Ihana mekko, mutta reklamaatioon meni!

Meitä bloggaajia kritisoidaan joskus siitä, ettemme jaa vinkkejä tuotteista, jotka eivät ole ostamisen arvoisia. Myönnän, että itses...


Meitä bloggaajia kritisoidaan joskus siitä, ettemme jaa vinkkejä tuotteista, jotka eivät ole ostamisen arvoisia. Myönnän, että itsestänikin on kiva kertoa niistä hyvistä jutuista ja pitkään tiettyjä juttuja (itselläni mm. tyyli ja kosmetiikka) harrastaneena osaa jo vähän arvella toimiiko joku juttu itsellä vai ei, joten virhehankintoja tulee vähän. Välillä kuitenkin menee vikaan, vaikka kuinka luottaisi intuitioonsa ja tämän kuvissa näkyvän mekon kohdalla meni kyllä metsään. 

Spagettiolkaimisten mekkojen paluu on ollut itselleni tottakai ilon aihe ja näiden edellisestä kultakaudesta onkin jo aikaa! Kappahlin XLNT-osastolta löytynyt mekko on muodoiltaan mielestäni täydellinen, pituus on juuri oikea ysäri-pohjepituus ja malli istuva, mutta ei liian makkarankuorimainen. Vaikka tykkään paljon luonnonmateriaaleista, annan välillä keinokuiduille mahdollisuuden ihan siksi, että  (uskokaa tai älkää) kaikki keinokuitu ei ole luokattoman huonolaatuista shaibaa ja välillä polyesterikin voi yllättää laadullaan. Tässä mekossa 98% polyesteri ja 2% elastaani ei kuitenkaan ollut se hyvälaatuinen poikkeus sääntöön, vaan mekko oli niin surkean huonosta kankaasta ommeltu, etten ole tavannut vuosikausiin yhtä surkeaa matskua. 

Kuvaa ottaessa hymy oli vielä herkässä, mutta kaksi tuntia kuvan otosta oli mekko jo kauttaaltaan haihtuvainen ja turvavyön kohdasta nyppyyntyneempi kuin mikään vaate mulla ikinä! Koska plussakoossa spagettiolkaimisen mekon löytäminen ei ole mikään läpihuutojuttu, otti kyllä kovasti päähän ja varsinkin kun mekon hinta 49,90 ei mielestäni ole mikään halpa hinta ketjuliikkeen mekkosesta. Reklamoin todella harvoin mistään (pitäisi kyllä), joten kyllä muuten jännitti mennä palauttamaan nyppääntynyt mekko takaisin ostopaikkaan. Vaikka mekko olikin luokattoman huonolaatuinen, pakko silti kehua, kuinka hienosti KappAhlissa suhtauduttiin mekon reklamointiin ja mekko otettiin hyvällä mielellä ja pahoitellen takaisin. 

Kyllähän se silti harmittaa, kun ehdin jo ajatella tässä olevan ensi kesän helpoin vaate tilanteeseen kuin tilanteeseen. No, etsintä jatkuu ja voi olla, että seuraavassa versiossa päädyn takaisin luonnonkuituihin. 

4 kommenttia

 1. Ostin taannoin myös samalla koostumuksella olevan ns. Laatikkopaidan. Ihana huljuva ja heiluva paita. Toppatakki kiinni, reppu selkään ja kilsan kävely. Takki auki ja mitä ihmettä??! Paita oli olkapäiltä karmivan näköinen jossa repun hihnat on painaneet, se paita ei kestänyt ensimmäistä pesuakaan. Ei jäänyt edes kotipaitaa. Tyhmyyttäni en tajunnyt reklata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli fiilis, että tää on varmaan mun vikaa, että kangas ei pysynyt hyvänä. Kunnes mietin hetken, että haloo, kyllä kankan pitää kestää käyttöä. Ymmärrän, että jotkut kankaat nyppääntyy ajan kanssa, mutta ei 50 euroa maksavan mekon kangas saa mennä nyppyiseksi päivässä! Ihan kuin kangasta ei olisi ollenkaan testattu ennen ompelemista. Eniten ihmetyttää, että KappAhlin palautesivuilla mekko on saanut 4 tähteä viidestä ja kangasta kehutaan. Kun toi kangas ei yksinkertaisesti voi pelittää kenelläkään, joka pitää sitä henkarin sijaan päällä.

   Poista
 2. Nykyään ostajan vastuu näyttää kasvaneen melkein ylivoimaisen isoksi.
  Ihan sama, jos ostaa kaupasta, niin ei tiedä aina, mitä saa, vaikka näkee tuotteen paikanpäällä, voi sitä hypistellä ja ehkä sovittaakin.

  Stokkaa on pidetty kauan hyvän laadun kauppana. Sekään ei enää pidä paikkaansa ollenkaan.

  VastaaPoista
 3. Mä reklamoin AINA. Eihän ne kaupat saa koskaan muutettua tyyliään, jos kukaan ei ikinä äkise. Mä en halua p*skaa laatua halvalla enkä kalliillakaan ja reklamointi on yksi tapa kertoa siitä. Ihmeen usein esim. viidenkympin (ei mun mielestä mikään halpa enää) vaatteessa näkyy surkea työn jälki ja materiaalitkin ovat suurelta osin tekokuituja. Toki itse ostaessa yritän olla tosi tarkka ja monesti vaate jääkin kauppaan edellä mainittujen seikkojen takia. Jos jotain ostan, niin säilytän kuittia pöytäkalenterin välissä aika pitkään, jos pesu tai käyttö kertookin tuotteen olevan kertakäyttökuraa.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images