Telttaretki Rauli-myrskyssä

Hyvät ideat tulevat usein huonoimpaan mahdolliseen aikaan. Kuten se, että keksimme Terhin kanssa lähteä lasten kanssa telttaretkelle Kau...

Hyvät ideat tulevat usein huonoimpaan mahdolliseen aikaan. Kuten se, että keksimme Terhin kanssa lähteä lasten kanssa telttaretkelle Kaunissaareen syksyn pahimpaan myrskyaikaan. Mutta uskokaa tai älkää, me peräännyimme suunnitelmissamme, kun jopa saareen liikennöivän aluksen henkilökunta suositteli retken siirtoa kevääseen vedoten huonoon ilmaan.

Koska Kaunissaari ei onnistunut, ehdotin ettemme kuitenkaan perääntyisi telttasuunnitelmistamme, vaan ottaisimme auton nokan kohti Lohjansaarta, jossa meillä olisi hädän hetkellä myös mökin sisätilat käytettävissä. Ihan hyvä idea, kun yöksi oli luvassa kunnon myrsky.

Telttailu meni kuitenkin yllättävän hyvin eikä sähköjä katkoneesta myrskystä ollut saaressa tietoakaan. Toki me tuulen tunsimme, mutta teltat pysyivät tukevasti maassa ja muksutkin pysyivät ilman punnuksia maan kamaralla.Lohjansaari on kiva paikka niin telttailulle kuin päiväretkillekin. Ohjelmaamme kuului viikonlopun aikana mm. Lohjansaaren seuraintalon pihalla järjestettyihin myyjäisiin osallistuminen, pakollinen piipahdus Paavolan tammella, nuotioiminen, köyden veto ja pähkinöiden poimiminen (melko huonolla menestyksellä). Terhin porukan lähdettyä sunnuntaina kotiin, jäimme me Kaamoksen kanssa vielä toiseksi yöksi saareen telttailemaan ja kävimme myös poimimassa kanttarelleja läheisestä Härkäsaaresta soutaen.

Testasin retken aikana ekaa kertaa myös uutta Jack Wolfskinin telttaani, jonka ostin hetki sitten. Ja pakko myöntää, että vaikka kyseessä ei tietenkään ole mikään Veikka Gustafsson-tason teltta, niin satsaus oli ehdottomasti kannattava. Edellinen telttaostokseni taisikin olla joskus 90-luvulla, joten melko paljon oli kehitystä telttarintamalla tapahtunut parissa kymmenessä vuodessa. Nyt kun teltta on todistetusti sekä myrskyn että myös sateen kestävää mallia, voisi seuraavaksi satsata hieman parempiin makuualustoihin. Kyllä noilla perus retkipatjoilla nukkuu kesäisin oikein mainiosti, mutta kun omien kamojen lisäksi rinkkaan pitäisi mahtua lapsen makuupussi, retkipatja vielä se telttakin, niin pieneen tilaan menevät alustat olisi kyllä pop. Ja etenkin sellaiset, jotka eivät päästäisi kylmyyttä läpi hieman viileämmälläkään ilmalla, sillä mulla on kuitenkin pakkasta kestävä makuupussi, jolla telttailisi myöhään syksyyn saakka.

Kuvissa näkyvät evästystarvikkeet ovat muuten duunipaikaltani Ipanaisesta. Itse olen nyt ihastunut tosi lujaa etenkin noihin Kid Kanteen sporttikorkkipulloihin lapsen käytössä. Toinen suosikki on tuo Beatrix New Yorkin tölkin mallinen pillipullo, jossa on termos-ominaisuus. Tölkki toimii nimittäin loistavasti retkillä myös kahvimaidon kuljettimena ja lainailen tölkkiä itselleni myös aamuisin työmatkakahvia varten. Ei ehkä se erä-uskottavin pullomalli, mutta yllättävän monikäyttöinen, kiitos termosominaisuuden!

2 kommenttia

 1. Onko uusi telttasi se, missä kuvassa näkyy olevan läpituuletuksen mahdollisuus?
  Paljonko teltta painaa? Se on tosi tärkeä kysymys.
  Millaisiin pakkaslukemiin telttaa suositellaan?
  Paljonko maksaa? Onko erilaisia kokoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, just toi. Jack Wolfskinin eclipse3, ei mikään kevein malli mut meille sopiva kun ei vaelleta pitkiä matkoja, 3 vuodenajan, varmaan googlaamalla selviää parhaiten.

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images