Skeittiestetiikkaa Helsinki Surf Shopissa

Olen ollut aina tyyppi, joka kiinnostuu tekniikkalajeista ja ei ehkä niistä tyttömäisimmistä jutuista. Ala-asteella päätin ope...


Olen ollut aina tyyppi, joka kiinnostuu tekniikkalajeista ja ei ehkä niistä tyttömäisimmistä jutuista. Ala-asteella päätin opetella lumilautailemaan, enkä todellakaan lautailukoulussa (olikohan silloin edes tarjolla opetusta snoukkaukseen?) vaan opettelemalla itse aikuisen serkkupojan puoli metriä liian pitkällä Burtonilla, joka näin jälkeenpäin on vastannut paksuudeltaan kakkosnelosta ja ollut se surkein harjoituslauta ikinä. Sisulla sitä silti oppi.Vähän myöhemmin opettelin samalla sinnillä potkimaan footbag-palloa ja monta muutakin juttua on tullut opeteltua ihan sillä mentaliteetilla, että kyllä minä vielä opin.

Skeittaamaan päätin opetella kolmisen vuotta sitten juuri tällä tavalla: menin ja tilasin jonkun kolme metrisille miehille tehdyn Airwalkin laudan, ku halavalla sai. Ja opettelin niin kauan, että pysyin pystyssä yhden pikkumäen verran ja lopetin homman siihen, sillä skeittaaminen oli asia, joka ei vaan onnistunut. Viime kesänä sain kuitenkin testattavakseni Globe Skateboardsin pienen kruiserin ja homma alkoi, jos ei nyt rullaamaan niin sinnepäin kuitenkin. Kuten lumilaudoissa, myös skeittilaudoissa on tosi iso merkitys sillä millaisella laudalla harjoittelee ja olen nyt kahden lajin kohdalla huomannut, että sillä paskimmalla ei ehkä kannata aloittaa ellei sitten halua nimenomaan niitä epäonnistumisen kokemuksia.

Tänään pääsin muutaman muun bloggaajan kanssa Helsinki Surf Shopiin tutustumaan Globen lautoihin vähän paremmin ja saimme myös pienen opastuksen laudan käyttöön. Näin aikuisena on kiva, kun kehtaa jo kysyä kaikkea tosi itsestäänselvää asiantuntijoilta ja kompuroida julkisesti taidottomana ilman että edes osaa nolostua. Nyt tiedän ainakin sen mihin kohtaa lautaa kenkä kannattaa laittaa ja osaan keulia sekunnin sadasosan verran :D Ja Helsinki Surf Shopin myyjät ovat tosi kivoja, olen käynyt myymälässä ennenkin ja palvelu on pelannut aina.


Sain muuten eilen ennakko-mallipalkkioksi tuon Lumoanin uuden paidan (ei vielä verkossa, sorry!) joka on ohutta collegekangasta ihanan rento. En tullut ajatelleeksi, että se olisi mitenkään "skeittihenkinen", mutta näitä kuvia katsellessa se tuntuu silti henkivän jonkinlaista rentoa skeittiestetiikkaa. Tai sitten se olen vain minä, joka hengin rentoa ja urbaania lautailuhenkeä ihan siksi, että pääsin yhteiskuviin noin nätin laudan kanssa :D

Ja juu, näin 34-vuotiaana voi ihan silmät kirkkaina sanoa, että yksi skeittilaudan parhaimmista puolista on, että se on nätti.

Luulen, että skeittihommiin palataan melko pian uudelleen täällä blogin puolella, sillä eilen viisi vuotta täyttänyt Kaamoskin on rimpuillut Globe Bantamillaan viime aikoina pihalla. Ehkä me tehdään teille vielä joku video, jossa voin todistaa pysyväni laudan päällä ihan oikeasti ;)

kuvat: Iina / Bebe au Lait

5 kommenttia

 1. No, en ole ikinä kokeillut, mutta käsitykseni on, että betonilla mennään ja pienetkin kaatumiset voi sattua polviin ja käsiin aika ikävästi.
  Eikö tavallisia ole polvi- ja rannesuojat, kypärän lisäksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asfaltilla rullataan. Oon kyl kaatuillut aika paljon ja yleensä kaadun kyljelleni. Saishan sitä olla mielellään vaikka kokotoppaus päästä varpaisiin, mutta esim rannesuojat on musta aika vaikeat kun lautaa tulee kannettua ja nosteltua.

   Poista
  2. Lapsi voisi ainakin tottua ranne- ja polvisuojiin helposti, jos alusta asti olis ne käytössä. Sama juttu kuin kypärän kanssa, vanhempi väki oppii kypärän käytön pyöräillessäkin hitaasti, jos nyt yleensä oppii ollenkaan.

   Poista
 2. Voi apua, nyt musta alkoi tuntua siltä, että mun on pakko toivoa tuollaista lautaa synttärilahjaksi.. :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images