Ihan ulkona on reseptikirja värikkäisiin ja rentoihin kokkaushetkiin

Eilen juhlittiin Punavuori Gourmet-blogistakin tutun kaverini Anikon uuden Ihan ulkona -ruokakirjan julkkareita Bier Bieri...


Eilen juhlittiin Punavuori Gourmet-blogistakin tutun kaverini Anikon uuden Ihan ulkona -ruokakirjan julkkareita Bier Bierissä. Päivä oli itselleni melko kaaosmainen, mutta onneksi ehdin nappaamaan Kaamoksen mukaani ja piipahtamaan melko nopeasti kilistelemässä kirjalle Donut Islandin bissellä.

Ihan ulkona on Anikolle jo ties monesko kirja (ennestään Aniko on kirjoittanut ainakin kaksi tietokirjaa oluesta), mutta samalla ensimmäinen reseptikirja. Aniko puhuikin juhlissaan moneen otteeseen, kuinka vapauttavaa oli tehdä juuri sellainen kirja kuin itsestä tuntui tarkistamatta tietokirjatyyliin faktoja ja vain fiilistellä sisällön kanssa.

Ja sisältöä riittää. Väittäisin etten ole koko elämäni aikana tehnyt niin montaa erilaista ruokaa, mitä tässä kirjassa on reseptejä. Ihan ulkona-kirjan tausta-ajatus on reseptit urbaaniin kokkailuun, eli puistopiknikeille, Ravintolapäivään, ramen-iltaan ja niin edelleen. Nopealla vilkaisulla myös tällainen ei-niin-kokenut kokkailija löytää kirjasta monet hyvät ja helpot reseptit ja värikäs kirja tuo jo ihan itsessään iloa ja inspiraatiota elämään. Haastankin ainakin yhtä "kokkailuintoisen" Anna-Marian testaamaan näitä reseptejä kesällä picnicillä, tuo sä juomat niin mä teen ainakin sen ihanan vesimeloni-halloumisalaatin!

Tarina, miten Aniko löysi elämääni on muuten ihan hauska. Törmäsin tyyppiin ensin Ivana Helsingin instagramtägien kautta ja ihastuin hänen instafeediinsä. joka oli boheemi, värikäs ja samalla mukavan arkinen. Instan kautta huomasin Anikon silloisen aamuohjelman eli Santsikupin Radio Helsingissä ja aloin kuuntelemaan sitä. Samalla kehuin Anna-Marialle kuinka kiva ohjelma onkaan, kun siinä yhdistyy niin moni diggailemani juttu ja pölhöön tapaani lähetin sitten Anikolle faniviestiä Instan kautta ja vähän sen jälkeen tavattiin ihan sattumalta Brewdogissa. Ja onpa ollut kiva tutustua tyyppiin, joka on just oikealla tavalla välitön ja rento, julkkareissakin Anikolla oli mukana omat lapset , joten ei tarvinnut paljon anteeksi pyydellä omaakaan seuralaista.

Ja niin kuin Anikokin, on tämä kirja ihanan värikäs ja rento ja varmasti herkullinenkin. Nytpä siis vaan kokkaamaan!

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images