Kesän parhaalla rahkaherkulla on virolaiset juuret

kaupallinen yhteistyö Deliciestin kanssa Aurinko yllätti suomalaiset! Tänään taisi olla virallisesti kesän ensimmäinen ...

kaupallinen yhteistyö Deliciestin kanssa

Aurinko yllätti suomalaiset! Tänään taisi olla virallisesti kesän ensimmäinen päivä ainakin Helsingissä, kun vihdoin ja viimein paistoi aurinko niin lämpimästi, että takin sai heittää suosiolla pois. Auringon vaikutuksen huomasi kyllä heti, koko keskusta oli täynnä iloisia ihmisiä aurinkolaseissaan ja mekin viihdyimme puistossa lähes kahdeksaan saakka illalla pelaten pelejä ja vain nauttien auringosta ja hyvästä fiiliksestä. Kävi vielä niin hienosti, että Espalla esiintyi Marimekon muotinäytöksen yhteydessä Vesala ja saatiin kesäkeikkailukin aloitettua melkein vahingossa. 

Päivällä etäpäivää kotona viettäessä mulla kävi oven takana lähetti, joka toi Deliciestiltä vähän uusia juttuja testattavaksi ja paketin mukana tuli läjä superherkkujamme Maiskuja uusissa mauissa. Nämä rahkavälipalapatukat ovat juttu, jota syömme etenkin Viron reissuilla ja niiden vironkielinen nimi kohuke viittaakin pääraaka-aineeseen kohupiimiin eli maitorahkaan. Ja toisin kuin Suomenlahden tällä puolella usein on tapana, nämä rahkaherkut eivät ole mitään 0% rasvaa sisältäviä fitnessruokia vaan näissä on energiaa ihan koko puistoilupäiväksi. Myös makean nälkä on poissa hetkessä.

En tiedä onko muilla yhtä lämpimät tunteet Viron herkkuja kohtaan, mutta itse olen ihan hulluna etenkin virolaisiin maitotuotteisiin kuten rasvaisiin juustoihin, kohukepatukoihin, jäätelöihin ja tottakai myös kaikkiin mahdollisiin kermaleivoksiin. Suklaata siellä valitettavasti osata tehdä muuta kuin näiden maitorahkapatukoiden päälle, mutta onneksi edes näihin. Ja onneksi näitä patukoita saa nykyään muualtakin kuin virolaisista ruokakaupoista, esimerkiksi meitä lähin K-kauppa on näitä myynyt jo tovin. Perinteisten makujen kuten vanilja ja suklaa lisäksi Maiskuista löytyy nyt myös uudempia makuyhdistelmiä kuten créme brulee ja cookies. Näihin en ole Virossa törmännyt, vaikka ratsasin kyllä kevään Viron matkalla useamman kaupan maitotuotehyllyt kohukeostoksieni lomassa. 

Kohukkeisiin vihkiytynyt kaksihenkinen raatimme totesi, että kumpikin uutuusmauista pääsee heittämällä jatkoon, mutta cookie ihan himpun paremmilla arvosanoilla. 

ps. Jos otat Maiskuja piknikherkuiksi kannattaa ne pakata kylmäkallen kanssa lähekkäin, sillä nämä ovat parhaita kylmänä!

1 kommenttia

  1. Mä myös rakastan rahkapatukoita! :) Ihanaa, että Suomeenkin on saatu Maiskuja ja Saarenmaita. Mutta vielä jäädään auttamattomasti kakkoseksi Viron patukkavalikoiman rinnalla.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images