Planeettamme maa II on vuoden paras tv-sarja

Melko reteä otsikko näin huhtikuun alussa, eikä tämä ei ole edes aprillipilaa! Ylellä alkaa tänään uusi Planeettamme maa II- sarja , jok...

Melko reteä otsikko näin huhtikuun alussa, eikä tämä ei ole edes aprillipilaa! Ylellä alkaa tänään uusi Planeettamme maa II- sarja, joka on jatkoa 2007-vuoden huippusuositulle Avaran luonnon Planeettamme maa- sarjalle. Katsoimme sarjan Kaamoksen kanssa jo ennakkoon ja olemme molemmat ihan mykistyneitä sarjan kiinnostavuudesta. Jos katsot vuoden aikana vain yhden sarjan, unohda kaikki muu ja katso tämä!

Planeettamme maa II on maailman kaikkien aikojen kallein faktasarja ja se kyllä näkyy. Luontoa on kuvattu todella kiinnostavasti ja sarjassa on paljon aivan uutta tietoa ja kuvamateriaalia luonnosta ja harvinaisista eläinlajeista. Oma lempparijaksomme taitaa olla kakkosjakso, jossa tutustutaan eläimiin, joiden koti on korkeissa vuoristoissa. Esimerkiksi Nubian vuohen elämän seuraaminen oli ihan huikeaa, sillä he elävät lähes pystysuorilla kallionkielekkeillä ja liikkuvat käsittämättömän taidokkaasti ylös alas kallioilla. 

Ihan pienen lapsen en antaisi katsoa sarjaa yksin, sillä jaksoissa on pelottavia kohtauksia esimerkiksi saalistamista kuvattaessa ja herkkänä lapsena Kaamos purskahti muutaman kerran itkuunkin sarjan aikana, esimerkiksi kun eläinvanhempien ja lasten tiet erkanivat pentujen kasvettua. Mutta myös hauskuutta riittää, nauroimme vedet silmissä mm. harmaakarhujen talviturkin poisto-operaatiolle ja eläinten hassuille tavoille ylipäätään. Jaksoista on riittänyt paljon keskusteltavaa ja tämä on meille ensimmäinen sarja, jota olemme fanittaneet yhdessä näin kovasti. Luonto yhdistää.


Ainoa negatiivinen asia Planeettamme maa II sarjassa on, että se ei tule kokonaan heti Yle Areenaan, vaan jaksoja saa odotella vanhaan malliin viikko kerrallaan ilmestyväksi. Mekään emme saaneet kaikkia jaksoja heti katseluun, vaan jouduimme odottelemaan niiden Suomeen rantautumista ja olipa muuten odotusaika pitkä! Mutta kyllä näitä jaksoja on nyt katsottukin aktiivisesti, viimeksi eilen illalla.

Planeettamme maa II on BBC:n suurproduktio, jossa on kuusi jaksoa. Ne tulevat Suomessa Yle TV1:ssa lauantaisin 1.4. alkaen klo 18.45-19.35. Yle Areenaan uudet jaksot tulevat kuitenkin jo lauantaiaamuisin, joten näitä voi katsella vaikka löysänä lauantaina läppäriltä sängystä käsin. Sarjan suomalaiskertojana toimii Avarasta luonnosta tuttu Jarmo Heikkinen. Jaksot ovat katsottavissa Yle Areenasta vain 14 päivää, joten kannattaa katsoa heti ettei yksikään jaksoista jää väliin!

Kuvat: BBC / Planet Earth II

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images