Vinkkejä helppoihin mökkiruokiin, jotka pelastavat kesäpäivän

Kaupallinen yhteistyö Deliciestin kanssa Kyllä, tämä on reseptipostaus. Ja ei, en edelleenkään ole mikään keittiön terävin veitsi, mut...

Kaupallinen yhteistyö Deliciestin kanssa

Kyllä, tämä on reseptipostaus. Ja ei, en edelleenkään ole mikään keittiön terävin veitsi, mutta kyllähän meillä toki syödään näin kesälläkin. Etenkin täällä reppureissussa ollessa on tullut ikävä mökkipäiviä, jolloin on vähän termaria enemmän ruuanlaittokamaa saatavilla ja pihalla saa grillata milloin mitäkin. Jos jossain tykkään tehdä ruokaa, niin se on ulkoilma. Sen lisäksi, että ulkona on ihana tehdä ruokaa, maistuu ruoka erityisen hyvältä ulkona. Mikähän siinä muuten on?


Tässä on ruokia yhdeltä alkukesän viikonlopulta, jolloin tarjolla oli mm. pelmenikeittoa ja muurinpohjalettuja suolaisella ja makealla täytteellä. Kaikki ruuat on tehty ulkona itse tehdyllä grillillä. Vinkki numero yksi on itsestäänselvä: ulkona kokatessa ei kannata käyttää parhaita tefaleita ja nämä meidän kokkauskamat onkin 100% kirppiskamaa kaikki. 


(tämän keiton liemi on ihan superhyvää, älä siis pihistele timjamin ja sulatejuuston kanssa! Timjami + sulatejuusto = täydellisyys)

NOPEA PELMENIKEITTO:
iso kattilallinen vettä
2 pkt Deliciest pelmenejä
pari paprikaa
kevätsipulin varsia
tuoretta timjamia
voimakkaan makuista sulatejuustoa
1 pkt Deliciest smetanaa
mausteita kuten suolaa ja mustapippuria

Keitä kattilallinen vettä ja paloittele sillä aikaa 2-3 paprikaa sekä kevätsipuli. Mausta keitinvesi suolalla ja keitä hetki paprikoita ennen jäisten pelmenien lisäämistä. Lisää pelmenit ja anna niiden kiehua pussissa löytyvän keittoajan verran (5-9 minuuttia riippuen pelmenimausta), lisää voimakasta sulatejuustoa parin viimeisen minuutin aikana ja anna juuston sulaa liemeen. Lisää runsaasti tuoretta timjamia, mausta liemi mustapippurilla ja suolalla. Tarjoile smetanan kanssa.


MUURINPOHJALETUT:

1/2 pussia Deliciest Muurikka lettujauhoa (= ohrajauhoa, vehnäjauhoa ja suolaa)
litra maitoa
2-3 kpl kananmunaa

Paista muurinpohjapannulla voissa.

Vinkki aloittelijalle: Vaikka muurinpohjapannu on iso, ei letuista kannata tehdä koko pannun kokoisia. Taikinaa kannattaa laittaa pannulle spiraalimaisesti ulkoreunoilta päin, sillä taikina valuu pannun muodosta johtuen keskelle päin. Jos taikinaa jää paksusti johonkin kohtaan, voi sitä siirtää lastalla pannun reunoille.


SUOLAINEN TÄYTE LETUILLE

n. 4 dl vettä
400g jauhelihaa
1 prk Deliciest Villen kaukasialaista tomaattikastiketta
pari Deliciest Villen rapsakkaa suolakurkkua
kevätsipulin varsia

(Tai tee suoraa tuplat kuten me ja pakasta loppukastike tarjottavaksi arkiruokana vaikkapa riisin tai perunan kanssa)

Laita kaikki ainekset valurautapataan ja sekoita. Anna hautua, kunnes jauheliha on kypsää ja kastike on tiivistynyt niin, että pysyy hyvin letun välissä. Lisää täytetyn letun päälle smetanaa sekä ruohosipulia maun mukaan.

Villen kaukasialainen kastike on oikeasti todella erimakuinen mitä kauppojen muut valmiit tomaattikastikkeet ja siksi nämä letut ovat hyvin venäläistyyppisen makuisia. Mikäli jauheliha ei kuulu suosikkeihisi, voit korvata sen vaikkapa kesäkurpitsalla ja munakoisolla, jotka sopivat miedon makunsa puolesta mausteisen kastikkeen kaveriksi.

Huom! Koska kaukasialainen kastike on voimakkaan makuinen ja melko suolainen, en lisää kastikkeeseen suolaa tai mitään itsessään suolaista lisäkettä.


Tätä kirjoitellessa tuli mieleeni, että pakastepelmenit sopivat erinomaisesti myös päiväretkiruuaksi metsään. Reppuun kannattaa pakata mukaan pieni kankainen kylmälaukku, jonne laittaa kaikki tarvittavat eväät sekä jäinen pelmenipussi. Jäinen matkakaveri pitää hyvin myös muut eväät viileänä eikä pelmenien kanssa haittaa, vaikka ne olisivat hieman sulaneetkin kun ne menevät keitinveteen. Näin päiväretkirepussa ei tarvita erillisiä kylmävaraajia ja reppu on taas himppasen kevyempi kantaa. 

2 kommenttia

  1. Sellaset jutut/ruuat on parhaita, joita voi vaan sekottaa kuumaan/kiehuvaan veteen ja vähän sekotella ja antaa ehkä hetken hautua.

    tai syödä ihan sellasenaan kylmänä.

    VastaaPoista
  2. Me rakastetaan kokata notskilla, joten kiitos vinkeistä. Näitä tullaan kokeilemaan :) Ja hei, ihania kuvia <3

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images