Yyterin tyypit

Keksin viime viikolla Isojärven kansallispuiston retken jälkeen, että hyvää retkiboogieta olisi turha hukata kotona i...Keksin viime viikolla Isojärven kansallispuiston retken jälkeen, että hyvää retkiboogieta olisi turha hukata kotona istumiseen ja voisimme ihan hyvin lähteä Kaamoksen kanssa jonnekkin kivaan ja helppoon paikkaan seikkailemaan. Yyteri valikoitui kohteeksi muutamasta syystä, joista suurin oli palava rakkauteni merta kohtaan. Eikä mitä tahansa merta vaan suomalaista hiekkarantaa, jossa tarvitaan aina hieman sisua, että uskaltautuu aaltoihin. Toinen syy oli se, etten ollut ennen käynyt Yyterissä ja entisaikojen nostalginen kesälomakohde houkutteli.

Meillä kävi vielä niin hyvä tuuri, että sain vuokrattua pienen mökin, joka on nököttänyt paikallaan jo useiden vuosikymmenien ajan ja saanut vuosien varrella ympärilleen toinen toistaan hienompia ja varustellumpia huviloita. Pieni mökki ilman vessaa ja suihkua toimi meille kuitenkin tosi hyvin, olihan siinä edelliseen retkeen verrattuna monta luksusjuttua mukana, kuten esimerkiksi jääkaappi :D


Ja onhan Yyteri ihana! Ensimmäinen ilta rannassa auringonlaskun alati muuttuvaa väriä ihmetellessä sai lapsenkin ihmettelemään mistä kaikki värit voivat taivaalle tullakaan. Seuraavana päivänä väreistä ei ollut enää paljoakaan jäljellä kun ensimmäisen kokonaisen lomailupäivän teema muuttui tutun harmaaksi. No, saimmepa ihan oman privaattirannan käyttöömme, kun auringonpalvojat loistivat poissaolollaan ja pääsimme uimaan ja suppaamaan ihanan rauhallisella rannalla.

Yksi varjo paratiisissmme on kuitenkin ruokailu, sillä vaikka läheisin ravintola on hinnaltaan perheystävällinen, on se menultaan enemmänkin rekkamiesystävällinen. Täytyy todeta, että tässä resortissa ei paljon kasvisruokailijana iloitsisi, kun lähes kaikki tarjoiltava ruoka on tuttua ja turvallista huoltamohenkistä liharuokaa erilaisin kermaperunalisäkkein. Koska meillä ei kuitenkaan ole autoa ja näin mahdollisuutta hakea kaupungista ruokaa, tyydymme perunamuusiin, possunoisetteihin sekä kananugetteihin ja iloitsemme kuitenkin, että kebabin saa salaatilla ja lounaspöydästäkin löytyy tuoreita vihanneksia. 

Mökin ja rannan puolesta Yyteriin tullaan kyllä uudelleenkin, mutta seuraavalla kerralla lienee pakko priorisoida kantovoimat ruuan kantamiseen ja jättää oma sup-lauta kotiin. Onneksi Yyterissä palvelee myös Yyteri surffikeskus, josta lautoja saa vuokrattua niin lapsille kuin aikuisillekin.

10 kommenttia

 1. Missä ravintolassa olitte syömässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yyteri beach lomakylän oma Dyyni-ravintola. Tää on muuten tosi kiva paikka ja yhteydessä on seikkailupuistokin, joten melko harmi että tarjonta on tosi huoltsikkatyyppistä. Lounas näyttää olevan suosittu työmiesten lounaana mitä en ihmettele, valmispottusalaatit ja punajuurisalaatit yhdistettynä pelkkään lihavaihtoehtoon kyllä varmasti tuo energiaa päivään :)

   Mutta kuten sanottu, kyllä tällä pärjää. Voitaisiin kävellä etsimään muita rafloja mutta biitsi ja mökki on niin kivat, et tuetaan nyt tätä ravintolaa kun on vieressä.

   Poista
 2. Olette selvästi vailla Wanhan Rauman Kaffebarin salaattibuffettia, Osteria da Filippon pitsaa ja kenties Rauman vesitornin lounasta. ;)
  Loppuviikon muonitus varmasti kunnossa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, salaattipöytä kuulostaa nyt hyvälle! Ja joku hyvä kahvi! Ja tumma suklaa!

   Poista
 3. Siellä rannalla on uusi ravintola, jossa monipuolisempi menu. Hotellin lähellä. Kävelymatkan päässä leirintäalueella on myös ruokakauppa. Luulisin/muistelen että hotellillakin on ravintola.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti tiedosta! Mä otan lapsen ja lähden kyllä kävelemään naapuriravintolaan :) Nyt on niin ihana ilmakin ja rannan kautta pääsee! Kiitos vinkistä :)

   Poista
  2. Tarkoitin, että kävelymatkan päässä leirintäalueelta on se kauppa.

   Poista
  3. Juu, ymmärsin kyllä mutta me siirrytään tänään jo eteenpäin, joten käytiin vain syömässä muualla ja kaveri toi kahvimaitoa ja keksejä hätävaraksi 😊

   Poista
 4. Seuraavaksi kun tuut Yyteriin, tuun hakemaan teidät Reposaareen..tai tulkaa suoraan tänne. Siikaranta Camping tai muutama muu mukava majoitusvaihtoehto, ravintoloita löytyy useampia kävelyetäisyydellä ja mahtavat kalliorannat, niissä sitä sisua tarvitaan ripaus enemmän :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sovittu! Ensi kesänä siis sinne! Tää oli niin extemporelähtö etten edes googlaillut muita vaihtoehtoja, mökiksi otin ekan jonne mahduttiin kaksin ja päätin muutenkin että mennään sillä mitä annetaan :)

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images