Vinkkejä Varsovaan

Anna-Maria ehdotti joulun jälkeen, että josko lähdettäisiin pienelle reissulle Varsovaan. Joo, jee, lähdetään! Ja ensi viikonloppuna mei...


Anna-Maria ehdotti joulun jälkeen, että josko lähdettäisiin pienelle reissulle Varsovaan. Joo, jee, lähdetään! Ja ensi viikonloppuna meitä odottaa parin päivän irtiotto Puolassa, maassa jossa en muuten ole ikinä ennen käynyt.

Suhtauduin Varsovaan lähtöön itselleni tyypillisesti innostumalla tietämättä koko paikasta mitään. Lentoliput ja hotellit oli jo varattu, kun mietin vielä että olikohan se Varsova sittenkään Puolassa. Facebookissa Varsovasta kysellessäni kaverini reaktiot olivat melko nihkeät: Varsova on kuulemma paikka, josta kannattaa lähinnä ottaa juna jonnekkin ihan muualle. Mutta en usko tätä! Ja onneksi olen ihminen joka viihtyy vaikka Imatralla ja missä vain.

Mutta Varsova! Onko kenelläkään kivoja kokemuksia Varsovasta? Missäpäin on rennoin meninki, mitkä ovat parhaat paikalliset olutmerkit, millaista ruokaa kannattaa maistaa ja löytyykö kaupungista jotain paikallista designia, joka ei ole meripihkasta tehtyä? Emme ole menossa shoppailemaan vaan mieluummin kiertelemään, etsimään hienoimpia seinämaalauksia, maistamaan parasta katuruokaa, löytämään kivoja gallerioita ja vaikkapa baareja paikallisesta Kallion kaupunginosasta, mikä se sitten onkaan.

Jos sulla on vinkkejä Varsovaan, annahan kuulua!

2 kommenttia

 1. Olen käynyt Varsovassa muutama vuosikymmen sitten, hyvin nuorena. Majoittuminen perhemajoituksessa, mikä oli silloin ihan yleinen tapa asukkaille hankkia lisätuloja kommunismin jälkimaininkeissa. Mielenkiintoinen kokemus sekin silloin oli, isäntäperheen kun piti käydä näyttämässä meidän passeja poliisille (tai olikohan se miliisille).

  Kaupunkihan on varmasti tosi paljon muuttunut Puolan uusien tuulien mukana.
  Kuitenkin keskusta stalinintyylisine taloineen lienee edelleenkin katsomisen arvoinen juttu. Kongressova- ravintola oli siihen aikaan kova sana, jossa käytiin, talo ainakin on vielä pystyssä, koska se oli juuri sellainen tyypillinen "stalinin hammas". Varsovan geton muistomerkki, joka jäi käymättä (en tiedä oliko silloin edes vielä). Varsovan getto oli yksi suurimmista II ms:n aikaan.

  Muistelisin, että siellä oli ratikka. Ratikalla kannattaa tehdä kaupunkikierros - aina parempi kuin turistibussit.

  VastaaPoista
 2. Itse olin Varsovassa viime keväänä 5 päivää ja se oli ehkä juuri sopiva aika vierailulle, olisin kyllä voinut olla pidempäänkin! Suosittelen. Vegaanisessa ravintola Tel Avivissa oli luultavasti elämäni paras kasvisruokakokemus! Uusi tarjoilija liu'utti vahingossa lankusta kaikki ruuat meidän päälle, mutta silti se mitä mieleen jäi oli taivaallinen ruoka ja todella hyvä mieli. (Poznańska 11, 00-680 Warszawa, Puola)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images