Hampaiden harjauksen ilot ja surut (sis. arvontavinkin)

yhteistyössä Oral-B Mun uuden vuoden lupaus on seisonut paketissaan joulukuusta lähtien. Terveellisempien ruokailutottumusten ja liik...

yhteistyössä Oral-B

Mun uuden vuoden lupaus on seisonut paketissaan joulukuusta lähtien. Terveellisempien ruokailutottumusten ja liikunnan sijaan päätin ottaa Oral-B:n haasteen vastaan ja opetella pesemään hampaat oikein näin 35 vuoden kypsässä iässä. Hammashoitolassa kun saan aina valitusta, että hampaissani on plakkia ja pitäisi pestä huolellisemmin, ainakin kaksi minuuttia aamuin illoin. Kyllä, kyllä! Mutta kun olen tehnyt niin jo vuosikaudet, niin joku tässä nyt mättää, varsinkin kun ikenenikin tulehtuvat aina välillä harjauksesta huolimatta.

Luin hetki sitten jostakin lehdestä artikkelin, missä kerrottiin suun terveyden vaikuttavan myös muiden sairauksien puhkeamiseen. Syyllisyys nousi pintaan heti, sillä enhän mä nyt hyvänen aika halua ientulehduksen takia mitään vakavia sairauksia itselleni! Googlettelin suun terveyteen liittyviä artikkeleja myös netistä ja törmäsin Tohtori.fi:ssa artikkeliin siitä, miten suun terveys voi vaikuttaa myös yleiseen terveyteemme. Tämä todellakin pisti ajattelemaan asiaa vähän laajemmin kuin pelkästään valkoisen hymyn kannalta.

Samoihin aikoihin sain Oral-B:ltä yhteydenoton kiinnostaisiko opetella pesemään hampaat oikein ja niin puhtaaksi kuin mahdollista. Kas kummaa, KIINNOSTI. Meillä on Kaamoksella ja mulla kummallakin kyllä Oral-B:n sähköhammasharjat jo entuudestaan, mutta uudessa, omaa sähköhammasharjaani tehokkaammassa Oral-B Genius 9000 harjassa mua kiinnosti yksi asia erityisesti: harjausta ja sen tehokkuutta pystyi seuraamaan Oral-B sovelluksen kautta, sillä hammasharjassa on bluetoothyhteys ja koko harjausprosessia pystyy seuraamaan älypuhelimen kautta.  Nyt loppui siis nopeat iltapesut ja itsensä fuulaus "kylläkai tässä jo kaksi minuuttia meni" ajatuksin. En liene kuitenkaan ainoa huithapeli hampaiden pesussa, Oral-B:n tiedotteesta selvisi, että tutkittu juttu on, että jopa 80% käyttää hampaiden harjaamiseen liian vähän aikaa.


Panttasin Oral-B Genius 9000-laatikkoa monta viikkoa, sillä halusin tämän ensimmäisen postauksen olevan todellakin sen uuden hampaidenharjausrutiinin alku ja alku alkaa tietenkin maanantaista. Totta puhuttuna testasin harjaa kuitenkin muutaman kerran jo viikonloppuna, jolloin tein pienen videon instagramiin ensihetkistä uuden älyharjani kanssa ja video löytyy tämän postauksen lopusta, jos kiinnostaa!

Tänään aamulla alkoi siis hampaiden harjauksen uudelleen opettelu. Kuten varmasti tiedätte, sähkiksellä harjatessa jokainen hammas käydään erikseen läpi sisäpinnasta, ulkopinnasta ja purupinnasta, eli perinteisen hammasharjan sahaava liike ei näiden kanssa toimi. Ensimmäiset fiilikset Oral-B:n sovelluksesta ja sen Position Detection ohjelmasta ovat kyllä positiiviset: sovellus todellakin näyttää mihin kohtiin pitää kiinnittää erityistä huomiota harjauksessa ja puhtaan tuloksen aikaansaamiseksi mulla on näillä ekoilla kerroilla mennyt päälle neljä minuuttia! NELJÄ. Seuraavien viikkojen haaste onkin saada harjaustekniikka niin hyväksi, että se suositeltu kaksi minuuttia riittäisi puhtaaseen lopputulokseen.


Ajattelin, että palaan aiheeseen parin-kolmen viikon päästä ja esittelen samalla noita Oral-B sovelluksen kirjaamia taulukoitakin tarkemmin. Muutenkin tämä sovellusosio hampaiden harjauksen yhteydessä kiinnostaa, myös ihan siltä kantilta, että tuleeko sovelluksen käytöstä lopulta rutiini vai jääkö sovellus vain ensimmäisien käyttökuukausien iloksi. 

Ennen lopullista tuomiota siitä miten uusi harjani sovelluksineen vaikuttaa hampaiden harjaukseen tulen arpomaan Facebook-sivuillani Oral-B:n sähköhammasharjapaketteja sekä aikuisille että lapsille. Kannattaa siis tykätä sivusta, sillä arvottavaa on useamman tuotepaketin verran!


ps. Mikäli kiinnostuitte älylaitteen ja sähköhammasharjan kombosta, kannattaa tutustua myös Oral-B:n Genius 8000 White-sähköhammasharjaan, joka on suunniteltu erityisesti valkaisemaan hampaita.

4 kommenttia

 1. Oletko muistanut välillä myös langata hampaiden välit? Itselläni oli reijät aina väleissä kunnes aloin lankaamaan. En nyt joka päivä mutta silloin tällöin. Käytän tavallista hammasharjaa ja siirryn yleensä katsomaan tietokonetta kun harjaan hampaat niin pakostakkin harjaan pitempään. Itselläni ei ole ientulehdusta mutta taitaa ientulehdus tulla helpommin jos on hammaskiveä, näin ainakin veljelleni.

  VastaaPoista
 2. Tuo video on niin huippu! Hihittelin sitä jo aiemmin instassa. Mä en suuremmin tykkää sähköhammasharjoista, tärisytttää ikävästi jotain mun korvissa ja ne alkaa kutia, mikä ei ole kiva lisä, kun ne muutenkin on aina lukossa/tinnittää/kutiaa.

  VastaaPoista
 3. Kauanko menee harjaukseen/puhdistukseen, kun käy hampaat läpi yksi kerrallaan sisä- ja ulkopuolelta?
  Sattuuko?
  Onko eri nopeuksia harjassa?

  Olen miettinyt sähköharhan kokeilemista silloin tällöin, mutta on aina jäänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sähköharjan käyttö saa sattua. Jos sattuu, on joko paha tulehdus suussa tai sitten harjaa painetaan rystyset valkoisina ientä vasten.

   2min riittää kyllä kaikkien pintojen pesuun, kun tekniikka on oikea ja harjauksen tekee huolellisesti. 2-3min on yleinen suositusaika, jotta kaiken tosiaan ehtii putsata ja että fluori kerkeää alkaa vaikutella.

   Hampaista jää lähes puolet putsaamatta, ellei välejä puhdista erikseen. Aika ällöttävä ajatus.

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images