodeista).

      Poista
  8. Vaikuttaakohan tuohon kokoon myös se, että vaatteet sisältävät nykyään elastaania? Ainakin venyvät enemmän... Olin juuri tilaamassa, kun huomasin tuon elastaanijutun. Aarrekidin vaatteet on tosi ihania ja meillä on tykätty erityisesti niistä juuri siksi, että ne ovat olleet 100% puuvillaa. Onkohan tuo elastaani nyt tämän malliston uutuus -juttu vai ollut jo edellisessäkin... Itse olen edellisen kerran ostanut Aarrekidia joskus vuosi sitten ja mennyt tämä uudistus ihan ohi. No, toivottavasti joskus tulee vielä puuvillaisiakin :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images