Testissä Meilahden Bistro Cumuluksen lasten ruokalista

Tänään satoi Helsingissä kuuroittain niin paljon vettä, että iltapäivälle suunnittelemani villiyrttien keräysretki vaihtui lennosta ravinto...

Tänään satoi Helsingissä kuuroittain niin paljon vettä, että iltapäivälle suunnittelemani villiyrttien keräysretki vaihtui lennosta ravintolailtaan kavereiden kanssa. Muistin päivällä saaneeni viime kuussa kutsun Meilahden Bistro Cumulukseen testaamaan uutta lasten menua ja ajattelin, että sehän sopii näin kesälomien alussa hyväksi jutun aiheeksikin. Menun takana on nimittäin Meilahden ala-asteen oppilaat ja muutamia hyviä ruokakirjoja kirjoittanut Vappu Pimiä ja kiinnosti kovasti tietää millaista ruokaa tällä combolla on syntynyt.

Cumulus ei ole mulle kovin tuttu paikka, mutta olen jotenkin mieltänyt sen vähän tylsäksi paikaksi. Meilahden Bistro Cumulus oli oikeastaan täysin erilainen mitä odotin, sillä se oli todella valoisa, iso ja viihtyisä ravintola, ei ollenkaan niin "ketjumainen" mitä odotin.

Kun saimme menut pöytään, yllätyin jo toisen kerran positiivisesti, sillä lastenlista oli tehty kuvamuotoon ja siitä pystyi helposti kokoamaan haluamansa annoksen. Tilattiin pokkana vähän kaikkea myös aikuisille samalta listalta ja jäätiin odottelemaan annoksia. Lapsien mennessä leikkipaikalle ihmeteltiin yhteen ääneen, että seuralaiset olivat kuvien perusteella valinneet muun muassa dippikasviksia ja muuta epäilyttävän terveellistä itselleen. Kasviksistahan käydään ainakin meillä keskustelua ihan päivittäin ja siksi spontaani kasvien valitseminen jäi kyllä mieleen :)

Ruoka sai lapsiraadilta hyvät arvostelut ja erityisesti perunamuusi sekä lehtipihvi keräsivät kehuja. Ei nämä aikuisen makuun mitään tajunnan räjäyttäjiä toki olleet, mutta esimerkiksi coleslaw oli mukavan mieto eikä liian etikkainen lapsen makuaistille. Emme me nyt toiselta puolelta kaupunkia ehkä ihan asiaksemme juuri Bistroon lähtisi syömään, mutta lomalla ollessa arvostaisin kovasti, että hotellissa olisi näin monipuolinen lastenlista, josta myös aikuinen saa tilata. Ja hei, harva paikka ottaa lapset huomioon näin hyvin, että kuuntelee heitä listaa suunnitellessa. Siitä ja loistavasta asiakaspalvelusta lisäpisteitä!


Lomamatkaa Helsinkiin suunnitteleville vinkiksi, että Meilahden Cumulus sijaitsee otollisella paikalla Töölössä, ihan Mannerheimin tien kupeessa ja raitiovaunulinja 4 kulkee suoraa etuovelle. Näillä kokemuksilla sanoisin paikan olevan oikein hyvä vaihtoehto lasten kanssa Helsinkiin tulevalle. 

3 kommenttia

 1. Kivannäköinen lista ja valikoima, mutta hiljattain Lontoosta palanneen näkökulmasta lasten ruokailusta tulee helposti melko tyyristä jos lapsi ottaa vähänkään monipuolisemmin ruokalajeja, mutta se nyt taitaa olla vain asia joka Suomessa pitää sietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Suomessa on kyllä hintavampaa. Mutta oikeastaan tän menun hyvä puoli on, et esim lisukkeet oli 2€, mistään "turhasta" eli vaikka suolakurkuista ei tarvitse maksaa hampparin sisällä kun ne tilataan erikseen ja 10€ saa jo hyvän setin lapselle. Kun mä yhden lapsen kanssa meen syömään, toi on ok hinta. Jos lapsia ois enemmän, vois bistron toisella puolella oleva burger king olla meidän valinta :D

   Poista
  2. Juu, Suomessa on kyllä hintavampaa. Mutta oikeastaan tän menun hyvä puoli on, et esim lisukkeet oli 2€, mistään "turhasta" eli vaikka suolakurkuista ei tarvitse maksaa hampparin sisällä kun ne tilataan erikseen ja 10€ saa jo hyvän setin lapselle. Kun mä yhden lapsen kanssa meen syömään, toi on ok hinta. Jos lapsia ois enemmän, vois bistron toisella puolella oleva burger king olla meidän valinta :D

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images