Ponitukkainen poika

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Olen itse sävyttänyt jo monena vuonna näin keväisin hiuksiani milloin persikaksi ja mil...


Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Olen itse sävyttänyt jo monena vuonna näin keväisin hiuksiani milloin persikaksi ja milloin siniseksi, ja nyt huomaan, että My Little Pony-tyyppisen hiuksiston haluaminen on periytyvää laatua. Kaamos on puhunut jo pitkään, kuinka haluaisi hiuksistaan violetit, vihreät ja vaaleanpunaiset, ehkä sinisetkin. En kuitenkaan vielä anna hänen värjätä oikeasti hiuksiaan, mutta välillä on hauska vähän höpötellä pois pestävien hiusvärien kanssa. 

Kerran aikaisemmin suihkuttelimme hiuksiin Biozellin laventelisävyistä sävysprayta ja nyt testailimme Cypershopista löytyneitä euron hiusliituja. Kummastakin sai oikein kivasti väriä tukkaan, mutta tuotteissa oli myös omat hakaluutensa. Väriliidut olivat melko sotkuiset käyttää ja vaativat kostean tukan sekä liidun kostuttamisen, mutta kun hommaan lähti, värjäys oli tosi helppoa. Biozellin värispray taas tuntui itsestä kivemmalle laittaa, mutta kuivashampoomainen sävysprayn suihkuttelu ei ollut taas lapsen mieleen. Sävysprayn sai hiuksiin tasaisemmin kuin liidut ja se ei sotkenut lasta lähes ollenkaan. Kosteudesta väriä irrottavat hiusliidut taas olivat melko hankala juttu pitkien hiuksien kanssa, sillä aina kun sain pyyhittyä värjäytyneet kasvot vedellä, hiukset osuivat kosteisiin kasvoihin uudelleen ja taas oli leuka violettina. 

Lasten hiustenvärjäily jakaa varmasti mielipiteitä enkä itsekään olisi valmis värjäämään lapsen hiuksia millään pysyvällä värillä tai toimimaan värjärinä viikoittain näillä pois pestävilläkään väreillä. Olen myös tarkkana, ettei lapsen hiuksiin menevät hiusvärit tule ihan tyveen ettei väriä menisi kovin paljon päänahkaan tai iholle. 

Näin viikonloppuisin on kuitenkin hauska välillä hassutella samaan tapaan kuin kynsilakoilla tai roolivaatteilla. Ehkä meidät näkee vielä joskus yhdessä ponitukissa, onhan vappukin tuloillaan.

5 kommenttia

 1. Nykyäänhän on ihan loistavakuntoisia peruukkeja, kaikenlaisia ja kaikenvärisiä naamiaisia varten. Sellainen saattaisi puhutella pientä kulkijaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ainakin vappuna ois hauska :) tai jotkut värikkäät irtohiusklipsut.

   Poista
 2. Oliko Kaamos tänään isänsä tai muun miespuolisen kanssa Heurekassa? Ihan kuin olisin nähnyt. terv. stalkkeri-lukija. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut, me oltiin tänään ihan tuolla Hakaniemessä vain :) mutta hauskaa jos siellä on näkynyt kaksoisolento!

   Poista
 3. Nuo Kaamokset hiukset on kyllä upean pitkät! Ja nuo tennarit on hienot, oiskohan noita melkein aikuistenkin koossa?

  Ja niin, mitäpä se kellekään kuuluu, jos lapsi haluaa kulkea violetti-sini-viher-kirjavassa tukassa? Ei sillä pitäis olla mitään väliä, onko kyseessä tyttö, poika vai joku muu. Antaa mennä vaan, ja nuo poispestävät värit on ihan hyvä keino leikkiä väreillä. Joskaan en itekään jaksais viikottainkaan olla laittamassa niitä...

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images