Twinning is winning

Lapsen kanssa samanlaisiin vaatteisiin pukeutuminen jakaa aika vahvasti mielipiteitä. Joidenkin mielestä on söpöä mätsäillä vaatte...


Lapsen kanssa samanlaisiin vaatteisiin pukeutuminen jakaa aika vahvasti mielipiteitä. Joidenkin mielestä on söpöä mätsäillä vaatteet ja asusteet lapsen kanssa, joillekin se on kauhistuttava ajatus. Mä kuuluin tosi pitkään siihen jengiin, jonka mielestä mätsäily ei ole mitenkään tavoiteltavaa, sillä koin, että samankaltainen vaatetus tarkoittaisi automaattisesti vain lastenvaatemerkkien käyttämistä ja vielä silloin kun Kaamos oli vauva, ei lastenvaatemerkeillä oikein edes ollut kauniita aikuistenvaatteita. Vielä kuusi vuotta sitten lapsen kanssa samistelu tarkoitti lähinnä värikkäistä retrokankaista tehtyjä neliön mallisia trikoopipoja, mutta nythän tilanne on ihan toinen, kun lapsi on isompi ja lastenvaatemerkeiltä löytyy vaikka mitä kivaa  aikuisellekin ja monet alunperin aikuisille vaatteita ja asusteita tehneet merkit ovat laajentaneet myös lasten tuotteisiin. 

Ja kuten kuvasta näkyy, nykyään me kyllä samistellaan arkena aika paljonkin, vaikka en aloitakaan aamuani miettien samanlaista vaatetusta. Mutta onhan se ihanaa olla vähän kuin samasta tiimistä! Mukavuuden lisäksi mulle on tärkeää, että vaikka meillä onkin samanlaisia vaatteita, en minä näytä edelleenkään viisivuotiaalta eikä lapsi pikkuaikuiselta. Pipsa Hurmerinta summasi Annan haastattelussa hyvin, että Suomessa äidit pukeutuvat kuten lapsensa, Ranskassa lapset taas puetaan kuten vanhemmat. Mä en halua kuulua noista kumpaankaan ryhmään, vaan pukeutua kuten musta itsestä tuntuu hyvälle ja pukea lapsenikin niin ottaen myös hänen oman maun ja mieltymykset huomioon. 

Kun olin pienen lapsen kanssa kotona tuli lasten vaatteisiin suhtauduttua jotenkin tunteellisemmin mitä nykyään. Silloin oli enemmän aikaa harrastaa lasten vaatteita ja pysyä kärryillä lastenvaatemerkkien uusista tuulista. Tässä hetkessä ei tulisi mielen viereenkään taistella halutuimmista lastenvaatteista nettikirppiksillä tai etsimällä etsiä jotain tiettyä merkkivaatetta pitkin internettiä. Nykyään tulee sen sijaan tehtyä paljon niin, että kun hankin itselleni vaikkapa uuden collegepaidan, nappaan samalla Kaamokselle samanlaisen tai kun hankin uudet farkut itselleni, hankin samalla lapsellekin samat. Itselleni on myös tärkeää, että kuuntelen lasta vaatevalintojen suhteen ja siksi Kaamokselle saa todellakin olla Lego Ninjago tai Batman-vaatteita, jotka tuovat hänelle sen parhaimman fiiliksen.

Mutta tuo samistelu! En oikein tiedä mistä se tuli, mutta pakkohan se on myöntää että käytännöllisyyden lisäksi siinä on aimo annos ihanaa arkea piristävää turhamaisuutta :)

Kaamoksella päällä: takki: Reima*, paita: R-collection, housut: H&M, kumpparit: Nokian Originals * pipo: Melli Ecodesign*

Minulla päällä: takki: R-collection, laukku: Melli Ecodesign*, kumpparit: Nokian Originals*

*) saatu

2 kommenttia

  1. Niin upea toi sun takki. Mikä koko sulla on? Onko siinä kiristystä vyötäröllä?

    VastaaPoista
  2. Niin upea toi sun takki. Mikä koko sulla on? Onko siinä kiristystä vyötäröllä?

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images