Kaunistava probioottinen smoothie

Olimme viime viikolla Kaamoksen kanssa vuorotellen pienessä kuumeessa ja istuimme kyllästymiseen saakka kotona katsoen muun muassa Put...Olimme viime viikolla Kaamoksen kanssa vuorotellen pienessä kuumeessa ja istuimme kyllästymiseen saakka kotona katsoen muun muassa Putouksen uusimman tuotantokauden parin päivän aikana kokonaan. Mulla oli eilen vielä vähän lämpöä, mutta tänään kun olimme kumpikin viimein terveitä, lähdimme käymään kaverini Minnan luona sunnuntaikylässä.

Söimme ensin nepalilaista ruokaa ja sen päälle Minna loihti vielä jälkkärismoothiet. Kauneushoitola Hillaa luotsaavan Minnan smoothie ei tietenkään ollut mikä tahansa pirtelö, vaan raaka-aineissa oli paljon sisäisesti ihoa hoitavia ja kaunistavia raaka-aineita kuten avokadoa ja marjoja. Uutena raaka-aineena Minna esitteli Ekopharman probioottisen marja- ja viherjauheen, jota lisäämällä smoothiehen saa vitamiinien, kivennäisaineiden, hivenaineiden ja antioksidanttien lisäksi pakastekuivattua Lactobacillus acidophilus-probioottia. Kuulin samalla, että pakastekuivattuna maitohappobakteeri säilyy paremmin kuin nestemäisessä muodossa oleva ja aktivoituu nopeasti nauttimisen jälkeen. 


Maitohappobakteerit ovat asia, johon mun olisi pitänyt kiinnittää paljon enemmän huomiota, sillä olemme olleet aika paljon kipeänä. En kuitenkaan halua ostella niitä pieniä maitohappobakteerijuomia, kun niistä tulee tosi paljon turhaa jätettä ja jauhoiset tabletit taas tuntuvat jäävän Kaamoksella syömättä.  Vaikka Ekopharman probioottinen viher-ja marjajauhe ei olekaan suunnattu lapsille, ei siinä ole mitään, mitä viisivuotias ei kestäisi. Luomumarjajauheiden, pellavan luomuomenan ja maitohappobakteerien lisäksi pieniä määriä villiyrttejä kuten nokkosta, maitohorsmaa, voikukanjuurta ja peltokortetta. Kun Minnan smoothie upposi hyvin lapseen, nappasin Minnalta viher-ja marjajauheen myös meille aamuisin vaikka jogurtin kanssa nautittavaksi. 


Sain Minnalta jälleen kerran hyviä vihjeitä ihonhoitoon ja paljon tietoa ihon hoitamisesta sekä ravinnon kautta että ulkoapäin esimerkiksi prebioottisilla ihonhoitotuotteilla. Näistä voisikin tehdä pitkästä aikaa jonkinlaista aikuisen naisen ihonhoitoon liittyvää postaustakin :)

1 kommenttia

  1. Oijes! Mä en osta niitä maitohappobakteerijuomia, kun ne on niin sokerisia. Tää jauhe kuulostaa hyvältä idealta! :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images