Vietto-mekko mittatilaustyönä

Kävin viime kuun lopussa Cilla'sissa sovittelemassa vaatteita, sillä etsin jotain "siistimpää" vaatetta työpäiviini. Ollaa...


Kävin viime kuun lopussa Cilla'sissa sovittelemassa vaatteita, sillä etsin jotain "siistimpää" vaatetta työpäiviini. Ollaan esimerkiksi ensi kuussa lähdössä työporukalla Kölniin messuille ja sinne ei kuulemma voi lähteä ihan oversize-tunikassa, kangaskassissa ja tennareissa. En kuitenkaan ole jakkunaisia ja siistimmässäkin setissä on pakko olla rento ote. Siksi ihastuin Cillasissa suomalaisen Vietto-merkin pellavamekkoon, joka oli malliltaan mukavan rento, materiaaliltaan ylellinen (mutta ei liian fiini) ja yhdistettävissä siistiksi työasuksi, mutta käytettävissä myös perusarjessa. Ainoa ongelma täydellisessä mekossa oli, että mun kokoa ei ollut olemassakaan, vaan koot loppuivat kokoon M/L.

Cillalla oli kuitenkin idea, joka ei käynyt itselläni mielessäkään. Hän kysyi multa mitat meilin kautta ja tilasi Vietolta mulle sopivan mekon, joka valmistui n. viikossa. VIIKOSSA!


Jotenkin nykyään perusajatus on, että vaatteet tehdään kaukana ulkomailla ja kun erä on loppu tai kokoa ei löydy, ei vaatetta tule saamaan. Siksi Vieton konsepti on kerrassaan mainio, jos kangasta löytyy varastosta niin vaate voidaan toteuttaa vaikka tosiaan ihan omassa koossa, Suomessa ommeltuna (Jos siksi, että tämänkin mekon pellava on ylijäämäkangasta ja siksi se voi loppua). Noin viikon kuluttua mittojen saamisesta Vietolta oli toimitettu mekko Hietsunkulman Cilla'siin, josta kävin nappaamassa sen viime viikolla töiden jälkeen ja ilman extrasovituksia mekko sopi kuin nakutettu.


Alkuperäinen suunnitelma oli säästää mekko niihin bileisiin, johon tarvitaan vähän parempaa Seppälää. Nyt kuitenkin mekko on eksynyt päälle melkein joka päivä, sillä pellava tuntuu päällä mukavalle ja mekon malli sopii kuin nakutettu. Koska pellava on materiaalina luonnollisesti rypistyvää, pienet vekit helmassa ei haittaa ja siksi silittäminenkin on aamuisin jäänyt. 

Tämän mekon tekoprosessi avasi kyllä taas silmiä. Miten me ollaankin totuttu ajatukseen, että vaatteet tehdään jossain kaukana isoissa erissä ja tyydytään siihen. Kuitenkin Suomestakin löytyy tekijöitä ja parhaassa tapauksessa Suomessa tehdyt merkit pystyvät myös ottamaan tilauksia vastaan. Ja nyt kun tämä L/XL koko on tehty, sitä kannattaa tottakai kysellä Cilla'sista tai Vietolta, mikäli kaapissa on yksinkertaisen pellavamekon mentävä aukko. 

Mekko saatu Cilla'sista ja Vietolta

12 kommenttia

 1. Siis todella kiva!

  Ja toi kassi ja limu myös ;)

  VastaaPoista
 2. Kotiompelijoita tarvittaisiin taas!
  Ennenhän oli ihan tavallista mennä kankaan kanssa ompelijalle, joka ompeli mittojen mukaan sellaisen mekon, jonka itse halusi.

  Tässä olisi hallitukselle saumaa parantaa työllisyyttä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä hallitusta tarvita. Suomi on täynnä ompelijoita. Siitä vaan teettämään.

   Poista
 3. Tosi kiva! Blogisi lukeminen tulee kalliiksi.. Tilasin jo vinkistäsi sen Melli Ecodesignin Laatikko-tunikan ja nyt tässä on uusi himotuksen kohde.. Toisaalta tämä sopii, sillä olen päättänyt siirtyä vaatepuolellakin mahdollisimman paljon ecovaatteisiin tai Suomessa valmistettuihin. Keskisen Euroopan kotimaastani en valitettavasti ole kauheasti minua mielyttäviä täällä tehtyjä tai ecovaatteita ole löytänyt. Minun mekkojen valmistaja on tähän asti ollut with love Sanna Hopiavuori. Sanna on lyhentänyt tarvittaessa mekon helmaa jo valmiiksi ja muutenkin palvelu on pelannut ihan loistavasti. Voin siis suositella lämpimästi!

  Terkuin,
  FrauR

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitää kyllä tsekata tuo with love Sanna Hopiavuori. Nimi on tuttu, mutta en saa yhtään päähäni millaisia vaatteita merkillä on. Kiitos siis jo etukäteen vinkistä :)

   Poista
 4. Ehkäpä sen olisi voinut silittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätsä millaista matskua pellava on? Pellavan ominaisuus on ryppyisyys, jos olisin silittänyt sen, se näyttäisi silti tuolta koska on pellavaa.

   Poista
 5. Tuo on tosi makea. Katsoin jo sitä edellistä postausta sillä silmällä että wau, tuon haluaisin itsekin. Sitten aloin tsekata mekkoa netistä ja totesin, että suurin koko oli tuo M/L, joka minulle liian pieni. Aivan mahtavaa palvelua kyllä. Tekisi mieli hankkia tuo itsellekin.Yritän nyt himmailla vaateostoksia, menossa konmaritus ja luettavana myös Hyvän mielen vaatekaappi, jotka molemmat ovat herättäneet pohtimaan omia kulutustottumuksia. Oikein mitään ei ole tehnyt mielikään ostaa pitkiin aikoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tää on. Ja Hyvän mielen vaatekaappi on huippu kirja. Mun ammattivalinnat ei tue konmaritusta, sillä blogini yksi teemoista on plussakokoisille sopivat vaatteet ja teen paljon yhteistyötä yritysten kanssa win-win idealla eli mä saan sisältöä, he tunnettuutta, muutenhan en tosiaankaan näin paljon uusia vaatteita hankkisi. Sisällön kannalta on kuitenkin tärkeää, että blogi tarjoaa vaatteita, jotka on ajankohtaisia ja kaupasta/verkosta ostettavissa.

   Poista
 6. Onkohan ne samat messut, joihin mieheni on menossa. Onko ne kuun puolivälin tienoilla. Tuntuu heti paljon kivemmalta musta, jos siellä on joku "tuttu" myös Suomesta mukana.
  Mekko näyttää tosi kivalta!
  -kirmi

  VastaaPoista
 7. Tuo olis kyllä kiinnostanut vielä että mitähän mekko olisi sinulle kustantanut jos olisit sen itse ostanut ? Tietäisi mahdolliset muutkin tulevat asiakkaat hinta haitaria. 😊

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images