Iltaretki Kivinokkaan

En tiedä teistä, mutta ainakin minun menojalkaa vipattaa iltaisin kovasti. Saan istua kodissa koneen ääressä päi...


En tiedä teistä, mutta ainakin minun menojalkaa vipattaa iltaisin kovasti. Saan istua kodissa koneen ääressä päivisin niin paljon, että lähtisin mielelläni joka ilta jonnekin vain siitä ilosta, että voin tehdä sen ilman pilkkihaalaria ja villasukkia. Eihän iltaisin toki kauas voi lähteä, mutta edes kotipihaa kauemmaksi - sekin riittää.

Alkuviikosta otettiin potkulaudat alle, haettin kaupasta vähän evästä mukaan ja potkuteltiin Kivinokan virkistysalueelle. Kivinokka sijaitsee Kulosaaren ja Herttoniemen välissä, olisikohan se virallisesti Hertsikan puolella? Jos menette metrolla näiden kahden metropysäkin ohitse, näette Kivinokan heti venelaitureiden takana, kaupungista katsottuna vasemmalla. Opasteita Kivinokkaan ei metroasemien läheisyydestä löydy, mutta helpoin tapa löytää perille lienee suunnata Kulosaaren metroasemalta radanmyötäisesti Hertsikaan päin ja kääntyä sillan jälkeen vasemmalle. Myös Hertsikasta siis pääsee, silloin ohitetaan siirtolapuutarhat ja käännytään niiden jälkeen oikealle.

Virkistysalueella on Herttoniemen kartano, ihania pieniä polkuja, palstapuutarha, pikkumökkejä, uimaranta ja kahvila. Helpoin tapa päästä uimarannalle on jatkaa kahteen suuntaan jakautuvasta risteyksestä oikealle, jolloin reitti on lähes suora. Vasemmalle käännyttäessä taas löytyy Herttoniemen kartanon alue ja värikäs palstapuutarha, jota kautta myös pääsee rannalle, hieman kiertotietä pitkin mutta kuitenkin. Matkan varrella on viherkenttää ja petankkikenttää ja alueelta löytyy myös vessoja käsienpesumahdollisuuksin, tosin paperit on syytä ottaa itse mukaan.

Tällä kertaa mukanamme ei ollut onkia emmekä menneet edes kahvilaan, vaan parkkeerasimme uimarannan vieressä oleville kallioille. Uimaranta oli viileästä ilmasta johtuen muuten hiljainen, mutta rantapaviljongista kantautui monenlaisia rytmejä, sillä siellä tanssittiin. Välillä kuului jotain tangon tapaista musiikkia ja kun lähdimme, verkkarit vääntyivät lavalla samban tahtiin. Melkoinen kesämökkifiilis tuli, vaikka sisätiloissa käytiin vain vessareissun ajan.

Lähiretkikohteita löytyy varmasti jokaisen hoodeilta kun vähän avaa silmiään. Olisikin kiinnostavaa tietää millaisissa helpoissa paikoissa te käytte retkillä ja onko jollakin suositella meille Itä-Helsingissä asuville jotain kivaa kohdetta, jonne menisi korkeintaan tunti suuntaansa julkisilla?

ps. Mur! Kuka oli heittänyt pariston maahan?!

4 kommenttia

 1. Kivinokkaan on sen verran kävelyä Metrolta, että moni jättää paikan väliin.

  Toisaalta monet luulee kai, että Kivinokka on "yksityisaluetta", koska siellä on pienen pieniä yksityisomistuksessa olevia majoja/mökkejä. Mutta eihän niitä mökkejä nykyään enää kovin paljoa ole. Vanha tieto vaan elää sitkeästi.

  Uimaranta näyttää kuvassa siistiltä.
  Kivinokan kärjessä oli jokunen vuosi sitten jonkinmoinen pieni taidejuttu.

  Saa nähdä, mikä on Kivinokan tulevaisuus. Alueelle on tehty viime vuosien aikana monenmoisia suunnitelmia.

  Kivinokan päähän näkyy Lammassaari (etten nyt muistaisi nimeä väärin). Onko tuttu paikka? Sinne pääsee kävellen kaislikon läpi mantereelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että moni tosiaan kuvittelee että Kivinokka olisi vain mökkiläisille.

   Lammassaari on tuttu paikka kyllä, pitäisi mennä käymään joku ilta :)

   Poista
 2. Tämäkin lienee sinulle tuttu paikka, mutta silti valokuvaamisen arvoinen ja käymisen arvoinen niin kauan kuin saa alkuperäisessä kunnossaan pysyä.
  Nimittäin Meri-Rastilan kupeessa meren rannassa on pieni aarniometsän oloinen alue, pieni metsäosuus, jonka läpi risteilee polkuja. Se on ainakin osittain nimetty lehdoksi.
  Aarniometsän tuntu ja lehto muuttuvat sitten Vuosaaren sillalle päin kävellessä retkeilyalueeksi ja normaaliksi ulkoilualueeksi.

  Tämän alueen säilyttämisestä kiisteltiin pitkään. Päätös on kaiketikkin, että sillan kupeeseen molemmin puolin rakennetaan taloja. Kun tulee paljon lisää ihmisiä, niin näin pieni alue tallaantuu nopeasti.
  Tämäkin alue kuuluu alueisiin, joista kaikki ihmiset eivät oikein tiedä. Siihen vaikuttaa tietysti se, että Ramsin niemen kärki on edelleen yksityisten mökkien täyttämä ja Meri-Rastilan maine on niin huono, että ihmiset eivät hevin lähde tälle alueelle seikkailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu paikka :) viime kesänä löysin sinne vahingossa, kun kävelin melontapaikkaan.

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images