Yksi parhaista flunssalääkkeistä

Viime vuosina on tuntunut, että mikä tahansa sairausaalto on liikkeellä, se tulee meille. Syksyllä olimme yhteensä kuukauden kipeinä ni...


Viime vuosina on tuntunut, että mikä tahansa sairausaalto on liikkeellä, se tulee meille. Syksyllä olimme yhteensä kuukauden kipeinä niin, että kun toinen lopetti, toinen aloitti kipuilun. Ja yllätys yllätys, yleensä ne taudit tulevat päiväkodin kautta ensin lapseen ja sitten itseeni. Ennaltaehkäisevästi olemme nyt syöneet vähän sitä sun tätä vitamiinia ja maitohappobakteeria, mutta kun sairaus on tullakseen niin sehän tulee. Useimmiten juuri täysin väärään aikaan. 

Viime kuussa ennen Varsovan reissua sain itselleni tottakai tosi kovan flunssan. Sellaisen, että kurkkuun koski ja voimat olivat ihan pois. Ja kuten tiedätte, jokaisella vastaantulijalla on oma konstinsa flunssan parantamiseen ja yleisimmät ovat tietenkin ne inkivääri, valkosipuli, särkylääke, hunaja ja mustaherukkamehu. Työkaverini heitti kuitenkin vinkin sinkkisuihkeesta ja koska olin hyvin epätoivoinen paranemisen suhteen, kävin melko skeptisin mielin hankkimassa mielestäni ylihinnoitellun pikkupurkin sinkkisuihketta.

Ja onneksi hain - sinkkisuihke kun teki sen minkä lupasi ja helpotti heti flunssanoireita kuten kurkkukipua. Parasta kuitenkin oli, että pari päivää sinkkiä nieluuni suihkuteltua tosi ikävänä ja voimakkaana alkanut flunssa oli tiessään ja pääsin reissuun terveenä. 


Oma sinkkisuihkeeni löytyi lähiapteekista n. 20 euron hintaan, joka on kieltämättä melko suolainen hinta suihkeesta, jonka toimimisesta ei ostohetkellä ollut mitään takuita. Nyt flunssa-aikana olen kuitenkin saanut tainnutettua jo kaksi ikävää flunssanalkua sinkkisuihkeellani, on pakko todeta sen toimivan. Ja miksei toimisi, sinkki kun tutkitusti vähentää flunssanoireita ja lyhentää sairastamisaikaa estämällä flunssavirusten leviämistä ja mukana oleva B5-vitamiini auttaa suun ja nielun limakalvojen uudistumisessa.

Itselleni sinkki suihkemuodossa oli ihan uusi juttu, mutta jää kyllä käyttöön. Kannattaa pistää tämä jippo korvan taakse seuraavan flunssan varalle, sen verran nopeasti ainakin itselläni sinkki vaikutti.

2 kommenttia

  1. Mulla kans jääny flunssat jääny tulematta kunnolla päälle tän avulla. Loppuviimeksi pieni hinta kun jos tulis tauti päälle niin siihen lääkärissä käynnit ym.

    VastaaPoista
  2. ooh kullanarvoinen vinkki, kiitos!! aivan pakko ostaa seuraavan kerran ku tunnen että flunssa yrittää iskeä päälle (toivon mukaan ei yritä).

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images