Itse hankitusta paketista paljastui Muka va turbaanipipo

hattu: Muka va, takki: Excuse my BonBon (saatu) kengät: Halti  Olen ollut aina hattutyttöjä, sillä päähineellä saa muokattua o...

hattu: Muka va, takki: Excuse my BonBon (saatu) kengät: Halti 

Olen ollut aina hattutyttöjä, sillä päähineellä saa muokattua omaa arkityyliä aina vähän hauskemmaksi. On jännä huomata, miten pelkällä päähinevalinnalla on niin iso merkitys myös siihen näyttääkö olemus huolitellulta, rennolta, boheemilta tai joltain muulta. Pipoja minulla on vino pino, mutta se vähän hienompi (mutta ei liian hieno!) hattu on ollut hankintalistalla pitkään. 

Onneksi Kaamoksen mummo muistutti minua oman pikkujouluhankintansa myötä tamperelaisesta Muka va-merkistä ja heidän pipoistaan. Muka va:n peruspipo mulla on yksi jo entuudestaan, mutta se on enemmän kesäpipo, kuin talveen soveltuva (huolimatta siitä, etteivät ilmat NYT ole kovin talviset - valitettavasti) ja tyyliltäänkin vähän vääränlainen nykyisiin vaatimuksiini. Siksipä päätin, että jos Muka va:n turbaanityyppisiä rusettipipoja vain tulee vastaan ennen joulua, hankin sellaisen itselleni joululahjaksi.

Sattuma kuljetti kuin kuljettikin minut muutamaksi päiväksi Tampereelle juuri ennen joulunpyhiä ja muistaessani hatun metsästyksen päädyin Muka va:n liikkeeseen sovittelemaan hattua. Eikä se ollut mikään ihme, että Rusetti-päähine tarttui mukaani, niin kivalta se näytti päässäni ja isopäisen ihmisen onneksi löytyi myös L-koossa! Isopäinen nainen kiitti, kumarsi ja kulki kassan kautta, sillä suurin syy hatun puuttumiselle on ollut se, etten löydä helposti nättiä ja sopivan löysää mallia.

Päähineessä on kieltämättä samoja fiiliksiä, mitä Papun rusettipipossa, mutta jotenkin miellän Papun pipot sellaisiksi hiekkalaatikkomammojen pipoiksi kun taas tämä malli on juurikin sen tarvittavan asteen fancympi. Eikä onneksi niin tunnistettava, mitä Papun suursuosikki!

Erityiseksi Muka va:n Rusetin tekee se, että materiaalina on suomessa neulottu Reilun kaupan puuvilla ja myös ompelutyö on tehty Suomessa. Ei sillä, että jokainen asusteeni olisi tai pitäisikään olla suomalaista tekoa, mutta onhan näinkin suomalainen tuote aina satsaus myös suomalaiseen työhön, pelkän suunnittelun lisäksi kun suomalaiseen tuotantoketjuun kuuluu kankaan valmistus ja ompelukin sekä tietenkin hyvä asiakaspalvelu, jota Muka va:n liikkeestä sain. 

Pääasia on tietenkin, että diggailen uudesta hatustani tosi paljon ja uskoisin käyttäväni sitä pitkälle kevääseen. Ja kyllä, 25.12. olkoon se päivä, jolloin keväästäkin voi jo alkaa haaveilemaan :)


0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images