Räppiletit

Tänään oli niin hyvä aurinkoinen päivä, että vietimme pitkän tovin illalla pihalla. Siinä lapsen riekkumista katsellessani huomasin,...Tänään oli niin hyvä aurinkoinen päivä, että vietimme pitkän tovin illalla pihalla. Siinä lapsen riekkumista katsellessani huomasin, että pihalla olisi hyvä leikata vähän skidin tukkaakin, kun valoa ja tilaa sattui olemaan juuri sopivasti. Pitkätukkaisuudesta ärsyyntyvien ei kannata vielä huokaista helpotuksesta, pituutta lähti vain noin 4 cm, eli juurikin ne kuivat latvat.

On aika huvittavaa, että pitkät hiukset pojalla ovat edelleenkin monille issue ja oletusarvo on, että minä äitinä pakotan lapsen pitämään tukkansa pitkänä. Monet kerrat olen hiusten leikkuuta lyhyeksi ehdottanut, mutta hiusten omistaja on toista mieltä. Eikä siinä mitään, jos itselläni olisi noin kivan värinen tukka, niin pitäisin minäkin pääni ja tukkani.


Pitkä tukka ei kuitenkaan ole mikään jokapäiväinen ilo ja riemu meille kummallekaan. Paksun tukan minulta perineenä lapsen hiukset ovat usein melkoisessa solmussa ja auki niitä pidetään hyvin harvoin. Tärkeimmät työkalut hiusten selvittämisessä ovat ehdottomasti aito TangleTeezerin harja (kotona kaksi, päiväkodissa yksi, isän luona yksi), jonka harjakset ovat juuri oikean taipuisat ja hiusten selvittäminen ei tee kipeää. Toinen must have-tuote on Invisiboblen vieteriponnarit, jotka eivät katko hiuksia perusponnarilla ja nutturalla.

Yleensä pihalla tarvitaan kuitenkin hattu tai pipo joko auringon tai kylmyyden takia ja siksi pikkumyynutturasta ollaan jouduttu luopumaan ja keksimään muita ratkaisuja. Yksi pitkätukkaisen pojan lemppareista onkin nyt ovelasti viileällä nimellä markkinoidut "räppiletit" eli kaksi ranskalaista- tai hollantilaista lettiä. 


Itse en ole mikään lettimaakari, mutta Veera otti ja teki nämä kuvassa näkyvät ranskikset muutama viikko sitten Hippaloihin. Letit pysyivät hyvin ja näyttivät niin hauskoilta, että olen hyvin pienin askelein opetellut lettien tekemistä myös kotona. Ranskalainen menee jo joten kuten ja hollantilainen houkuttaa kovasti. Tähän saakka harjoituspääkin on malttanut istua aloillaan, kun olen yhdistänyt lettiharjoitukset Youtuben Lego Ninjago-videoihin. 

Näillä taidoilla ei ihan ylletä Tippa T:n lettien tasolle, mutta ehkä vielä joskus. Onneksi nykyään löytyy yllättävän paljon pitkähiuksisia miesidoleita , joilta voi jopa pölliä kampausidiksiä!

10 kommenttia

 1. Saan tehdä pojalle läpivetoletin kun olen nimennyt sen lohikäärmeenhännäksi, meillä nyt onkin vain tuossa päällä nuo pidemmät hiukset mutta ei millään haluaisi niitä kiinni. Nytkin letti on paksu, kuinka paksu tukka olisikaan jos kaikki hiukset olisi pitkät. Onneksi on sama hiuslaatu kun mulla, aina piikkisuora, eikä takkuunnu.

  https://www.instagram.com/p/BHASSkuNd4K/?taken-by=anu_niunau

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooooo, onpa hieno! mä oon joskus miettinyt, että jos leikkais sivut lapselta siiliksi ja jättäis tuon pääliosan lettiä varten. Nyt kiinnostaa entistä enemmän :)

   Poista
 2. Hollantilainen on minusta helpompi saada napakaksi kuin ranskalainen joten jos ranskalainen sujuu niin kannattaa kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hollantilaista harjoiteltiin eilen, oli mulla kyl melkoinen työ saada kireäksi.

   Poista
 3. Letityksestä on joitakin ohjekirjojakin. Letit ovat taas jotenkin muotijuttu.

  VastaaPoista
 4. Itse mietin just toisinpäin: Pitkä tukka on lapsella vain epäkäytännöllinen, kuuma ja aina sotkuinen. Niinpä meillä on pojalla muutaman kerran vuodessa uusittava konesiili ja tyttärellä korvalle ulottuva polkka (joka sekin on siinä ja siinä et onko liian pitkä, mutta tässä kohdin taivun sosiaalisen paineen alla). Lasten mielipidettä hiusmalleihinsa en ole ajatellut tiedustella kuin aikaisintaan sitten kun ovat tarpeeksi isoja itsenäisesti kampaamaan tukkansa ja pitämään sen siistinä. Teininä varmaan sit kostavat tän linjani karmeilla hevitukilla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kuitenkin siltä, ettei lapsillesi hiusten pituus ole olennainen asia. Kaamos on ollut pienestä tosi tarkka ja tykännyt pitkistä hiuksistaan, vaikka mulla on ollut lyhyt tukka ja isällään siili. Leikkaan tukkaa säännöllisesti, mutta kyllä se pitkänä saa pysyä niin kauan kun niiden omistaja haluaa.

   Poista
  2. Ja mulla on kohta 3-vuotias tyttö, joka erikseen aina pyytää, että leikataan hiukset lyhyiksi (malliin erittäin lyhyt polkka). Hän ei tykkää käyttää pinnejä tai pompuloita ja pitkät hiukset tulevat silmille. Itse olisin innostunut laittamaan tytön hiuksia leteille, mutta koska toive on lyhyt polkka, niin sen hän myös saa. Samalla tavalla kuin hän saa vaikuttaa pukeutumiseensa (äiti huolehtii taas siitä, että myös vallitsevat sääolosuhteet on huomioitu) ja niitä mielipiteitä alkaakin jo olla :)

   Ihanaa näissäkin asioissa nähdä niin oman lapsen mieltymykset ja toisaalta lasten erot. Ja eniten hämmästyttää se, että mistä ne vaikutteet tulevat, kun itse en ainakaan tietoisesti halua tarjota vain yhtä vaihtoehtoa "ainoana ja oikeana".

   //MiiaK

   Poista
 5. No meillä on lyhyttukkainen tyttö ja pitkätukkapoika. Kumpikin on tyylinsä itse valinnut.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images