Parhaat palat Pärnusta

Kirjoitin muutama päivä sitten Visit Estonian järjestämästä Viron reissustamme ja Haapsalun kauniista pikkukaupungista, jossa vietimme ma...

Kirjoitin muutama päivä sitten Visit Estonian järjestämästä Viron reissustamme ja Haapsalun kauniista pikkukaupungista, jossa vietimme matkamme ensimmäisen yön. Toisena matkustuspäivänä hyvästelimme ihanan Haapsalun aivan samalla fiiliksellä kuin pari vuotta sitten, eli tietäen että vielä me nähdään ja suuntasimme kohti Pärnua.

Pärnu taitaakin olla suomalaisille matkailijoille vähän Haapsalua tutumpi kaupunki ja ainakin hotellissamme Tervise Paradiisissa oli paljon suomalaisturisteja myös näin aikaisin keväällä. Samoin oli muuten pari vuotta sitten, kun yövyimme viimeksi tuossa samaisessa hyvin lapsiperheystävällisessä kylpylähotellissa, joka sijaitsee ihan hiekkarantojen vieressä. Suomalaiset matkustajat ovat selvästi löytäneet Tervise Paradiisin, eikä suotta. Hotelli on tosi ihana ja kylpylässä voisi viettää aikaa vaikka koko päivän.


Aivan ensimmäinen asia Pärnuun tultaessa ei kuitenkaan ollut kylpeminen, vaan tutustuminen Joulupukin maatilaan Korstnaan. Tilalta löytyi tonttujen lisäksi joulumuorin kahvila, Eestin hevosia, kanoja, lampaita, pupuja ja vaikka mitä muita eläimiä. Oma tutustumiseni Korstnaan jäi kuitenkin valitettavan pintapuoliseksi, sillä Kaamokselle iso määrä viroa puhuvia tonttuja, vapaasti liikkuvia kanoja ja haukkuva koira oli sillä hetkellä yksinkertaisesti liikaa ja vähän hevosia silitettyään hän totesi, ettei istu jalallakaan sisään rakennuksiin ja että pelkää tasapuolisesti kaikkia eläimiäkin. Maaniteltuani lasta aikani päädyin, että tämä maatila ei juuri nyt ollut meille se paras paikka ja menimme odottelemaan muuta porukkaa bussiimme, jonne onneksi saimme Joulumuorin paistamia lettuja ja kahvia matkaevääksi. Korstnaa voinkin siis suositella kaikille niille, joille tontut eivät aiheuta liikaa sydämentykytystä!


Sen sijaan se, mitä voin suositella ihan kaikille on Pärnun pursiseuran ravintola, josta sai ihan pimeän hyvää ruokaa ja kaikenlisäksi edullisesti. Jatkossa kun käymme Pärnussa, on pursiseuran ravintola ihan must-kohde loistavan ruuan vuoksi ja tähän mielipiteeseen yhtyy varmasti myös lapseni, joka syötyään yhden lastenannoksen vaati itselleen myös toisen erilaisen annoksen!

Pärnun pursiseuran ravintola sijaitsee tottakai ihan venesataman vieressä ja sinne on nopea kävellä myös keskustasta n. 10 minuutissa. Lapsiperheille ravintolasta tekee kivan hyvä lasten ruokalista, leikkipaikka ja kesäisin myös pihalla oleva leikkilaiva. Aikuinen taas varmasti nauttii ruuasta, sillä - toistaakseni itseäni - ruoka oli ihan tajuttoman hyvää!


Tämän postauksen viimeiseksi, mutta ei todellakaan vähäisimmäksi lapsiperhekohteeksi nostan Pärnusta Kartingkeskuksen. Emme olleet Kaamoksen kanssa ikinä ennen ajaneet kartingia ja koska Kaamos on melko arka ja pelkää kovia ääniä, olin ihan varma että ajaminen jää meiltä väliin. Ja minulta jäikin, mutta joulutonttuja ja pikkukanoja pelkäävästä lapsestani kuoriutuikin se koko joukon suurin hurjapää, joka lopulta ajoi kartingkeskuksen työntekijän sylissä radalla ihan täysiä ja maailman levein hymy suupielillään. Tätä en todellakaan odottanut, mutta kyllä, lapsestani tuli kartinghullu kertaheitolla ja ajamaan on ihan pakko päästä uudestaan. Onneksi tähän harrastukseen voi pyytää isän mukaan, sillä minua ei kartingautoon saisi kirveelläkään!


Matkajuttuja reissusta on tulossa ainakin vielä yksi ennen kuin maltan lopettaa Virosta hehkuttamisen. Siis tältä erää. Virojutut tuskin loppuvat koskaan blogistani, sillä vaikka Viro ei mikään eksoottinen kaukomaan kohde olekaan, on se ehdottomasti yksi lempi matkustusmaistani, jonne tahdon palata ainakin kaksi kertaa vuodessa fiilistelemään ja syömään hyvin. 

1 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images