Kesän tuoksut pullotettuna - pihistä tai panosta

Olen ollut tuoksufriikki ihan pikkutytöstä saakka ja oikeastaan jokaiseen elämänvaiheeseeni liittyy muistoja, jotka tulevat esiin tuoks...


Olen ollut tuoksufriikki ihan pikkutytöstä saakka ja oikeastaan jokaiseen elämänvaiheeseeni liittyy muistoja, jotka tulevat esiin tuoksujen kautta. Suurimpia lempituoksujani ovat olleet Ck One, Tommy Girl, Nina Riccin Nina ja Miss Dior Cherie (nyk. Miss Dior). Tällä hetkellä käytän Tommy Girliä lukuunottamatta noita kaikkia säännöllisesti ja näiden lisäksi olen viime vuosina ihastunut kielon tuoksuun niin, että siitä on tullut ykkönen näin kesäisin.

Viime kesänä löysin Ivana Helsingin liikkeestä parfyymin, joka vastasi täysin kesäisiä tuoksumieltymyksiäni ja oli vieläpä tehty ihan muutaman kilometrin päässä kotoani Max Perttulan hajuvesilaboratoriossa. Ivanan nimikkotuoksu perustuu lempikukkani kielon tuoksuun ja se on ihanan kesäinen, mutta ongelmaksi on muodostunut piheyteni: en raaski käyttää ihanaa tuoksua kuin vain silloin tällöin, ettei se heti loppuisi. Ongelmaan olisi toki ratkaisuna ostaa uusi pullo käytettyäni entinen, mutta löysin toisen vähän edullisemman ratkaisun.

Yves Rocher ei ole liike, jossa vierailisin turhan usein, mutta välillä olen käynyt nuuhkimassa heidän parfyymivalikoimaa kiinnostuneena. Yvesin parfyymit ovat mielestäni olleet aina tosi hyviä perustuoksuja, ei mitään ihmeellistä, mutta laadullisesti pysyviä eikä halvan tuoksuisia. Jo viime kesänä Berliinissä olin hankkimassa Yves Rocherin oman kielotuoksun, mutta silloin mietin onko yli 30 euron hinta vähän liikaa noinkin perustuoksusta. Nyt kun hinta oli laskenut kesäalessa puoleen nappasin tuoksun mukaani ja voi jestas se on ihana! Tuoksussa on hyvin paljon samaa mitä Ivana Helsingin tuoksussa, mutta se on kuin riisuttu versio suomalaisesta siskostaan. Tätä on tullut suihkuteltua nyt melko usein, mutta raikas ja keveä tuoksu ei onneksi ole mikään mummomainen parfyymipommi, vaan jää iholle keveäksi ja kesäiseksi häivähdykseksi. (tai ainakin näin toivon - olisi kamalaa olla kytevä hajuvesipommi raitiovaunussa)


Hajuvesimakuni taitaa olla vähän kuin musiikkimakuni eli jäänyt nuoruuteen. Kielotuoksujen lisäksi kaikki muut suosikit olen löytänyt yli 10 vuotta sitten! Hankkiessani noin vuosi sitten uuden purkin Ck Onea mulle vähän jopa naureskeltiin, sillä se tosiaankin on ihan ensimmäinen oikea tuoksuni ikinä. 

Luonnonkosmetiikan tuoksuista ei ainakaan vielä ole ollut synteettisten tuoksujeni kilpailijoiksi, vaikka sieltäkin on muutama lemppari vuosien saatossa löytynyt etenkin Honoré des Présin valikoimasta.

Nyt uteliaisuuttani haluaisin tietää mitä tuoksuja te kesäisin käytätte? Entä löytyykö samoja suosikkeja?

4 kommenttia

 1. Marc Jacobsin Daisya tietty! Löytyy kolmea eri versiota. Ja Miss Dior on ihan suosikki myös mutta en ole raaskinut ostaa uutta loppuneen tilalle :(

  VastaaPoista
 2. Jo Malonella on ihania tuoksuja! Juuri nyt käytössä Mimosa & Cardamom.

  T

  VastaaPoista
 3. Tuon Yves Rocherin kielotuoksun ostin edullisesti Porvoon liikkeen lopetusalesta talvella. Se on ihana!
  Harmittaa, kun kaikkien aikojen suosikkiani, Kenzon l'ete- tuoksua ei saa enää mistään. Vuosikausia säästelin pientä tippaa pullon pohjalla, ennenkuin heitin pois.

  VastaaPoista
 4. Marc Jacobsin Rain on ihana kesätuoksu, varsinkin kesäsateilla :)Cacharelin Scarlett puolestaan oli lempituoksu juhliin, mutta lopetettu. Toivottavasti tapahtuu sama kuin Rainin kohdalla, eli tulee takaisin tuotantoon kovan kysynnän vuoksi..

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images