Ihan tavallisia lastenvaatteita!

Kaupallisessa yhteistyössä Hilla Clothingin kanssa Kun puhutaan lastenvaatteista, on ainakin mun kaveriporukassa m...

Kaupallisessa yhteistyössä Hilla Clothingin kanssa

Kun puhutaan lastenvaatteista, on ainakin mun kaveriporukassa melko yhteneväinen mielipide, että lastenvaatteiden tulee näyttää lasten vaatteilta. Ei siis teinien vaatteilta tai aikuisten vaatteilta, vaan nimenomaan pienten lasten vaatteelta: mukavalta, tarpeeksi peittävältä ja malliltaan toimivalta. Tuntuu silti, että tällaisia mukavia jokaiselle lapselle sopivia perusvaatteita on hankala löytää ja monesti kootkin loppuvat kesken, jos lapsi käyttää yli 98cm kokoa. 

Tämän postauksen kuvissa näette jotain melko harvinaista. Nimittäin 120cm pitkän lapsen tavallisissa logottomissa perusvaatteissa, jotka sopivat sekä tytölle että pojalle ja pitävät navat ja peput piilossa. Vaatteet ovat jyväskyläläisen Hilla Clothingin kevätmallistoa ja ommeltu Suomessa suomalaisille lapsille, 100% luomupuuvillasta. Ja ei, vaikka kyseessä on suomalaisen yrityksen vaatteet, ei näitä tarvitse hankkia designkaupoista droppi kerrallaan, vaan näitä vaatteita voi hankkia verkkokaupan lisäksi viikonlopun ruokaostosten lomassa Prismasta. Kyllä, Prismasta!

Vähän nolottaa tunnustaa, että vaikka käyn säännöllisesti Prismassa, olen tähän saakka kiertänyt heidän lastenvaateosastonsa kaukaa olettaen ettei sieltä löydy mitään. Ja sitten siellä on ollut jo kauan tällaisia superkivoja tavallisia lastenvaatteita. 

Sain valita Kaamokselle muutamia vaatteita Hillalta ja päädyin tavallistakin tavallisempiin valintoihin, eli pitkähihaisiin puseroihin ja legginsseihin. Näitä tarvitaan aina. Vaatteiden hyväksymistä ei tarvinnut jännittää, sillä legginssit ja paita on Kaamoksen eniten käyttämä yhdistelmä ja mukavan pehmeää luomupuuvillaa olevat vaatteet menivät mukisematta päälle. Itseäni vähän huvitti, että Kaamos halusi yhdistää vaatteet niin, että pallerokangasta löyty lopulta sekä ylä- että alaosasta. Minun silmään ehkä hieman pyjamahenkinen ratkaisu, mutta lapselle se mieluisin.

Ja kuten aina, kyllä iloinen ilme kertoo, että vaatteet tuntuvat hyvälle päällä ja niissä on mukava touhuta. Näillä siis jatketaan, iso peukku Hillalle!

Kaamoksella päällä: Pallero legginssit 128cm, Pallero paita 128cm , mustat legginssit 128cm ja keltainen raitapaita 128cm

16 kommenttia

 1. Oh. Jotenkin olin ihan jättänyt tämän merkin laskuista kun kiroilin 128-kokoon siirtymistä vaatteissa. Jopa popin vaatteissa sen kokoiselle kivat värit ja kuviot jäivät vähemmälle, ja esim Lindexillä valinnanvaraa oli mustasta harmaaseen ja mallit isojen koululaisten. Ei ihan kuusivuotiaan vaatetusta siis.

  Seuraavalla kauppareissulla pitää kurvata vaateosaston kautta, kiva että löytyy isompaakin kokoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita isompia kokoja on vähän vauvanvaatetta vähemmän Prismoissa, joten kannattaa tilata jos ei lähi-Prismasta löydy :)

   Poista
 2. Näitä oon monet kerrat Prismassa katsellut ja nyt innostuin, että josko verkkokaupassa ois laajempi kokovalikoima, mutta ei... Minun juuri 6-vuotta täyttänyt on 131 cm pitkä, niin voin kertoa, että kivoja vaatteita ei löydy oikeen mistään. Juurikin niitä päiväkotilaiselle sopivia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä mallit sopisi kyllä ainakin kokoon 140 saakka ja toivonkin, että niitä tulisi jatkossa. Kaamoksella on päällä isoin koko, onneksi hänelle vielä melko reiluna.

   Poista
  2. Samaa mieltä, Meillä on kokoa 146 käyttävä lapsi joka myös olisi tosi iloinen tällaisista tavallisista, värikkäistä vaatteista. Kaikki 10-vuotiaatkaan eivät halua pukeutua pelkkiin mustiin ja harmaisiin vaatteisiin. Olisipa kiva jos Hilla valmistaisi isompiakin kokoja, saataisiin meillekin kotikaupungissa valmistettuja, laadukkaita ja kohtuuhintaisia vaatteita jotka vieläpä näyttää kivalta :)

   Poista
 3. Ja hei vieläpä tosi hyvälaatuisia ja kestäviä vaatteita! Meillä oli paljon vauva-aikaan käytössä Hillaa, mutta nyt taaperokoossa vähemmän. En oo tajunnut kurkata isompien lasten puolen kokoja, kun bodyt ei enää toimi. Täytyypä seuraavalla Prisman reissulla käydä tsekkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa katsoa ja jos ei Prisma toimi, verkkokauppa toimii aina :)

   Poista
 4. Joona tulee oleen niin kateellinen, kun näytän nämä kuvat sille! Ei vaatteiden vuoksi (koska hänellä ja sisarellaan on aika ajoin Hillaa), vaan koska just eilen jäätiin pitkäksi aikaa ihmetteleen ja haastatteleen paria tyyppiä, jotka spreijasivat meidän lähiön graffitiseinää (huolestuneille tiedoksi: pitkä seinärivi, johon saa luvan kanssa ihan vapaasti maalata kuka vaan). Selkeästi teki vaikutuksen. Toisaalta, mikseipä kävisi itsekin hänen kanssaan muutaman läiskän maalaamassa. Oishan se hauska kokeilla itsekin.

  Mut joo, Hillalla on tosi jees vaatteita. Ei kaikki, mutta valikoidut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ostaa noita pocket-maaleja ja muistaa suojalasit. Meillä lensi vähän naamaankin maalia, joten lasit olisi ollut todella tarpeen. Seuraavalla kerralla ne mukaan :)

   Poista
  2. Hyvä huomio, suojalasit tosiaan mukaan!

   Poista
 5. Se mikä mua harmittaa ihan hulluna lastenvaatteissa on se, että koot esim popilla loppuu 152 ja sitten alkaakin se tylsä musta ja harmaa vaatekausi. Meidän Eemeli 11v käyttää vaatteita 158 ja rakastaa keltaista, mutta hitto ei vaan löydy enää ton kokoiselle, kun oletetaan, että sitten voi alkaa käyttämään niitä teinirytkyjä! Oon oikeesti aika kiukkuinen tästä, kuten ehkä huomaa. Olen vaan etsinyt nyt aikani kivoja ja värikkäitä, keltaisia vaatteita Eemelille, että hermot menee ihan just!

  VastaaPoista
 6. Hienoja vaatteita ❤ Täällä tytär valitsee itse melkein joka päivä mitä vaatteita laittaa päälle. Usein tulee aika mielenkiintoisia yhdistelmiä :)

  VastaaPoista
 7. Tää on kiva merkki ja loistojuttu et nää luomupuuvillaiset ihanuudet löytää tiensä ihan Prismoihin asti. :) On matalampi kynnys ehkä tutustua sitten muihinkin vastaaviin merkkeihin.
  http://viivyvierellain.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Kiitos vinkistä! Täytyykin mennä katselemaan pojille vaatetta. Meillä myös pojat tykkäävät värikkäistä vaatteista, mutta tarjonta on valitettavasti aika onnetonta. Tytöille kyllä löytyy vaikka mitä ja mistä. Ei oo reiluu!

  VastaaPoista
 9. Noita Hilla-vaatteita saa näköjään vain 128cm asti, eli ei isoille. Mutta ainakin Villervallaa saa jopa 152cm asti ja on lapsekasta ja logotonta. Samoin Höö:n vaatteet on saatavilla 152cm asti ja täyttävät mielestäni em. kriteerit. Ainakaan mun ei vielä tarvii pukea 2-luokkalaista mustaan, harmaaseen ja tylsään. Vaihtoehtoja löytyy kyllä. Tosin kaikki vaihtoehdot ei oo kotimaisia.

  VastaaPoista
 10. Oih mikä löytö ! Pitää heti kurkata verkkokauppa läpi. Meiltä löytyy tammikuussa 7v täyttänyt tyttö, jonka vaatekoko huitelee siellä 160-170 cm ja voin sanoa, että en todellakaan halua/suostu ostamaan teinivaatteita. Rivot tekstit ja kuviot takamuksessa ym saavat suosiolla jäädä kauppaan. Suuri kiitos jutusta ja verkkokauppa/Prisma vinkistä. Toivottavasti löytyy vielä meillekin kokoja :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images