Terveisiä Haltilta

Otsikko saattaa hieman hämätä, emme nimittäin pienestä blogihiljaisuudesta huolimatta ole olleet Lapissa, vaan ihan vaan sai...
Otsikko saattaa hieman hämätä, emme nimittäin pienestä blogihiljaisuudesta huolimatta ole olleet Lapissa, vaan ihan vaan sairaana, töissä ja milloin mitäkin. Ja toki Haltilla, mutta lyhyen matkan päässä Helsingin keskustassa, missä Haltin lippulaivaliike sijaitsee. 

Viime lauantaina Haltilla juhlittiin retkipäivää ja myymälän pihalta löytyi laavu, nokipannukahvitarjoulu sekä upean Bonfire Appétit-blogin kirjoittajat kokkaamassa ainakin minulle täysin uutta retkiherkku, Rizzaa, eli rieskasta tehtyä pitsaa. Koska olimme muutenkin kaupungilla liikkeellä, päätimme poiketa syömässä Haltin ulkokeittiön herkkuja, rizzan lisäksi tarjolla kun oli marjarahkaa ja tosiaan hyvää kahvia. Kannattaa napata nuo reseptit kuvasta ylös, ainakin itse ajattelin kokeilla näiden tekoa myös itse metsässä, tosin ilman mitään epämääräistä vihreää mitä lapseni ei juuri nyt suostu syömään.

Haltin liikkeessä on tullut käytyä kyllä todella vähän, vaikka merkin outletit ovatkin usein se paikka, minne menen ensimmäisenä jos ostoslistalla on hyvät sukat, kintaat, sandaalit tai muu perusasuste, jonka pitää kestää käytössä. Nyt kun paikan päälle mentiin, kävin tottakai myös kaupan puolella tutkimassa valikoimaa syömisen lomassa. Yksi takki jäikin mieleeni kummittelemaan, sillä se ratkaisisi yhden talven pukeutumispulman kertaheitolla.Olen tässä pohtinut ratkaisua talven ulkoilutakkipulmaan, sillä tarvitsisin lämpimän kuoritakin ulkoiluhommiin. Toisaalta paksun kuoritakin hankkiminen on tuntunut hölmölle, sillä mulla on parikin kolmen vuodenajan kuoritakkia ja teknisen talvitakin käyttöaika on kohtuullisen lyhyt, varsinkin kun käyttäisin muuten vähän kaupunkikelpoisempaa takkia. Nyt kuitenkin huomasin Haltilla unelmapehmeitä kevytuntuvatakkeja, jotka olisivat juuri tarpeeksi lyhyitä omistamieni kuoritakkien alle. Kevytuntsikka olisi muutenkin kätevä retkiolosuhteissa ja materiaalinsa vuoksi mahtuisi tosi pieneen tilaan rinkkaan pakatessa.

En ole ihan vakuuttunut olisiko värini juuri tuo räväkkä pinkki, mutta malliltaan takki toimisi täydellisesti sekä viileissä kesäilloissa, välikautena kuin paukkupakkasilla kuoritakin alla, jolloin kuoritakin ja untuvatakin väliin jäävä ilma toimisi myös lämmikkeenä. Takki on toki hintava, mutta toisin kuin paksua kuoritakkia, sitä voisi tosiaan käyttää lähes vuoden ympäri ja laatunsa puolesta olisi varmasti pitkäaikainen kaveri ulkoillessa. Pitäisi vain ottaa oma kuoritakki mukaan liikkeeseen ja käydä kokeilemassa, kuinka suunnitelmani toimisi käytännössä. Uskoisin, että nyt hieman isoksi käynyt kuoritakki mahduttaisi alleen untsikan hyvinkin.

Jos jollain on kokemusta kevytuntuvatakin ja ohuen kuoritakin yhdistämisestä, kuulisin mielelläni toimisiko yhdistelmä tosi tilanteessa, vai onko kyseessä vain hyvältä kuulostava idea.


2 kommenttia

  1. Hyvin toimii tuo kerrostaminen ja ilmakerros takkien välissä tekee yhdistelmästä ekstralämpimän.

    VastaaPoista
  2. Toimii!! Ja ihan huipusti syksyn sateisissa keleissä, talven loskassa. Kuori suojaa kosteudelta ja untsikka lämmittää! Ulkona työtätekevänä mielestäni paras takkiyhdistelmä. Ostin oman kuoritakkini kokoa L vaikka normaalisti S tai M ihan vaan sen takia että untsikka mahtuu alle. :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images