Siemennäkkäriä nokkosella

Yksi kesän to-do juttujani on ollut opetella tekemään hyvää siemennäkkäriä. Leipomukseni on epäonnistunut melko usein, joko pohjasta o...


Yksi kesän to-do juttujani on ollut opetella tekemään hyvää siemennäkkäriä. Leipomukseni on epäonnistunut melko usein, joko pohjasta on tullut liian ohutta ettei se ole kestänyt edes kädestä suuhun ehjänä tai sitten näkkäri on palanut pahan makuiseksi. Olen kuitenkin nyt päässyt siihen vaiheeseen, että uskallan jo tunnustaa osaavani tehdä ihan hyvää siemennäkkäriä.

Uusin kokeiluni sisälsi perus siemen-psyllium-vesi-öljy pohjan lisäksi myös ryöpättyjä nokkosia ja vähän cheddarjuustoa. Nokkoset olivat kiva ja terveellinen lisä taikinaan ja cheddar sitoi pohjaa hieman tavanomaista enemmän. Kun jatkan harjoittelua, lienen syksyllä jo ihan guru tässä hommassa!


Se, miksi siemennäkkäriä on tullut tehtyä johtuu suurimmaksi osaksi vuodenajasta. Nyt kesäisin ei oikein tee mieli syödä mitään kovin tukevia ruokia, vaan varsinkin yksin ollessa syön mielelläni salaatteja lounaaksi. Pelkällä salaatilla - niin hyvää kuin se olisikin - ei tule täyteen ilman tukevia lisukkeita ja siksi salaatin kaveriksi sopii siemennäkkäri juustolla. Sen lisäksi, että näkkäristä saa rouskuteltavaa ja energiaa, maistuu se useimmiten paljon paremmalle mitä tavallinen pussisämpylä.

Olen myös näin loman kunniaksi harrastanut ruokaisia brunsseja ja yhdistänyt aamupalan ja lounaan tukevaksi kokonaisuudeksi, joka pitää nälkää iltapäivään saakka. Iltapäivällä onkin sitten mukava käyttää ruuanlaittoon vähän enemmän aikaa ja mulla onkin yksi uusi suosikkiruoka, jota olen tänä kesänä tehnyt moneen otteeseen. Mutta siitä lisää joku muu postaus :)

Onko teillä muuten jotain hyvää siemennäkkärireseptiä, mitä käytätte?


4 kommenttia

  1. Mä oon myös ihastunut siemennäkkäreihin. Ne on just sopiva lisä salaatille tai näppärää naposteltavaa piknikille jopa sellaisenaan. Marttojen nokkosnäkkärin ohjeella tulee tosi hyvä, myös ilman nokkosta. Toinen luotto-ohje on 2,5dl maissijauhoja, 0,5dl auringonkukansiemeniä, 0,5dl kurpitsansiemeniä, 0,5dl pellavansiemeniä, 1dl seesaminsiemeniä, 0,5tl suolaa, 0,5dl rypsiöljyä ja 2,5dl kiehuvaa vettä. 150 asteessa tunti tai jos haluaa ohutta herkkua ja jakaa taikinan kahdelle pellille (ei tule ihab kokonaisia peltejä), niin vähän vajaa tunti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvälle! Mun pitää kyl kokeilla sun ohjetta, en oo ikinä tehnyt mitään maissijauhosta :D

      Poista
    2. Mä olen tehnyt just tuolla samalla ohjeella ja on hyvää! :)

      Poista
  2. http://gluteenitonmuumimamma.fi/leivat/paras-gluteeniton-nakkileipa/

    Tämä on mun luotto-ohje :) Ja on hyvää!

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images