Kokemuksia aikuisten Micro Scooter potkulaudasta

Kirjoittelin kesän alussa jutun Vinkkejä aikuisten potkulaudan hankintaan , joka sisälsi oikeastaan kaiken mitä potkulautaa hankkiessa k...


Kirjoittelin kesän alussa jutun Vinkkejä aikuisten potkulaudan hankintaan, joka sisälsi oikeastaan kaiken mitä potkulautaa hankkiessa kannattaa ottaa huomioon. Testailin samalla useita erilaisia Micro Scooterin potkulautoja etsiessäni itselleni sitä kaikkein parasta lautaa ja päädyin Micro Scooterin 200mm pyörillä varustettuun perusmalliin, joka tuntui käyttööni kaikista mukavimmalta vaihtoehdolta. Tätä mallia löytyy tällä hetkellä ainakin mustana Micro Scooterin suomalaisesta verkkokaupasta.

Potkulautailua on nyt takana jo useampi kuukausi ja ensihuumasta toivuttuani uskallan jo vähän kirjoitella kokemuksia potkulautailusta aikuisen silmin. Niille, jotka eivät asiaa tiedä kerrottakoon, että Kaamos liikkuu käytännössä kaikkialle Micro Scooterin Maxi Microlla ja kiinnostukseni oman potkulaudan hankintaan lähti juuri positiivisista kokemuksista Maxi Microa kohtaan. Siksi Micro Scooter olikin ainoa merkki, jota edes harkitsin.

Potkulautaa on tullut käytettyä kesän aikana tosi paljon. Kaikkialle sillä ei tietenkään kannata mennä, mutta joka aamu saattelen Kaamoksen päiväkotiin laudalla ja haen myös laudan kanssa. Kun mulla on työjuttuja kaupungilla tai olen menossa vain muutamaan paikkaan, nappaan yleensä potkulaudan mukaan, sillä pääsen sillä nopeasti metrolle ja saan sen helposti mukaan myös julkisiin liikennevälineisiin, jossa potkulautaa saa kuljettaa mukana (toisin kuin polkupyörää). Potkulauta on tottakai mukana myös rannalla ja onkireissuilla, mutta esimerkiksi kauppareissuille lähden mieluummin kävelemällä, koska kaksirenkaisella scootilla ei ole kovin kiva kuljettaa painavia kauppakasseja. Pieni olkikassi sen sijaan kulkee näppärästi mukana, kuten kuvasta huomaa.


Koska meillä ei ole autoa, liikumme tosi paljon arkisin siirtyessämme paikasta toiseen. Näissä siirtymissä potkulaudat ovat olleet iso etu ja koen potkulaudan olevan nimenomaan liikkumisen helpottaja, ei niinkään urheiluväline (sellaisiakin potkulautoja toki löytyy). Ja koska liikumme paljon paikasta toiseen, on kevyt ja kätevästi kannettava potkulauta osottautunut meille polkupyörää helpommaksi kulkupeliksi sen pienen koon takia. Monet kaupunkilaisperheet tuntuvat siirtyneen laatikkopyöriin, mutta näppärään potkulautaan tottuneena tuntuisi aika hassulle kulkea ison laatikon kanssa, vaikka kuljetusmahdollisuudet siinä olisivatkin paremmat. Pienen koon etuja on myös, että voin ottaa potkulautani kodin eteiseen säilytykseen eikä se jää vartioimatta pihalle, vaikka sen toki voisikin halutessaan lukita.

Aikuiset eivät ole vielä löytäneet potkulautoja ja siksi potkulautani on herättänyt paljon huomiota ja monet ovat kyselleet sen perään ihan tuolla kaupungilla huristellessani. Koska kyseessä on helposti ohjattava ja hyvin pystyssä pysyvä kulkupeli, olen suositellut lautaa kyllä ihan kaikille kiinnostuneille. Pitkille monen kilometrin matkoille löytyisi varmasti joku parempi malli, mutta kaupunkikäytössä kokoon taittuva Micro Scooter on ihan ässä.

Kypärän käyttö on potkulaudan kanssa asia, jossa olen lapsen kohdalla ehdoton, mutta omalla kohdallani hieman löysempi. Kypärää käytän yleensä pidemmillä matkoilla ja lasta päiväkotiin saatellessani, mutta kaupungille lähtiessä se valitettavasti monesti unohtuu matkasta. Nytkin hiukset oli nostettu ylös, eikä kypärä sitten enää mahtunut sen alle, joten jätin sen pois. Turhamaista - tiedän.

potkulauta saatu blogitestiin

11 kommenttia

 1. Miten kuljet laudalla alamäet? Uskaltaako vaan lasketella menemään?

  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskaltaa kyllä, ihan on yhtä vakaa kuin pyöräkin ja jarru toimii hyvin. Ei mitään ongelmaa :)

   Poista
  2. Uskaltaa kyllä, ihan on yhtä vakaa kuin pyöräkin ja jarru toimii hyvin. Ei mitään ongelmaa :)

   Poista
 2. Millaista huoltoa potkulaudat tarvitsevat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, Kaamoksen lautaa ei ole paljon huollettu, toki pestään välilllä ja tarkistan että ruuvit on kireällä. Mun laudan ruuvit kiristin juuri viime viikolla, mutta ne eivät olleet kyllä löystyneet juuri ollenkaan.

   Poista
 3. Tyhmä kysymys; mitenkä tuolla jarrutetaan? :D Olisin kaivannut käsijarrua, mutta aika harvassa tuntuu olevan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo takapyörän lokasuoja on jarru, jalka siis lokasuojan päälle alamäessä ja se jarruttaa tosi hyvin.

   Poista
 4. Onko valkoinen väri pysynyt hyvänä? Meinasin itse tilata valkoisena potkulaudan, mutta tilasinkin sitten harmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on pysynyt, rungonhan voi pestä jos siihen jotain tulisi likaa :)

   Poista
 5. voisiko kolmipyöräistä potkulautaa käyttää kauppakärrynä kaupasta tullessa eli lastata sen päälle ostokset, kiinnittää vaikke mustekalalla

  VastaaPoista
 6. Tekeekö tuolla käsijarrulla mitään?

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images