Onko seksissä pahinta ylipaino?

Luin alkukuusta Kukka Laakson tekstin Pullukka, sinusta on tullut rakas , ja se on pyörinyt mielessäni paljon lukemiseni jälkeen. Ku...


Luin alkukuusta Kukka Laakson tekstin Pullukka, sinusta on tullut rakas, ja se on pyörinyt mielessäni paljon lukemiseni jälkeen. Kukan teksti oli jotain, mitä pystyin allekirjoittamaan täysin ja muuten se olisi saattanut mennä vähän ohi, mutta tekstissä oli lause, jonka nyt kopioin blogiini:

"Myös K&T-lehdessä kyseltiin taannoin 743 vastaajalta parisuhdeongelmien syytä. Tutkimuksessa kysyttiin, mihin vastaaja on tyytymätön seksin harrastamisessa ja vastaus oli, että
”naisten ylipaino on miesten mielestä pahinta. Tyytymättömyys kumppanin ylipainoon lyö läpi kaikissa miesten ikäryhmissä.” "

Tavasin lauseen uudelleen ja kyllä. Niin siinä luki. Seksiin tyytymättömien miesten mielestä pahinta on kumppanin ylipaino. Lause oli kuin isku palleaan, sillä jäin ihan kirjaimellisesti hengittelemään syvään sisään ja ulos, niin pahalta se tuntui.

Mä olen ollut ylipainoinen aina. En ole varmasti koskaan aikuisiällä ollut normaalipainoinen ja on ihan äärimmäisen vähän tilanteita, missä ylipaino olisi haitannut mua. Siksi olen luullut, että naisten panikoiminen on jotain, mikä liittyy naisen itsetuntoon ja sellainen "helppo" asia, josta murehtia. Mä olen hengaillut aina vaatteissa, jotka tuo esille vartalotyyppini ja oikeasti kukaan tapailemani mies ei ole ikinä sanonut vartalostani mitään pahaa. Ei sillä, että niitä miehiä monia edes olisi, mutta kuitenkin.


Tunnen naisia, jotka paastoavat ennen treffejä ja panikoivat parisuhteessakin kilojaan. Täysin turhaan, olen sanonut. Ja sitten tulee vastaan tutkimus, jonka mukaan naisen ylipaino herättää eniten tyytymättömyyttä seksiä harrastaessa. Ei edes naisen suhde omaan kehoonsa, naisen itsetunnon puute, vaan naisen ylipaino. Ensimmäinen reaktioni tasaannuttuani tuon tuloksen kuulemisesta oli, että mä en harrasta seksiä enää ikinä kenenkään kanssa. En halua edes tutustua miehiin, jos paino on noin isossa roolissa asiassa, millä ei ole mitään tekemistä painon kanssa. Seksissä ei ole kyse painosta, siinä on kuitenkin kyse luottamuksesta, kommunikoinnista ja nautinnosta. 

Pyysin Anna-Mariaa ottamaan musta kuvia alusvaatteissa, jotta näen itseni ulkoapäin. Katsellessani näitä kuvia mun on ihan rehellisesti pakko sanoa, että en koe alemmuutta pienempi painoisia naisia kohtaan. Tässä on minä. Tai kuori minusta, eihän tuo vartalo kerro paljoakaan siitä millainen olen sängyssä tai muutenkaan. Jos ei ota eteen, se on ihan fine. Mutta se, että seksuaalisuuteni ja siihen liittyvä kanssakäyminen olisi liitoksissa ylipainooni... en vain saa ajatuksesta kiinni mitenkään. Miten se voisi vaikuttaa epätyydyttävästi? Tällä kropalla ei varmasti taivuta kaikkein akrobaattisempiin asentoihin, mutta läheisyyttä, nautintoa ja hyväksymisen tunnetta sillä varmasti voi antaa. 

Ymmärrän, että ihmisillä on erilaisia ulkonäköihanteita, mutta kun kyse on parisuhdeongelmista ja ihminen siis tuttu, ylipainoon takertuminen kuulostaa aivan liian helpolle selitykselle. Sama kuin sanoisi, että tukan malli tai korvien asento olisi syy seksuaaliseen tyytymättömyyteen. Oudoksi naisten ylipainoon takertumisen tekee myös se, etten ole koskaan kuullut yhdenkään naisen sanovan olevansa tyytymätön miehensä vartaloon. Miksi nimenomaan naisen vartalo on syy seksuaaliseen tyytymättömyyteen?


Luulin olevani immuuni kaikenlaiselle vartalopaniikille, mutta kyllä tuo tutkimustulos jäi mieleen, olkoonkin, että tekijänä oli vain Kauneus & Terveys-lehti. Seuraava tutkimuksen aihe voisikin olla se miksi naisen ylipaino vaikuttaa kumppanin seksuaaliseen tyytyväisyyteen ja väitän lonkalta, että tässä ei nyt ole kyse siitä, että miehet ovat vain huolissaan kumppanin altistumisesta muille sairauksille tai kansantaloudellisesta näkökulmasta, jota muutamat neropatit haluavat tunkea joka väliin perusteluksi fatshamingille. "Koska lapset" ei myöskään riitä syyksi. Ehkä me ylipainoiset ollaan vaan kautta linjan tosi etovia, kuten kuvista näkyy?

ps. Komplekseista puheen ollen pakko laittaa loppuun, etten mäkään ole ollut niistä vapaa. Ylipainon sijaan olen painehtinut enemmän "rumuudestani", joka kaiken järjen mukaan mallihommiakin tehneellä on lähinnä pään sisäinen ongelma. Onneksi iän karttuessa kriiseily on helpottanut, mutta kyllä mun silti tekisi mieli tinderin esittelytekstissä julistaa, että huomaathan nyt varmasti et oon ruma ja lihava, ettei vain tule johdettua ketään harhaan :D

136 kommenttia

 1. Näissä kuvissa ei kyllä mitään rumaa ole! Hot!
  Itsellä vaikuttaa ylipaino seksiin niin, etten kehtaa tehdä kaikkea mitä haluaisin, koska "läskit hyllyy".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta eikö se kumppani tiedä et ne hyllyy aina? Tosin tän tutkimuksen jälkeen mulla on kyl vähän sama olo, jos nyt ikinä edes uskallan kenenkään kanssa sänkyyn.

   Poista
  2. Tietää, mutta hyllyminen häiritsee itseäni. Tuntuu etten ole tarpeeksi.. no, pantava. Tosin eipä tuo mies ole koskaan kesken poistunut.

   Poista
  3. Mä lähden siitä että jos mies ei jostain syystä kestä katsella hyllymistä, voi laittaa silmät kiinni ;)

   Poista
  4. Itsellä on vähän sama ongelma: en koe olevani itse seksikäs kun hyllyn. Kun koko kroppa lyllähtää joka työnnöllä, tulee vähän olo itelle et yök. Aina mies silti tulee eikä välttämättä huomaa asiaa, mutta itseä se inhottaa.

   Poista
  5. Mä oon aika itsekäs ja jos mua itseäni haittaisi, ehkä mä a) yrittäisin muuttaa asennetta sallivammaksi ja rakastavammaksi itseäni kohtaan b) jos asennemuutos ei onnistu, muokkaisin vähän kroppaani, jotta siinä olisi ITSELLÄ kiva olla.

   Poista
  6. Kyllä se vain on juuri noin kuin tuossa K&T artikkelissa on todettu.
   Vartalon malli on aivan eri asia kuin hiustyyli tai korvien asento.
   Lisäksi nykyään moni kauniskin nainen pilaa itsensä isoilla, värikkäillä tatuoinneilla. Kyllähän lähes kaikkia nuorena panee päissään+hätäpäissään ja paremman puutteessa. Vähän iän ja arvostelukyvyn karttuessa jättää siiderivalaat omaan seuraansa empatiakeskustelemaan ja etsii naisen, jolla on jopa sellainen ihme kuin vyötärö.

   Poista
  7. Olet hyvin seksikäs. Useimmat miehet nauttivat siitä, jos nainen on ihannepainoinen, hänellä on pimppi eikä pippeliä, ja hän näyttää muutenkin hyvin naiselliselta, mutta oikeasti naisen hyvä asenne seksiin ja itseen on normaalipainoisillekin miehille yleensä paljon tärkeämpää kuin naisen paino. Noita vain ei kysytty tutkimuksessa selvästi. Painon pudottaminen normaaliksi voi olla huomaavaista miestä kohtaan, mutta ei sinulla ole mitään velvollisuutta olla niin huomaavainen, jos olet muutenkin kiva ja hyvällä asenteella liikkeellä. Seksikkyys tulee enemmän sisältä, vaikka sitä voikin auttaa ulkoisesti. Sitten on niitäkin miehiä, jotka tykkäävät lievästä ylipainosta, vanhuksista, partnerin pippelistä tai vaikka mistä. Jokainen saa tykätä siitä, mistä tykkää. Moni tykkää siitä, että naisessa on, mistä pitää kiinni.

   Poista
  8. Itse juuri etsin vähän tukevampia naisia seksiseuraksi ;) Saa vastata ilmoitukseen http://www.treffihaku.net sivustolla .

   Poista
 2. Olet todella kaunis.

  Minä luulen, että tutkimuksessa on jälleen saatu tutkimuksen tekijän haluamia tuloksia kysymyksen asettelulla.
  "mihin olet kaikkein tyytymättömin seksissä" ja vaihtoehdot, jotka sellaisia, että se iso osa ottaa sen ylipainon, kun muutkaan vaihtoehdot ei nappaa

  -nunju -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin voi olla, en nimittäin löytänyt tutkimusta netistä ja en ole K&T-lehden tilaajakaan, jotta näkisin jutun.

   Poista
 3. Todella hyvä kirjoitus!! Jotenkin riipaiseva samalla, kun ei itsekään mallin mittoihin mene. Eikä ole tarvettakaan. Mutta toisaalta, jos asia on toiselle osapuolelle ongelma, niin tarviiko sen olla samaa minullekin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä mietin asiaa ehkä enemmän kiintymyksen ja yhteispelin kannalta, että jos toista häiritsee ylipaino, niin pitäisikö silloin laihduttaa toisen takia? Mulle tuo vaatimus olisi aika kova paikka niellä, koska se liittyy johonkin muuhun kun henkilökemiaan tai ylipäätään mahdollisuuteen harrastaa seksiä, mutta enpä tiedä mitä tekisin jos näin kävisi. Ainakin miettisin pitkään mikä siinä suhteessa on ollut kannatteleva voima, henkilökemia vai ulkonäkö.

   Poista
 4. Uuh, mitä kuvia! Olet upea ja todella rohkea nainen!
  Tällaiset jutut vetää kyllä ihan sanattomaksi. Opeta tässä nyt sitten tyttärelle, ettei ulkonäöllä ole merkitystä, jos vastakkainen sukupuoli kasvaa ajattelemaan, että todellakin on. Opetan silti, mut... niin. Hiljaiseksi vetää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin, että onko tämän pävän aikuisia edes opetettu arvostamaan muita ja onko silloin kun me ollaan oltu pieniä ollut edes tapana puhua ihmisten erilaisuudesta ja kunnioittamisesta. Mua ainakin on jo kotona haukuttu lihavaksi ja kiusattu siitä, niinkään kannustettu että olen hyvä juuri tällaisena.

   Poista
 5. Kauniit kuvat kauniista naisesta. Mielestäni et olisi yhtään "parempi versio" laihduttamalla esim pari kiloa. Ihan täydellinen noin. Mukavaa kesää sulle!

  VastaaPoista
 6. Mielettömän hyvä juttu! Ja sinä olet upea ja rohkea nainen. Lisää tätä!!
  You rock <3 !!

  VastaaPoista
 7. Näytät hyvältä. Ihminen on kaunis aina kun hyväksyy itsensä. Miesten pitäisi tuijottaa jotain muuta kuin pelkkää ulkokuorta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen luullut, että se ulkonäköön negatiivisesti huomion kiinnittäminen on nimenomaan meidän naisten ongelma, ja että miehet eivät olisi niin tuomitsevia. Tämä muutti siksi vähän katsantokantaa.

   Poista
  2. Mitäs naiset siinä tuijottavat, kun torjuvat kumppania etsivän sinkkumiehen sen takia, että tämä on "liian lyhyt" ja ei "miehen kokoinen"? Olen itse 170 cm ja naisihanteeni on vartalon puolesta mallia pyöreä, ei hoikka. Koen siis yleisesti ottaen enemmän vetoa pyöreisiin kuin hoikkiin naisiin. Olen sinkku ja lähestynyt esim. netissä ja yökerhoissa monia ylipainoisia naisia, ja suurin osa heistä on torjunut minut tylysti heti alkuunsa perusteena se, ettei ulkonäkö miellytä pituuden vuoksi. Siis asian, jolle ei voi mitään toisin kuin painolle. Ei sitä syytä torjuntaan tietenkään aina ole suoraan sanottu (sitäkin on kuitenkin sattunut, että on), mutta ei siitä mitään epäselvyyttä ole jäänyt.

   Netin deittisivuilla huomattava enemmistö naisista vaatii ehdottomasti, että miehen pitää olla vähintään 175 tai 180 cm. Jos ei ole, niin mies tulee täysin sivuutetuksi, hänen kanssaan ei haluta sanaakaan vaihtaa. Missä tahansa vaan muuallakin seuraa haen, on aina nähtävissä pitkien miesten suosiminen ja lyhyiden miesten syrjintä. Vasta viikonloppunakin yökerhossa olisin halunnut tutustua yhteen pulskaan naiseen, mutta hän katsoi minua siihen malliin, että ilme kertoi "et vois vähempää kiinnostaa", ja kiehnäsi nenäni edessä itseäni selvästi pidempien miesten kimpussa, yritti iskeä heitä ja loppuillasta suorastaan lähenteli. Eipä yrittänyt kukaan iskeä minua.

   Esim. Tinderissä, kun en pituuttani kuvauksessani mainitse, matcheja kuitenkin tulee, minua on kehuskeltu komeaksi ja on pidetty kiinnostavana, mutta kuinka ollakaan, siinä vaiheessa kun kerron pituuteni, on useammalla naisella sielläkin kiinnostus loppunut kuin seinään juuri sillä hetkellä.

   Niin ja jos nyt siitä ulkonäöstä kerron hieman muutakin, niin olen hoikka ja treenattu (harrastan voimaharjoittelua). Raamikas ja lihaksikas, mutten mikään bodari kuitenkaan, vaan kuitenkin sellainen ihan tavallisen mallinen. Sellainen normaalin miehekäs kroppa ja ihan ok naamakin. Vatsalihakset erottuvat.

   Ja jos nyt vielä hieman kerron lisää, niin esim. siellä Tinderissäkin törmäilee aina vähän väliä naisiin, joilla lukee kuvauksessaan jotain tyyliin "176 cm ;)", "olen 162 cm, mutta korkkareissa 177 cm, olethan pidempi?", "alle 180 cm miehet painakaa ruksia", "pitkät miehet <3". Ja tosiaan ei se lyhyiden miesten syrjintä sinne Tinderiin ja netin deittisivuille rajoitu, vaan ihan sama meininki on livenäkin. Kun niistä yökerhoista poistuessani olen muitakin ihmisiä seuraillut, niin kumman usein lyhyet miehet poistuvat sieltä yksin tai pelkässä miesseurassa, ja moni nainen "sattumalta" juuri jonkun pitkän miehen kanssa. Olen seurannut vierestä miten lyhyet ja pitkät miehet lähestyvät tasan yhtä itsevarmasti ja fiksusti, ihan samaan malliin naisia, ja ne lyhyet miehet torjutaan, mutta pitkiä miehiä ei. Asialle ei yksinkertaisesti mitään muuta selitystä ole kuin ulkomuoto.

   Ja siis ei tietenkään naisten suusta kuule, että he olisivat tyytymättömiä miestensä vartaloihin, koska heidän tyytyväisyytensä ei ole niinkään kiinni sellaisista suht muuttuvaisista seikoista kuten painosta kuten miehillä, vaan painottuu paljon enemmän muuttumattomampiin seikkoihin, joihin mies ei voi itse vaikuttaa, kuten siihen pituuteen. Jos mies on naisen silmissä liian lyhyt, tämä ei koskaan huoli kyseistä miestä kumppanikseen. Jos huolisi, niin sitten voisi ollakin tyytymätön siihen miehensä ulkomuotoon.

   Poista
  3. Tuossa on paljon totuutta, naiset miehiäkin voimakkaammin viehättyvät nimen omaan geneettisistä ominaisuuksista joita ovat esim. pituus, hartioiden leveys, leuan muoto, käsien koko, matala ääni, jne. Silloin valinta ulkonäön perusteella on jo tehty, eikä haittaa jos mies vähäsen lihoo.

   Poista
 8. Luin myös lehden sekä Kukan jutun. Meillä on niinpäin, että lihomiseni myötä kaikki seksi on oikeesti ihan loppu. Ja syy ei ole se että miestäni haittaisi asia vaan koska itse en pääse asian yli. En mitenkään. Jos olisin mies, oksentaisin mikäli joutuisin itsenilaisen mätisäkin kanssa petipuuhiin. Joten sinällään tämä tutkimus sai itseni vakuuttuneeksi omasta arviostani. Eli olen oikeassa. Ymmärrän myös hyvin kun se päivä tulee että miehelläni on uusi suhde. Itse asiassa ihan jo odottelen sitä, en tule yllätetyksi;)
  Ja Bloginpitäjälle peukut, kuvat on hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa surulliselta. En osaa tässä asiassa auttaa muuten kuin kehottamalla puhumaan kumppanin kanssa.

   Poista
 9. Kaunis olet kuvissa! Kysyin omalta mieheltäni, että haittaako. Vastaus oli todella selkeä "ei haittaa"
  Kun pari sopii yhteen, seksikin on mahtavaa.
  Huonoon seksiin vaikuttaa niin moni muu asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on juuri se, mihin mäkin haluan uskoa myös tulevaisuudessa :)

   Poista
  2. Minunkin oli heti mielenkiinnosta mentävä miehelleni näyttämään tämä juttu ja kysymään, miten hän asian näkee. Vastaus oli selkeä: painolla ei ole merkitystä. Kuviasi kehui kauniiksi. Ja totta, olet upea! Itse olen normaalipainon rajoissa, mutta löytyy raskausarpia, löysää nahkaa ja kahden taaperoimetyksen muovaamat ruputissit, joita ylpeydellä kannan. Harva yltää nykypäivän kauneusihanteisiin. Hyvin on miehelle kuitenkin tähän asti kelvannut ;)

   Anni

   Poista
 10. Kyllä mua ainakin miesten ulkonäkö mm ylipaino häiritsee kovinkin.itsellänikin ylipainoa,että eipä ole varaa arvostella tosin😌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mieltymyksiä on monia. Ajattelen kuitenkin itse, että suhteessa se ulkonäön merkitys pienenee ja tilalle tulee syvempiä arvoja, joten suhde ei kaatuisi ulkonäkömuutoksiin.

   Poista
 11. Voi vitsi, näitä kuvia katsellessa ensimmäisenä ei tule kyllä mieleen että olet ruma tai lihava. Eikä edes viimeisenä. Näytät onnelliselta ja kauniilta. Mutta ahdistavat miehet, itse en ainakaan koskaan ole ajatellut seksin aikana mitenkään toisen ihmisen "vikoja", jos toista haluaa niin mitenkä siinä muka mikään ulkoinen tekijä voi olla enää ongelma..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämättelen tätä! Jos mies ei mieltymystensä vuoksi halua isompaa typyä jyystää niin, tuskin se niiden kanssa ees petiin päätyy. Jos niin kuitenkin käy, niin sen naisen dissaaminen ei siinä kohtaa minusta oo ainakaan se ratkaisu.

   Poista
  2. Niin, mullakaan ei ole kokemusta ulkonäön miettimisestä petipuuhissa...jos nyt edes muistan mitä ne on ;)

   Poista
 12. Hei, näin normaalipainoisena mutta lihaksikkaana miehenä täytyy sanoa että pahinta naisessa ei suinkaan ole ylipaino, vaan seksuaalinen haluttomuus tai seksuaalisen itsetunnon puute.

  Sinun ylipainosi on todella vähäistä, en usko että se on ongelma yhdellekään miehelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselleni pahinta on läsnäolon puute.

   Poista
  2. Todellakin!
   Vaimoni laihtui kahden lapsen jälkeen takaisin teinivuosien mittoihinsa ja arpiakaan ei jäänyt. Tekee mieli häntä ihan julmetusti joka päivä, mutta.. Kun seksuaalisuus on vähäistä ja traumaattista (ilman muuta syytä kuin kasvatus). Niin eipä paljoa lämmitä. Ehkä kymmenen vuoden päästä sitten.

   Poista
 13. Mulla oli nuorempana aivan megatäydellinen vartalo, jota mulla ei enää nelikymppisenä ole. Nyt kaikki vähän roikkuu, hyllyy ja heiluu (vaikkei ylipainoa olekaan), mutta luoja että seksi on hyvää ja mun kumppani on kuitenkin mua reippaasti nuorempi ja sillä on kroppa vimpan päälle treenattu. Näin paljon en osannut seksistä sellaisena hyväkroppaisena nuorena ja nättinä nauttia ja väitän, että en ollut yhtä nautinnollinen seksikumppanikaan. Luulenkin, että tuossa tutkimuksessa ylipainon ongelmaksi vastanneet ovat todellisuudessa tyytymättömiä aivan muuhun. Ehkä se ylipaino vaivaa enemmän sen ylipainoisen korvien välissä ja näin vaikuttaa siihen seksielämään. En tiedä. Mutta pidä toi asenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla! Mä luulen, että siihen ylipainoon on jotenkin helpompi kiinnittää huomiota kuin niihin asioihin, jotka ei ole näkyviä vaan pään sisällä, henkilökemiassa yms

   Poista
 14. Kaunis ja seksikäs.

  VastaaPoista
 15. Mieluummin olisin vartaloltani sinä kuin minä, melkein normaalipainoinen. Kilot eivät siis liity suoraan vartalon kauneuteen.

  VastaaPoista
 16. Oletpa upea nainen! Tässä ajatus pohdittavaksi: "Normaalipaino" on yksi meitä ohjaavista sosiaalisesti muodostuneista normeista ja normithan on tehty rikottaviksi... Miksi pyöreiden ihmisten pitäisi pitää itseään epänormaaleina hoikkiin verrattuna, varsinkaan jos voivat hyvin eikä laihduttamiselle ole tarvetta vaikka jonkin sairauden vuoksi? Meitä on monenmuotoisia, kaikki kauniita ja arvokkaita, ja minusta kaikki kehot ovat normaaleja oman painoisinansa. Kehonormeista on kirjoitettu paljon ainakin sukupuolentutkimuksen alalla.
  Eli eri muotoiset naiset päät pystyyn ja ylpeyttä omista muodoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä :) Mun on pitänyt ihan alleviivata monelle, että en mä ajattele itseäni lihavana tai ylipainoisena oikeastaan koskaan, se ei kiinnosta mua niin paljoa että olisi aikaa ajatella asiaa arjessa. Fakta silti on, että painoindeksien ja yleisen kauneusihanteen mukaan olen ylipainoinen ja tällaistgen tutkimusten mukana se epävarmuus nostaa päätään.

   Poista
 17. Todella kaunis olet, ja täydellinen juuri omana itsenäsi! <3 Nimim. Ihan tavallinen normaalipainoinen alemmuuskompleksinen nainen

  VastaaPoista
 18. Jotkut miehethän ovat ihan innoissaan pullukoista naisista. Näin olen ymmärtänyt. Etsiskelevät isojen tyttöjen seuraa.

  VastaaPoista
 19. Vau! Upeat kuvat, hyvä teksti. En oikeasti usko tuota k&t lehden tutkimusta. Kai on helpompi miehenkin sanoa, että kun siitä on tullut lihava kuin sanoa että siitä on tullut takakireä nalkuttava akka.

  T. Outi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ja voihan olla, että miehessäkin on tapahtunut muutoksia sitten suhteen alkuhuuman?

   Poista
 20. Mietitään asiaa kääntäen.

  Entä jos mies on lyhyt, hintelä, kapeaharteinen, heikkoleukainen ja korkeaääninen? Sytyttääkö?

  Vai satutko juuri sinä pitämään isommista miehistä? Ehkä raamikkaista, tai nallekarhumaisista? Sinä ja kaikki muutkin naiset.

  Ylipaino on asia johon voi vaikuttaa, kun taas listaamani asiat ovat geeneissä eikä niille voi tehdä paljoa. Pienestä ja hintelästä ei tule 20+ naisten suosimaa raamikasta miestä tai 30+ naisten suosimaa nallekarhua, vaikka kävisi salilla 3 x viikossa. Tiedän kokemuksesta. Molemmilla sukupuolilla on preferenssinsä jotka ovat biologisia eikä niille voi mitään.

  En siis voi lakata hämmästelemästä naisten kaksinaismoralismia. Samaan aikaan vaaditaan että miesten tulisi pitää vain "sisäisestä kauneudesta" - kun naiset itse valitsevat miehiä fyysisen koon ja sosiaalisen statuksen perusteella.

  Bloggaajalle sanoisin ettei ole mikään pakko muuttua, mutta ei kannata valittaa asiasta jonka muuttaminen on omissa käsissä jos muutosta haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! -Loistava pointti!

   Poista
  2. Trolliko se siinä?

   Päivitäpä tietosi 2000-luvun puolelle.

   1 . Kaikki tietävät että sukupuolella ja seksuaalisilla mieltymyksillä (kinks, aktiivisuus jne.) on vähemmän tekemistä toistensa kanssa koko ajan. Eli siinä osut oikeaan, kun yrität tarkastella asiaa useammasta kulmasta. Tämä teksti ja tekstit joihin se viittaa sortuu samaan äärimmäisen populaariseen yksinkertaistettuun sukupuolittamiseen.

   2. Biologia sitä, biologia tätä. Mies tehdään seksiasioissa jotenkin vähemmän intellektueita ja enemmän mystisen biologian orjia. Tästäkään ei ole sukupuolen tiimoilta oikeasti mitään todisteita. Nainen on yhtä biologisesti ohjelmoitu kuin mieskin, mutta sitä käytetään vähemmän esim. syrjinnän tai rikosten verukkeena. Bilogia, kulttuuri ja mieltymykset menevät ristiin ja vaikuttavat toisiinsa. Itseasiassa ympäristöllä voi olla enemmän vaikutusta seksuaalisuuteen kuin "biologialla". Tämä löytyy helposti googlaamalla uusia tieteellisiä artikkeleja.

   3. Ylipaino ei ole "oma valinta". Varsinkaan ihmiset, jotka ovat jo pienestä olleet ylipainoisia on "confirmoitu" siihen. Tämäkin johtuu lähinnä ympäristöstä, mutta biologialla on pieni osa. Kukaan ei ole syntyessään lihava, kuten kukaan ei syntyessään vihaa lihavia. Lihavan ihmisen - tai minkä kokoisen vain - suolistobakteerit ohjaavat ihmisen toimintaa ja tekevät laihduttamisesta psykologisesti vaikeaa, jopa luonnon vastaista. Tästäkin löytyy helposti tietoa vähän googlaamalla tiedeartikkeleja vatsan roolista toisina aivoinamme. Sen sijaan bakteerisi vatsassasi ei ohjaa sinua dissaamaan miehenä "biologisesti" lihavia naisia. Sama menee naisiin.

   Tällaiset yksioikoiset vanhanaikaiset mielivaltaiset faktoihin perustumattomat mielipiteet, kuten esim. että mies haluaisi paritella monen kauniin naisen kanssa ja nainen yhden menestyneen miehen kanssa ovat sivistymättömiä. Ne unohtavat, että on ollut aika, jolloin homo sapiens on sukupuolesta riippuumatta tahtonut paritella mahdollisimman monen kanssa. Tällöin elettiin laumassa, eikä yksiavioisuutta ollut. Myös naisten oli hyvä paritella mahdollisimman monen miehen kanssa, jotta jälkeläisellä olisi mahdollisimman paljon eri taitoja ja "isiä" huolehtimassa. Suosittelen luettavaksesi McNeillin Verkostoituneen ihmiskunnan, joka on esim. pääsykoekirja Helsingin yliopistoon.

   Naisesta tuli yhden miehen nainen, kun omaisuus keksittiin ja laumat hajosivat. Naisesta tuli kodin ja maan kanssa omaisuuttaa yhden perheyksikön omaisuutta.

   On myös aikoja, jolloin lihava nainen on ollut haluttu ja seksikäs. Mites selität mystisellä miehen (tai naisen) biologialla tämän ailahtelevuuden?

   Poista
  3. Se, että asiasta kirjoittaa ei ole kaksinaismoralismia. Jos johonkin naisen elämään liittyvään (epä)kohtaan kiinnittää huomiota, se ei ole pois miehiltä millään tavalla. Kuten sanoin tekstissänikin, meillä kaikilla on varmasti ulkonäköihanteita. Se kuinka paljon niiden antaa vaikuttaa suhteessa jo valitsemansa kumppanin kanssa on eri juttu.

   Poista
  4. Mutta tässä on se ongelma että kun katsot mitä asioita eri sukupuolet pitävät haluttavina vastakkaisessa sukupuolessa:

   Miehille on suhteellisesti tärkeämpää kumppanin kauneus ja hoikkuus, ja kaiken kukkuraksi miehen silmissä n. 20-22v nainen on kaunein.
   Naisille on suhteellisesti tärkeämpää miehen fyysinen koko, asema ja saavutukset, ja ylipäätään taitavuus.

   Siinä käykin niin että nainen pääsee nuorena valmiiseen pöytään kun miehet kehittävät itseään ja tavoittelevat naisia...vaan sitten kun ollaankin 30+ tai 40+, nainen voi muuttua vähemmän haluttavaksi kun taas mieheltä yhä vaaditaan niitä asioita jotka nainen kokee haluttaviksi.

   Näppärää. How to eat the cake and have it too.

   Taas kerran, haittaisiko naisia jos heidän miehensä muuttuisi suhteen aikana 20cm lyhyemmäksi, reippaasti hintelämmäksi, ja ammatti vaihtuisi toimistopäälliköstä toimistoharjoittelijaan? Naisen kultakauden aikana miehet näkevät vaivaa saadakseen naisen, joskus 30+ tienoilla on naisen vuoro tehdä osansa _pysyäkseen_ seksuaalisesti haluttavana miehen silmissä. Naisilla on vaikeuksia hyväksyä tätä, koska he tottuvat nuorina saamaan miehiä ilman vaivannäköä.

   Vielä ongelmallisemmaksi tilanne muuttuu jos naiset harrastavat suosiossa olevaa sarjapariutumista (jossa muuten vedotaan siihen biologiaan, joka yht´äkkiä onkin taas hyvä asia kun kivikautinen malli hyödyttää naisia); nuorena juostaan juoksut alfarakastajien kanssa, sitten perustetaan perhe betaelättäjän kanssa, ja lopulta eron jälkeen nautitaan vapaudesta.

   Minä kysyisin seuraavaa: jos minä kehitän aktiivisesti itseäni ja annan naiselle parhaat vuoteni, miksi vaatisin naiselta vähempää?

   Poista
  5. Sarkastisesti alfa/betanyymi 15.53 voi lukea muutaman kommentin alemman kommentit ja artikkelit ( ja sivistää itseään ) ja sitten vastata uudelleen.

   Miten meni noin niinku omasta mielestä?

   Poista
 21. ei ole koska läskiä ei viitis panna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korvanappiini tulleen tiedon mukaan aika monet haluavat panna myös läskejä.

   Poista
 22. Oot kaunis! Epäilen samaa kuin yks kommentoija tuoss ylempänä, eli että kysymyksenasettelulla on saatu tällaiset aivan paskat "tutkimustulokset", jotka palvelebat vain klikkijournalismin asiaa. Ja sitä, että naiset olisivat tyytymättömiä itseensä ja kuluttaisivat rahaa laihduttamiseen. Ei oo kyl aidon kauneuden & terveyden asialla nyt lehti, joka tällasta potaskaa teettää!

  VastaaPoista
 23. Ymmärrän itse, että ylipaino häiritsee miestä, jos sitä ei ole alunperin ollut. Painon nousu ylinormaalirajojen ei kuulu ikääntymiseen kuten rypyt,harmaus, kankeus. Toisaalta tässä tutkiksessa kysyttiin vai miesten mielipidettä. Joten voiko tästä tehdä päätelmää että naisen mielestä mies saa olla minnkä tahansa näköinen. Ehkä tutkimuksesta voi päätellä, että miehiä haittaa painonmuutos? Ps. näytät hyvältä kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä sukupuolet ovat hyvin erilaisia.

   Vaikka kulttuuri vaikuttaa, suurimmaksi osaksi kyse on biologiasta. Mies on geneettisesti ohjelmoitu pitämään naisesta joka vaikuttaa hedelmälliseltä ja terveeltä. Tutkimuksissa on huomattu sekin, että _kaiken ikäisten miesten_ silmissä n. 20-22v naiset ovat kauneimpia. Nainen puolestaan yleensä pitää voimasta, jota kuvastaa esim. pituus/harteikkuus/jne. Matala ääni viittaa testosteronitasoon ja tuo auktoriteettia eli statusta.

   Siksi jos nainen lihoo, se olisi sama kuin jos miehen hartiat muuttuisivat kapeammiksi tai mies lyhenisi ajan myötä.

   Tasan eivät käy onnen lahjat. Nuori nainen elää kultakautta tilanteessa josta miehet haaveilevat; useimpien ei tarvitse kuin odotella miehen aloitetta. 35v tienoilla aletaan olemaan tasoissa...jos haluaa kumppanin, on nähtävä vaivaa myös ulkonäön kanssa. Miehille tämä on aina ollut itsestään selvää. Bloggaaja on luonnostaan kaunis, mutta ei ole pitänyt huolta itsestään. Jos minulle olisi nuorena sanottu että hankkiudu normaalipainoiseksi niin pääset seurustelemaan, olisin hyppinyt viikon tasajalkaa ilosta. Tosiasiassa siihen vaadittiin kovaa treeniä kuntosalilla, hyvä koulutus, hyvä ammatti, hyvä asunto, uudet kaveripiirit, jne. Kiitos tämän vaivan, "luonteeni" alkoi kiinnostamaan ja onnistuin saamaan ensimmäisen seksikokemuksenikin 25+ iässä.

   Poista
  2. Ei, ei, ei. Kommentoin jo ylemmäksi, että miten nämä ihmeelliset vanhentuneet "biologiset faktat" elävät. Että olisimme jotenkin mystisen biologisen voiman alaisia. Sanaa käyetään samalla tavalla kuin sanaa "jumala" perehtymättä siihen mitä se oikeasti tarkoittaa ja sitä käytetään yksinkertaistettuna tekosyynä.

   Sukupuolesta ja seksuaalisista mieltymyksistä viis, mutta jos on pakko YLEISTÄÄ, niin

   1. "BIOLOGISESTI" miehet hakevat terveen näköisiä naisa KOOSTA riippumatta. Kaikki muu on kulttuurin ja ympäristön sanelemaa. 1000-luvun 20-22-vuotias nainen ei "näyttänyt" nuorelle sillä tavalla miten me olemme oppineet sen näkemään. Joskus juostiin ylipainoisten naisten perässä. On se kumma että miehen biologia on niin aikaansa ja kulttuuriinsa sidottua, että käy aina selittämään ulkoa päin opittuja mieltymyksiä.

   2. Nainen hakee myös useita kumppaneita, mutta nainen hakee miehiä, jotka ovat erityisen hyviä jossain, sillä ennen maanviljelyskulttuuria oli käsitys, että mitä useamman lahjakkaan miehen kanssa panet, sitä useammat eväät lapsi saa maailmaan. Tämä oli myös tapa sitoa moniavioista keräilijälaumaa yhteen. Vasta kun maanviljelys ja omaisuus keksittiin ja lauma vaihtui perheyksiköksi, tuli naisesta yhden miehen nainen.

   Eli seksuaalisuus ja "bioligia" muuttuu, eikä sen orjia ole kukaan. Lukekaa nyt hyvänen aika uusia tiedeartikkeleita ja kirjoja, älkääkä jauhako populistisia aatteita omiin tarkoitusperiinne räätälöitynä.

   Poista
  3. Olisi kiinnostavaa nähdä tuo tutkimus, koska mä olen ymmärtänyt genetiikan vaikuttavan mm. siihen, että mies kiinnostuisi leveämmästä "synnyttäjän lantiosta" ja vaikka kirkkaan punaisista (orgasmiin viittaavista) huulista. Voihan olla, että ikäkin tekee jotain, sillä tuossa iässä varmaan ollaan hedelmäisimmillään. Mihin siis viittaat tutkimuksella, olisko heittää se tutkimus tähän?

   Kuulostaa muuten aika karulle, että on suhteen takia(?) joutunut tuollaiseen myllytykseen, mihin liittyy harrastukset, työ, koti ja ystäväpiiri. Itse en ole valmis moiseen. Huolen pitämisestä sen verran, että olen ollut normaalipainoinen yhden kerran muutaman kuukauden ajan aikuisiälläni. Se tapahtui 22-vuotiaana opiskeluaikanani, jolloin urheilin 8 kertaa viikossa ja vahdin jokaista suupalaa lähes sairastumiseen asti. Väitän, että tuolloin en pitänyt huolta itsestäni, vaan armollisuus itseä ja omaa kroppaani kohtaan on ollut mulle parasta huolenpitoa. Kun viittaat genetiikkaan, tiedät varmasti että meitä on moneen junaan ihan aineenvaihdunnan ja luonnollisen vartalotyypin takia.

   Poista
  4. 9.41 kirjoittaneelle anonyymille toinen kysymys! (kirjoitettiin ristin tuossa, niin näyttää kuin vastaisin sinulle). Mistä sä oot löytänyt tuota tietoa, joka jotenkin tukee taas omia näkemyksiäni hyvin :) Oon itse toisen alan ihminen, joten en luonnostaan hakeudu tiedetutkimusten pariin, mutta olisi kiinnostavaa kyllä lukea uusimmista tuulista aiheeseen liittyen.

   Poista
  5. Huomaa että tässä kysyttiin unelmakumppanista, ts. miehet olettivat naisen olevan heidän ihanteidensa mukainen.

   http://www.hs.fi/elama/a1411640071739

   Tässä pyydettiin miehiä arvioimaan potentiaalisia kumppaneita oikeiden ihmisten nettiprofiilien perusteella.

   https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/xxgj5nbt5hj91i1gsub1.jpg

   Sitten tylyä asiaa lyhyemmille miehille. Ja muistutetaan että pituuta ei saa lisää. Miten sen biologian kanssa olikaan, nyymi 9.41?

   http://research.similarminds.com/romantic-height-preferences-in-men-and-women/227

   Ja lopuksi asiasta hieman laajemmin. Hoikkuus oli miesten 1. preferenssi, kun taas naisten 1. preferenssi oli raha ja status. Ei yllättäen, mitä koulutetumpi ja menestyneempi mies oli, sitä tärkeämpää hänelle oli naisen hoikkuus.

   https://blogs.chapman.edu/press-room/2015/09/16/chapman-university-publishes-research-on-attractiveness-and-mating-in-national-study-of-americans/

   Poista
  6. Ai niin, tuo oli kivasti sanottu. Mutta älä ole pahoillasi, tämä on miehelle normaalia.

   Jokainen nainen on arvokas, potentiaalinen synnyttäjä. Ellei mies ole ylivertainen siitosori, ei hänellä ole arvoa ilman tekoja eli saavutuksia ja statusta. Liikuntaa harrastavana salkunhoitajana olen hyvällä tuurilla KTM, keskitason mies. Ilman hyvää ammattia ja asuntoa + personal traineria jota saan kiittää edes vähäisestä rotevoitumisesta, olisin ATM, alemman tason mies. Mahdollisuudet saada nainen olisivat n. 0%.

   Jos miehet toimisivat kuin naiset, ihmiskunta kuolisi sukupuuttoon :D

   Poista
  7. Henkilökohtaisesti mua ei vois vähempää kiinnostaa raha ja status, ei liikuntahulluus eikä mikään muukaan mikä ei ole itselleni tärkeää. Huomattavaa on, että eihän nuo este tutustumiselle ole, mutta kumppanuusasioissa arvostan kyllä enemmän sosiaalisia taitoja, huumoria ja rentoa luonnetta. Mutta tämä meni nyt vähän sivuraiteelle koko jutun pointista.

   Poista
  8. Ja tuosta ATM-termistä tuli mieleen, että miehenä en lähtisi tuohon PUA-kulttuuriin mukaan, koska se selkeästi vaikuttaa ajatusmalliin niin, että naiset on synnytyskoneita ja miehen silti altavastaajia. Se ei ainakaan edesauta pariutumista.

   Poista
  9. PUA-oppeja kannattaa soveltaa harkinnalla. Minä opiskelin niitä koska tasoni oli 0, ei auttanut kuin selvittää mistä naiset oikeasti pitävät. Kiltin romanttisen miehen, eli minä ennen, kannattaa perehtyä niihin ehdottomasti.

   "Olisit hyvä mies jollekin naiselle", tiedäthän? :D

   Ihan samalla tavalla naistenkin kanattaa ottaa selvää asioista jos miestä ei löydy. Moni kummastelee miksi ylipainoinen nainen A saa miehiä ja itse ei saa edes laihempana, joten ehkä kannattaa miettiä ikää ja vartalotyyppiä. Tai jos seksiä saisi vaikka kuinka, mutta ei suhdetta...ehkä kannattaisi miettiä seksimarkkina-arvoa ja suhdemarkkina-arvoa (= nainen kelpaa top 5% komean Tindermiehen panorinkiin vaan suhteeseen haetaan sitä hoikkaa kympin naista).

   Need to know basis.

   Poista
  10. Pistän vähän lähinnä tiede.fi:n helposti löytyivä suomalaisa linkkejä, koska niin ne ovat kaikkien tavoitettavissa nopeasti ja ovat ajan tasalla, sekä tekevät taustatutkimuksensa yleensä ihan hyvin. Yli 10 vuotta vanhaa tietoa pitää kuitenkin (aina lukea erityisen kriittisesti, peilaten sitä uusiin selvityksiin. Viihdelehtien (iltasanomat jne) "tiede- ja terveysartikkeleissa" on yleensä se ongelma, että ne keskittyvät asioihin pinnallisesti ilmiöinä ja näennäisinä valmiina totuuksina, eivätkä näe niiden laajempaa syy-seuraus-kontekstia. Tämä helpottaa asioiden ymmärtämistä, mutta väärin käytettynä voi aiheuttaa typeryyttä.

   Sarja-avioisuudesta sukupuolesta riippumatta ja "biologisesta" seksuaalisuudesta:

   http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/sarja_avioisuus_sopii_ihmiselle
   http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/parisuhdeseksi_syntyi_myohaan
   http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/seksin_luonnonhistoria_20_minuutissa

   Sukupuolten hämäristä rajoista:

   http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/sukupuolikromosomien_valinen_raja_vuotaa
   http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/ihmisen_aivoilla_ei_ole_sukupuolta

   Vatsan bakteerien toiminnasta kiinnostuneille suosittelen dokumenttia Toiset aivomme (The Gut, Our Second Brain). Enteerisen hermoston tärkeys on suhteellisen uusi havainto. Näillä näkymin se kuitenkin avaa paljon uusia ovia esim. ylipainon, alzheimerin tai alkoholismin hoitoon.

   Lihavuudesta:

   http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/suolistobakteeri_suojelee_ylipainolta
   http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/vaikeat_kokemukset_lapsena_voivat_lisata_diabetesriskia (pitkäaikainen stressi muokkaa myös vatsan bakteerikantaa)
   http://presse.inserm.fr/en/obesity-does-our-second-brain-work-too-well/2507/
   http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/lihavuus_muokkaa_isan_siittioita

   Näyttää siltä, että lihavuus ei siis ole sen yksioikoisemmin omasta tahdosta kiinni kuin esim. jotkin atopiat. Tätä ei kuitenkaan tule käyttää tekosyynä vähättelemään lihavuuden tai atopian terveysvaikutuksia ja haittoja. Mutta pitää muistaa, että aivan kaikessa on haittoja, jopa hengittämisessä, jos ollaan oikein "näppäriä".

   Jos haluaa ymmärtää ihmiskunnan historiaa ja sen lomassa naisen ja miehen, omistamisen, maanviljelyksen ja keräilyn suhteita toisiinsa, eikä jaksa lukea sataa kirjaa, niin "Verkostoitunut ihmiskunta" (William & J.R. McNeill) on ihan hyvä kaiken sekoittava pähkinä.

   Se, miten lihavuus liittyy jotenkin naisen (kulttuurille sidonnaiseen, keksittyyn) "markkina-arvoon" on siis myös paljon monitahoisempi asia kuin että mies ei nyt vain jotenkin biologiesti ohjelmotuna peniksenmuotoisena tahdottomana droidina halua tätä (anteeksi). Seksuaalisuus ja seksi on aivan oma sosiolginen sfäärinsä, joka muuttuu ajan ja kulttuurin myötä. Sen osoittaa jo se, että esim. homoseksuaalisuus on yleisempää sitä sallivissa kulttuureissa kuin sitä ei sallivissa (ylläri). Ei se siitä johdu, että homoseksuaaleja jotenkin sattumalta syntyisi enemmän sitä salliviin yhteiskuntiin, vaan siitä, että siihen taipuvaisten ihmisten sallitaan seurata tätä yhtä monesta rakkauden muodosta. Sama pätee myös pahassa: Siellä missä laki sallii perheväkivallaan, on enemmän perheväkivaltaa. Siellä missä on tapana ja/tai sallittua syrjiä jotakin, niin varmasti syrjitään. Tällainen moraaliton massatoiminta vähenee sattumoisin koulutuksen ja ymmärryksen lisääntyessä.

   Että vähän järkeä ja monisilmäisyyttä tähän hommaan. Lihavalla naisella voi olla isot tissit ja uuma. Hän voi olla hedelmällinen ja suhteessa yhtä terve kuin normaalipainoinen, jolla voi olla muita, haitallisempia vaivoja. Eli miesdroidit, nyt äkkiä kuolaamaan.

   t. Normaalipainoinen nuori hedelmällinen nainen

   Poista
  11. jatkoa, että Nyymin 12.42. juttuihin totean vain, että linkit ovat tyypillisesti yksisilmäisesti tutkimusten tuloksiin, jotka ovat sidoksissa nykyajan sosiologisiin normeihin ja ympäristöihin, täten niillä voi olla vähän tekemistä minkään "biologian" kanssa, ennemminkin nykyisten sosiaalisten normien. Ne ovat juuri näitä näennäisiä mediatotuuksia, joita nyymi ei osaa tulkita laajemmin, sillä ei ymmärrä termin "biologia" ja "sosiologia" merkitystä. Miesten pituuden kanssa voi todeta saman asian kuin naisten tissien, että pitkä mies on luultavasti ollut lahjakkaampi metsästäjä, aivan kuten näennäisesti isotissinen on ollut parempi imettäjä. Keräilijänaista tai -miestä ei voisi vähempää kiinnostaa nykyajan tutkimus, joka väittää että naisen mielestä viehättävä mies on paljon tienaava, koska RAHAA TAI YKSITYISTÄ OMAISUUTTA EI OLLUT OLEMASSA.

   Poista
  12. Jostain syystä rahan ja statuksen merkitys nähdään varsin yksisilmäisesti.

   Eihän nainen rahaan rakastu, vaan samoihin asioihin joita heimon johtaja omasi kivikaudella. Valtaa ja statusta. Luonteenkin perusteella naiset pitävät sellaisista piirteistä jotka ovat avuksi vallan ja statuksen hankkimisessa - esim. älykkyys, määrätietoisuus, sosiaaliset taidot, kunnianhimoisuus, johtajan ominaisuudet. Heimopäällikkö ja liikemies omaavat (vaikutus)valtaa muihin ihmisiin, ja täten pystyvät sekä materiaalisen että sosiaalisen pääomansa ansiosta sytyttämään naisen vaiston joka kertoo miehen kyvykkyydestä hankkia resursseja ja vahva asema yhteisössä.

   Kysymys onkin, jos kerran kaikki on kulttuuria eikä biologiaa, miksi naiset miehiäkin voimakkaammin ovat jumissa kivikaudella?

   Näistä kirjoituksista paistaa läpi halu noukkia rusinat pullasta. Miehet eivät saisi preferoida hoikkia koska se on kulttuurin tulosta, ei nuoria koska se on biologiaa. Sen sijaan naiset saavat preferoida pitkiä koska biologia on luonnollista, tai rikkaita koska sehän on järkevää nykyisessä kulttuurissa, jne.

   Kaikki naiset ovat kauniita ja yhtä arvokkaita, kaikki naiset ansaitsevat pitkän, komean, menestyvän ja sosiaalisen miehen koska se mies nyt sattui sytyttämään juuri minut.

   Poista
  13. Anonyymi 14.44 on oikeilla teillä, mutta harmi, että hän näkee kirjoitukset naisen ja miehen vastakkainasetteluna, mitä sen ei pitäisi olla varsinkin sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden tähden (ja tässä tapauksessa mystisesti naisen etuna sivuuttaen kokonaan esim. sen, että mies on fyysisesti vahvempi (jonka ei sinänsä pitäisi siltikään todistaa mitään väkivallattomassa yhteisössä)).

   Toisinsanoen nyymi ihmiettelee miten keräilijäkulttuurissa oltiin jotenkin lähempänä biologiaa, kun taas nyt olemme sosiologisia. Monimutkaiseen sosiologiaan tarvitaan korkeakulttuuri, joka on ollut olemassa yhtä kauan aikaa kuin monimutkainen sosiaalinen hierarkia. Korkeakulttuuri ei aina ole tasa-arvoinen tai toimi sulavasti. Nainen tai mies voi olla monimutkaisesti etu-tai alilyöntiasemassa persektiivistä ja motiiveista riippen.

   Blogin artikkelin pointti oli ihmetellä sosiologista ilmiötä, jota mukamas todistetaan oikeiksi randomeilla mielipidekyselyillä. Sillä, tai kommenteilla EI AINAKAAN PITÄISI olla mitään tekemistä millä perusteella naisella tai miehellä enemmän oikeus johonkin toiseen naiseen tai mieheen. Koska ei ole. Toiseen ihmiseen ei koskaan ole "oikeutta".

   Poista
  14. ns. korkeakulttuuri oli silti lähempänä tasa-arvoista kuin keräilijäkulttuuri.

   Nythän meillä on, kiitos ehkäisyn, tilanne jossa naiset toisaalta haluavat korkeakulttuurin avioliittoineen mutta toisaalta keräilijäkulttuurin jossa paneskellaan ympäriinsä.

   Tämän dilemman monet naiset haluavat ratkaista jakamalla elämänsä vaiheisiin. On 1. Juoksut, 2. Vakiintuminen, 3. Vapaus

   Juokusvaihe on kuin keräilijäkulttuuria jossa nainen yrittää hankkia geenejä monelta vahvalta mieheltä, kuitenkin ilman raskautta. Tässä vaiheessa pätee ns. Pareton jakauma eli 20% miehistä saa 80% naisista. "Tavismiehelle" tämä on myrkkyä, koska seinäruusukin saa helposti panoiksi komeita miehiä jotka pyörittävät useita naisia ringeissään, mutta etsivät kumppaniksi kympin naista.

   Sitten kun naiset ymmärtävät etteivät kaikki saa alfaa, otetaankin tavismies elättäjäksi ja arkiseksi raatajaksi. Kun lapset ovat isoja, olisikin aika vähän puhua. Naiset ottavat yhä 80% avioeroista. Nainen yleensä pitää lapset, kasvoton veronmaksajien armeija elättää toisten miesten lapsia kustantamalla veroina palvelut kuten neuvolat ja koulut.

   Miehistä tulee vähän kuin appeja älypuhelimessa. On fuckbuddyappi, kamumiesappi, elättäjäappi, jne.

   Oma veikkaukseni on että olemmme matkalla Japanin tielle, ja pikkuhiljaa kohti pariutumisen kuolemista. Naiset haluavat kaiken ja parhaat namit kakun päältä, kun taas betamiehet ymmärtävät pikku hiljaa että on surkea diili odotella 25+ ikään jotta pääsee ruuhkavuosien ajaksi ramppaamaan työpaikan ja Ikean väliä. Muuhun rooliin tavismies ei nimittäin kelpaa.

   Tässä kaksi hupaisaa graafia jotka kertovat siitä kuinka miehet vs naiset arvioivat satunnaisesti valittujen ihmisten ulkonäköä asteikolla 1-5.

   http://blogs.sas.com/content/sastraining/files/2014/10/okc_rating_curve.png
   http://blogs.sas.com/content/sastraining/files/2014/10/okc_rating_curve1.png

   ts. naiset arvioivat 80% (!!!) miehistä keskivertoa rumemmiksi ja alle 1% miehistä todella komeiksi.

   Loppuun :) ettei mene vallan synkäksi.

   Poista
  15. Alfa/betanyymi ei tuntunut vieläkään oikein ymmärtävän sukupuolen ja seksuaalisuuden sosiologisen ja biologisuuden moninaisuuden pointtia, vaan keskittyy mielivaltaiseen yleistämiseen. Esim. Pareto-jakauma nimenomaan kuvaa varallisuuden aka. omaisuuden jakautumista. Tällaista ei keräilijäkulttuurissa edelleenkään ihmisiin laajennettuna ollut, koska ei ollut omaisuuden kontekstia samalla tavalla kuin nykyään.

   "ns. korkeakulttuuri oli silti lähempänä tasa-arvoista kuin keräilijäkulttuuri."
   Mystistä. Nimeä yksikin korkeakulttuuri, jossa tasa-arvo mielestäsi tapahtui paremmin kuin jossain keräilijäkulttuurissa ja miksi.

   Alfa- ja betaluokittelu toimii monimutkaisissa korkeakulttuurista puhuminen toimii nipinnapin hyvin, hyvin hierarkisissa ja militaristisissa yhteisöissä. Siltikin se on liian yksinkertaistettua ja sitä voi lähinnä käyttää esim. eläimistä puhuttaessa.

   Lähettämiesi linkkien perustella pyytäisin vielä kerran perehtymään sosiologian vaikutuksiin mielipidekyselyissä.

   Eli siis lue oikeasti artikkelit ajatuksella ennen kuin kommentoit epätoivoisena trollina.

   Poista
  16. "Mystistä. Nimeä yksikin korkeakulttuuri, jossa tasa-arvo mielestäsi tapahtui paremmin kuin jossain keräilijäkulttuurissa ja miksi."

   En kirjoittanut rahasta/omaisuudesta, vaan kumppanin saamisesta. Esimerkiksi kävisi Suomi vaikkapa 50-luvulla.

   Poista
  17. Minäpä puhuin tasa-arvosta ihan näin laajassa konteksissa eli kaiken sukupuolen, seksuaalisuuden ja varallisuuden mukaan lukien.

   Esim. Pua-ihmiset (jolta kuulostat) usein heikossa itsetunnossaan ja kylmässä rakkaudettomassa maailmassa unohtavat, että ihmisissä ja elämässä on kyse muustakin kuin ihmisten "markkina-arvosta" (joka muuten taas linkittyy omistajuuteen). Pelkästään tämän ymmärtäminen luulisi tuovan jonkinnököisen kumppanin pöytään jokaiselle statuksesta, seksuaalisuudesta ja sukupuolesta riippumatta.

   Poista
  18. Kokeilin neuvoasi kilttinä, naiivina tosirakkauteen uskovana romantikkona n. 25-vuotiaaksi asti.

   Sitten kyllästyin, hankkiuduin neitsyydestä eroon ammattilaisella, keskityin rahan ja statuksen hankkimiseen, PUA-oppeihin ja muuttumiseen lähemmäksi tyyppiä "asshole" kuin "nice guy".

   Nyt parisuhde ja tulevaisuudessa oma perhe näyttää ensimmäistä kertaa elämässäni mahdolliselta.

   Romanttisiin satuihin uskomiseen on varaa niille joiden markkina-arvo on riittävän korkea ettei pariutumista tarvitse suuremmin miettiä. Lyhyenä ja hintelänä, nörttipiireissä pyörivänä kilttinä poikana minä en ollut yksi heistä.

   Poista
  19. Kuin uskovaisen kanssa keskustelisi.

   Emme puhu edes "rakkaudesta" samassa konteksissa, koska et osaa tai viitsi lukea artikkeleita ylempänä yrittää ymmärtää mistä puhutaan. Olet jo päättänyt mihin uskot.

   Eipän tähän käy kuin toteaminen, että jos näyttää pua toimivan, niin hyvä sulle, lycka till.

   Poista
 24. Mielestäni tämä on hyvin yksilöstä riippuvaa. Minä olen aina ollut hieman ylipainoinen jo nuoresta asti ja murrossiässä se vaikutti todella paljon itsetuntoon. Saman ikäisiä poikia ei kiinnostanut ja kun ilmaisin kuunnostukseni erästä poikaa kohtaan, minua haukuttiin rumaksi ja läskiksi, vaikka olin silloin vain hyvin vähän ylipainoinen. Tämän seurauksena ajattelin pitkään, ettei minua kukaan halua kun en ole kaunis ja hoikka kuin malli.

  Ennen pitkää kohdalle osui kuitenkin joku, jota muutama extra kilo ei haitannut, päin vastoin. Vuosien saatossa kumppaneita on ollut enemmänkin ja jopa useampi kuin yksi on sanonut että omistan heidän unelmiensa vartalon ja he ovat olleet huolissaan siitä, etten vain laihduta liikaa ja menetä muotojani. Seksin aikana paikat varmasti hyllyvät, mutta en ole edes ajatellut asiaa ennen tämän artikkelin lukemista. Jos jota kuta on vartalotyyppini haitannut, se on kyllä käynyt selväksi jo hyvissä ajoin ennen petipuuhiin päätymistä.

  Luulen että tutkimuksessa on ollut kyse juuri parisuhteen aikana tapahtuneesta lihomisesta, jolloin mies saattaa kokea muutoksen epämiellyttävävnä. Samaa ongelmaa on varmasti myös miehillä jotka lihovat parisuhteem aikana. Jos taas kumppani on alusta asti ylipainoinen, se ei varmastikaan ole yhtä suuri ongelma jatkossakaan. En myöskään usko lihomisen olevan ongelma kaikille miehille tai naisille, jokaisella on omat mieltymykset eri tärkeysjärjestyksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siis ehkä mä olen säästynyt tuollaisilta kommenteilta ihan siksi että olen tosiaan ollut ylipainoinen lähes koko aikuisikäni ja se ei tule kenellekään yllätyksenä. Mä kuitenkin ihmettelen kahta asiaa 1) eikö parisuhteen tulisi pohjautua johonkin muuhun kuin pelkkään ulkonäölliseen viehätykseen b) mihin se ylipaino seksin aikana vaikuttaa negatiivisesti.

   Poista
  2. Minä olen kuullut mm. seuraavia selityksiä asiasta:

   - "minä haluan katsoa miestäni ylöspäin, lyhyet eivät sytytä"
   - "jos mies ei ole pidempi, en tunne olevani turvattu enkä syty"
   - "haluan isomman miehen jotta tuntisin itseni pieneksi ja siroksi"
   - "juu ei pienille ja hintelille, mahdotonta kiihottua jos tuntuu kuin halaisi lasta"
   - "korkea ääni on turn-off, kimitys ei ole seksikästä"

   Ei kun nämä olivatkin naisten juttuja...sori ;)

   Poista
  3. Voi, olen mäkin kuullut et joku haluaa laihan tyttöystävän tai ei ainakaan pidempää. Sehän on selvä, että JOKAISELLA on asioita joista viehättyy. Ja onneksi niitä tuodaan esille, oli ne sitten persoonaan tai ulkonäköön liittyviä. Tässä tutkimuksessa mistä kirjoitin oli kyse jo parisuhteessa olevista pareista, joilla miehen seksuaalinen tyytymättömyys johtuu puolison ylipainosta. Enkä sano, etteikö tutkimus pidä paikkaansa, se vain harmittaa etteivät ihmiset osaa ohittaa rakkaansa (?) painoa vaan pitävät sitä suurimpana ongelmana. En edelleenkään näe syytä miten ylipaino itsessään voi vaikuttaa niin paljon seksiin, että se nousee suurimmaksi syyksi. Tarkoitus ei ole sanoa, että mullekaan kelpaisi kuka tahansa kaksilahkeinen kumppaniksi, mutta jos se kumppani on jo olemassa, en usko painonvaihtelujen kiinnostavan mua sänkypuuhissa paljoakaan. Sen verran on kokemusta erilaisista painoista ja pituuksista, että tiedän sen olevan itselleni hyvin toissijaista.

   Poista
 25. Ensinnäkin: olisi hienoa nähdä se KT-lehden tutkimus. Minä en suoraan sanottuna usko, että ylipaino haittaa ketään. (Tai no ehkä jotakuta.) Ylipainon syyt ja seuraukset taas voi olla huomattavasti häiritsevämpiä, ainakin jos on suhteen aikana lihonut. Harva lihoo paljoa ilman "vikaa" korvien välissä - mistä lihominen johtuu? Kotiin jumahtaminen, lasten saaminen, masennus... kaikki nämä häiritsisivät ainakin minua. Ja jos ennen aktiivisesta tai itsestä huolta pitävästä kumppanista on tullut sohvalla irtokarkkia märehtivä lehmä, niin saattaa tuo jo seksiäkin häiritä. Ja tadaa -> olisipa helppo sitten laittaa raksi kohtaan "Ylipaino" tuollaisessa lehtikyselyssä, vaikka vika on varmasti ihan muualla.

  Kyllä ne paikat hyllyvät myös normaalipainoisella. Saatikka tällaisella paljon laihduttaneella, jolla on sitä löysää nahkaa... Mutta itsepä nahkani kannan, samoin kuin kannoin ennen kiloni.

  Kauniita kuvia Elsa! Olet ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä tutkimus kyllä pitää etsiä ja ottaa selvää miten tulokseen päädyttiin. Monihan toki lihoo ihan iän ja sen kautta aineenvaihdunnan hidastamisen takia, mutta myös varmasti siksi, että elämässä on paljon muita asioita mihin kiinnittää huomioita. Hoidetaan lapsia, syödään itse nopeasti, uusi elämänilanne vaatii veronsa ja aikaa urheilulle ei ole samaan malliin kuin ennen ja aktiivisuuden lisääminen kalenteriin voi monelle olla haaste siksi, että he ovat aktiivisia koko ajan, käyvät töissä, tekevät ruokaa, kuskaavat lapsia, yrittävät ylipäätään löytää aikaa seksille...? Kavereiden parisuhteita katsoessa olen huomannut että lasten tulon jälkeen se yleensä valitettavasti on nainen, joka karsii omista menositaan perheen hyväksi ja mies metsästää, kalastaa ja urheilee samaan malliin kuin ennenkin. Ehkä tässäkin on jotain geneettistä, ellei sitten ihan vain kulttuurisesti opittua perheelle uhrautumista. En tiedä.

   Poista
 26. Seksiä korostetaan nykyään ihan liikaa.
  Seksi on erotettu, irrotettu rakkaudesta ja läheisyydestä, mikä on tärkeintä ihmissuhteissa.
  Erotiikka voi olla monenlaista. Ilmapiiri ja suhteet voivat olla hyvinkin eroottisia ilman seksiäkin.

  Ei mikään ihme, että anoreksia ja bulimania lisääntyvät tällaisten lehtikirjoitusten ja tutkimusten myötä. Ja nuorten tyttöjen itsetunto joutuu koetukselle.

  Kauneus on aina katsojan silmässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä samaa mieltä. Seksi on asia, mitä halutessaan saisi kyllä tosi helposti, mutta läheisyyden saanti onkin hankalampaa. Olen vähän huono bloggaamaan seksistä siksi, etten harrasta yhdenyön juttuja tai ole suhteessa, joten tämän hetkiset kokemuksetkaan ei ole kovin päivitettyä mallia :D

   Poista
  2. Mutta ylipainoisia on silti enemmän! Justhan se tilastollisesti kerrottiin. Ylipaino voi myöskin olla syömishäiriö siinä missä anoreksia ja bulimiakin.

   Poista
 27. Hehkut noissa kuvissa! Niissä on kauneutta, jolla ei ole painon kanssa mitään tekemistä. Itseään rakastava ihminen on kaunis, ja hyvä itsetunto tunnetusti vetää vastakkaista sukupuolta puoleensa.

  VastaaPoista
 28. Kiitos kaikista kommenteista! Vastailen näihin pikkuhiljaa, hyvä ulkoilusää odottaa, joten ihan kaikkiin en ihan heti saa vastattua :)

  VastaaPoista
 29. Ääk olet siis ihan helmi muija! WAU! Ihailen ja kadehdin sinun ulosantia ja ulkonäköä!

  VastaaPoista
 30. Kauniita kuvia, olet upea! Täytin juuri 26 ja olen myös ikäni ollut ylipainoinen mutta viimeisen vuoden aikana olen oppinut että melkein kaikki on asenteesta kiinni, jos oon itteni kanssa sujut niin kelpaan muillekkin. Jos joku kokee ulkomuotoni vääräksi tai huonoksi niin siinähän kokee, ei ole mun ongelma.

  Mummoni sanoi mulle joskus ollessani teini et kaikki pojat ei välttämättä tykkää nuin pyöreistä tytöistä, laihduta. Viime syksynä ilmoitin samalle ihmiselle että en oo koskaan ollut näin lihava ja miehiä tulis ovista ja ikkunoista jos vaan huolisin :D

  VastaaPoista
 31. Olet todella rohkea! Ja nuo kuvat ovat todella hyviä, eikä mallikaan niissä mitenkään huono ole ;) olet kaunis!

  Luin saman K&T artikkelin ja jäin myös haukkomaan henkeä! Olin ihan varma, että luin väärin ja piti tavata lause moneen kertaan ennen kuin uskoin mitä siinä lukee. Miten ihmeessä tuollainen tutkimus tulos voi olla edes mahdollinen? Miksi juuri naisen ylipaino? Ja miten se ylipaino on just pahinta? tarkoitetaanko tässä kaikkia joilla painoindeksi pikkaisen heilahtaa ylipainon puolelle? Vai onko vielä joku salainen painoraja?

  Tämä todella inhottava tutkimustulos ja en tiedä onko jopa ilkeämpää julkaista se? Olen kärsinyt ylipainosta koko nuoruuden ja nuorena aikuisena. Tälläkin hetkellä olen painoindeksin mukaan ylipainoinen. Nuorena minua kiusattiin asiasta todella pahasti ja se on jättänyt huonon itsetunnon. Tuo K&T artikkeli nosti kaiken pahanmielen pintaan ja sai minut miettimään, että enkö oikeasti ole haluttava, koska sitä läskiä on. Mutta ehkä on vaan parempi laittaa tuo tulos toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Ja kasata ne itsetunnon rippeet taas yhteen ja rakastaa itseä sellaisena kuin on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rehellinen vastaus miehen näkökulmasta:

   Makuja on erilaisia, jotkut pitävät hoikista ja toiset muodokkaista. Mutta kun mies sanoo muodokas, kannattaa lukea rivien välistä.
   Nyrkkisääntönä jos kilot ovat pepussa ja reisissä, on se parempi kuin jos kilot ovat vatsassa/vyötäröllä. Jos paikat roikkuvat, siitä harva pitää. Toisin sanottuna, ylipainoisella tiimalasivartaloisella nuorella naisella on takuulla kysyntää, vaikka olisi reippaastikin ylipainoa. Omenavartaloisella ei-nuorella on sitten eri tilanne, sellainen vartalotyyppi on harvan mieleen.

   Syy juuri naisilla ylipaino on turn-off? No miksi juuri miehillä lyhyys on turn-off? Miksi juuri miehellä kapeat hartiat, heikko leuka ja korkea ääni ovat turn-offeja? Nämä muuten ovat seikkoja joihin on hankalampi vaikuttaa kuin ylipainoisuuteen.

   Esim. minä en ole n. 30 vuoden aikana tavannut naista joka pitäisi minua ulkonäöltäni komeana tai haluttavana. Jos haluan tehdä vaikutuksen, on lähdettävä siitä että ulkonäkö on täysin mitätön ja sitä on kompensoitava muilla keinoilla. Pidän tätä itsestäänselvyytenä.

   Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Mä en nyt ymmärrä miksi tänne tulee jotain oman mielen mukaisia näkemyksiä siitä millainen ylipainoinen nainen on jees ja millainen ei. Ei tässä olla keskusteltu mistään omena- ja päärynävartaloista vaan yksinkertaisesti siitä miksi YLIPAINO ON SUURIN SYY MIESTEN SEKSUAALISEEN TYYTYMÄTTÖMYYTEEN PARISUHTEESSA. Miten se naisen ylipaino vaikuttaa miehen seksielämään negatiivisesti PARISUHTEESSA? Ei täällä kukaan ole kysellyt millainen ylipainoinen nainen miestä kiihottaa eikä tänne tarvitse laittaa enempää linkkejä ihannenaisista, ne ei liity aiheeseen.

   Poista
  4. Ja siksi tuo linkki siis lähti pois, voitte jakaa noita täytettyhuulisia photoshopattuja muijia siellä PUA-ryhmissäsi tai muissa ja miettiä kuinka todellisia ne kuvien ihmiset ovat.

   Poista
  5. Viitsiikö tähän edes vastata ettei tule itkupotkuraivaria välittömästi?

   Varmaankin kyselyyn vastanneiden mielestä vaimo ei näytä eikä tunnu yhtä hyvältä ylipainoisena. Jos naisille on merkitystä miltä mies näyttää ja tuntuu, miksei miehelle?

   Naisen lihominen vastaa miehen kutistumista - sille ei voi mitään ettei jälkimmäistä yleensä tapahdu :D


   Poista
  6. Okei, Tää nyt taisi olla eka kommentti, jossa tuli vastaus. Eli miehen tyytymättömyys seksiin parisuhteessa johtuu naisen ylipainosta, eli siitä, että nainen ei näytä eikä tunnu yhtä hyvälle. Sinäänsä kiva kuulla, koska mähän oon sitten tuntunut aina huonolle enkä voi muuttua kovin paljon pahemmaksi.

   Se, että ylipaino on noin ratkaisevassa osassa seksuaalisuutta miehellä on kyllä mielenkiintoinen juttu. Mutta ehkä tässä nyt on se sukupuolien ero, jota en vaan ymmärrä kun itselle ulkonäkö ylipäätään on hyvin pienessä roolissa tutustuessa ihmisiin.

   Poista
  7. Tuotahan olen koko ajan sanonut. Tosin, en sanonut että hyvä vs huono tai musta vs valkoinen. Voit toki kärjistää jos haluat :D

   Minä taas en ymmärrä valitusta tästä. Ja voin selventääkin miksi, mikäli sallit?

   Nuoret naiset pelaavat pariutumispeliä easy modella. Tiesitkö että Suuren suomalaisen seksitutkimuksen mukaan yli 20% 21v miehistä on neitsyitä (naisista 6%)? Naisen saaminen ei ole helppoa.

   Minun kaverini vetivät kovia salitreenejä maksimipainoilla ja vetivät ravintolisiä koska he olivat hinteliä, ja hintelä on mies ei ole seksuaalisesti mies useimmille naisille. Introvertitkin opettelivat sosiaalisia taitoja koska naiset eivät halunneet miehiä joilla ei ollut kavereita, silloinkaan kun naisilla itsellään ei ollut kavereita. Monet lukivat PUA-oppeja ja ottivat vastaan tylyjä itseluottamusta musertavia pakkeja, koska vaikka naiset sanoivat pitävänsä kilteistä miehistä, tosiasiassa he syttyivät itsevarmoista, aloitteellisista miehistä jotka hallitsivat sulavasti käsivarsikoskettelun ja syliin pyöräyttämisen rafloissa.

   Yleisin puheenaihe meidän kaveriporukassa oli millä oikein saa naisen? Mitä kaikkea pitää tehdä ja oppia? Millaiseksi on kehityttävä? Samaan aikaan naiset odottelivat että kaikki vain tapahtuu - kun miehen hommaksi jää pistää tapahtumaan.

   Nyt siis naiset valittavat että pitäisi muka tehdä jotain sytyttääkseen mies, voi miten sovinistista ja vaateliasta. Suonet anteeksi jos leuka meinaa tippua lattiaan, kun itse on tottunut miehenä pitämään itsestäänselvyytenä että kumppanin saaminen edellyttää paljon työtä.

   Tämä ei siis ole ilkeyttä, on vain vaikeaa ymmärtää naisten asenteita, kun ei ole koskaan ollut tilanteessa jossa voi edes haaveilla "kelpaamisesta omana itsenään".

   Poista
  8. Suosittelen, että lähdet helvettiin noista pua-piireistäsi ja ylipäätään lopetat itsesi arvioimisen alemman tai keskitason mieheksi etkä keskity elämässäsi naisten metsästykseen, ylianalysoi kavereidesi kanssa kehitystä tai muutenkaan toimi noiden teidän ohjeiden mukaan, sillä niissä ei ole mitään todellisuusperää ja hysterisoitte vaan toisianne tuon kerhonne sisällä. Tämän postauksen ei pitänyt olla mikään suomen pua-jätkien avautumispaikka, mutta nyt kun tälle tielle lähdettiin, sanon suoraan että ootte pihalla itsenne kanssa ja varmasti paras ratkaisu olisi lopettaa tuo "kehittyminen" ja hankkia vaikka harrastus. Lopettakaa uhriintuminen, en minäkään tässä vollota että olen lihava ja tee sotasuunnitelmia miten voin tutustua miehiin. Eläkää ihmiset älkääkä seotko noihin naurettaviin pua-juttuihinne.

   Poista
  9. Kiitän suosituksesta.

   Mutta noudatin sitä 25+ vuotta, tuloksena 0 kiinnostunutta naista ja neitsyyden säilyminen 26-vuotiaaksi. Sittemmin on mennyt huomattavasti paremmin.

   Hassua sinänsä että täällä samanaikaisesti ylianalysoidaan ja uhriinnutaan kun epäillään että ylipaino vähentää miesten kiinnostusta ;)

   Kuinkahan paljon ylianalysointia ja uhriintumista olisi jos te olisitte tilanteessa jossa yksikään mies ei ole koskaan osoittanut minkäänlaista kiinnostusta? Se vasta olisikin mielenkiintoista nähdä...

   Poista
  10. Toisten itsekunnioitus ei vain ole kiinni siitä onko hänellä ollut seksikumppania vai ei.
   Sitten he saavat jo valmiiksi hyvällä itsekunnioituksellaan myös hyvän itsekunnioituksen omaavan seksikumppanin - kuin luonnostaan.

   Itsekunnioitus ei ole naisesta, miehestä tai kenestäkään muusta kiinni kuin sinusta itsestäsi. Oletko koskaan nörttipoikana katsonut Scott Pilgrim vs. the World? Se voisi opettaa sinulle jotain itsekunnioituksesta hauskalla tavalla.

   Nyymin ongelma on, että hän hakee itsekunnioitustaan naisista, eli itsensä ulkopuolelta.
   Naiset -> Itsekunnioitus.
   Kun tosiasiassa se yleensä toimii toisin päin, eli että itsekunnioituksella saa terveitä suhteita.
   Itsekunnioitus -> Naiset.

   Täten nyymi syyllistää kaikki naiset oman itsekunnioituksen puutteesta ja dehumanisoi ihmiset pua-opilla selittämään omaa vaikeaa tilannettaan.

   Poista
 32. Minusta olet näissä kuvissa todella kaunis ja muutoinkin kannat itsesi kauniisti. Ajattelin, että tutkimustuloksessa naiset kokevat ylipainonsa tai vatsamakkaransa ongelmaksi, mutta yllättävää olisi, että miehestä ne olisi ongelma. Itse tällä hetkellä en koe vauvavuoden jälkeen olevani millään tasolla hehkeä tai kaunis -varsinkaan vähissä vaatteissa. Mutta silti ainakin toivon, että mieheni niin kuvittelee. -kirmi

  VastaaPoista
 33. Ei mulla ole valitettavasti vastauksia kysymyksiisi. Halusin vain kommentoida, että sama fiilis kuin edellisellä: mäkin aloin just tuntea oloni paremmaksi vatsamakkaroineni kaikkineni. Hah! Että jostain kryptisestä syystä tää olikin voimaannuttava teksti...

  VastaaPoista
 34. Kyllä minä hyvin ymmärrän, että ylipainoisuus aiheuttaa tyytymättömyyttä suhteissa.

  Tiedättehän sen, että jokin piirre ihmisessä saattaa muuttua todella ärsyttäväksi, kun ensihuuma katoaa. Sanotaan, vaikka että mies/nainen on kova hihittämään. Alussa se voi olla todella ihastuttavaa, mutta ajan myötä se voi olla ärsyttävää.

  Tämä siis,jos on jo alun perin mennyt yhteen ylipainoisen naisen kanssa. Valinnut naisen esimerkiksi hurmaavan persoonallisuuden takia. Samalla tavalla jos on valinnut ihmisen, joka on mukava, mutta vaikkapa ei pidä minkäänlaista siivoa kotona, voi viidettä vuotta majoneesia sohvasta pyyhkiessä asia olla jo ihan eri mittasuhteissa kuin ensimmäisen kuukauden aikana.

  Miehelle voi tulla tunne petetyksi tulemisesta, jos nainen on ollut solakka ennen parisuhdetta ja lihoo sitten suhteen aikana. Pelkona on vielä, että mitä vanhemmaksi toinen tulee, sitä enemmän hän lihoo.

  Aloittajan kuvista on sanottava, että ylipaino on todellakin ihan sillä rajalla, voisinko harrastaa seksiä. Huomattava on, että hän on vielä nuori ja kiinteämpi sen takia. Kymmenen vuoden päästä tilanne olisi paljon pahempi. Itselleni naisen seksikkäin paikka ei ole peppu tai rinnat, vaan kiinteä sileä alavatsa.

  No summa summaarum. Naisen hoikkuudella on miehelle PALJON suurempi merkitys kuin miehen hoikkuudella naiselle (naisilla on omat kriteerinsä, joten eivät he sen parempia ole). Se on fakta, jota on turha yrittää kiistää.

  Uskon kuitenkin, että tulee ikä (65+) jolloin ulkoisten tekijöiden merkitys radikaalisti vähenee ja ns sisäinen kauneus ratkaisee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, mullakin on siis saumani suhun sitten +65 vuotiaana. Tuskin maltan odottaa!

   Poista
  2. Minä tykkään siitä että nainen on naisen muotoinen vyötäröstä, vähän samaan tyyliin kuin naiset tuppaavat haluamaan miehen kokoisen miehen jne ;) Ei ole tietoinen valinta, en voi haluilleni tai halujen puutteelle mitään.

   Paino ei sinänsä ole mikään ehdoton juttu, kunhan on terveessä kunnossa ja ns. kantaa kilonsa kunnialla. Tasan ei käy onnen lahjat, eri ihmisillä paino kerääntyy eri paikkoihin. Minun geenini ovat sellaiset että kaikki paino menee vatsaan. Siksi pidänkin itseni kunnossa, miehillä kun pömppövatsa vaikuttaa mm. potenssiin.

   Bloggaajaa ei voi käyttää esimerkkinä, koska hänhän kertoo olleensa aina ylipainoinen. Plussa toki rehellisyydestä, monet tuntemani yh:t vetävät itsensä paraatikuntoon sinkkukausina ja miehen löydettyään painoa kertyy. Tuntisinko itseni huijatuksi? Todellakin.

   Toisekseen naimisiin mennään vanhempina kuin ennen. Kaikki tietävät että naisen on helppoa löytää seksiä, mikä tarkoittaa pakkoselibaattia enemmistölle sinkkumiehistä. Kun mies haaveilee 10-15 vuotta gasellinvartaloisista nuorista naisista, seuraa pettymys kun sinkkuaikoina itsensä kunnossa pitänyt nainen lihookin välittömästi. Miksi nainen pysytteli kunnossa säätöjä ja poikkiksia varten, mutta ei minua varten? minä kysyisin tätä.

   Hyvä että tämä aihe nostettiin tapetille. Mutta jos tässä aletaan syyllistämään miehiä, mennään rankasti ohi maalin. Miehillä JA naisilla on vaatimuksensa, ja osa niistä on pinnallisia. Nyt on vähän niin että naisilla on lupa vaatia, miehillä taas ei. Olisi naisten omalta kannaltakin eduksi jos miehetkin voisivat kertoa rehellisesti mieltymyksistään.

   Poista
  3. Kavalat yyhoot, sietäisivät hävetä.

   Poista
  4. Nämä Pua-nyymit jotka ovat obsessoituneet miehen ja naisen vastakkainasettelusta eri lajeina, eivätkä siten onnistu näkemään ideoita ja konsepteja sukupuolistereotypien yli, ovat varmaankin juuri niitä ihmisiä, jotka vastasivat artikkelin ihmettelemään galluppiin. Täten juuri heidän on vaikea nähdä artikkelin pointtia. He eivät osaa olla itsekriittisiä, vaan vetoavat sukupuoleensa aivan kuin itsekriittisyys velvoittaisi heidät seurustelemaan esim. ylipainoisen kanssa (mikä ei ole totta).

   Poista
 35. sosiaalisiin mieltymyksiin en mee kajoamaan, mutta heitän tänne vaan nopeasti yhden tutkimuksen mikä muistui näitä hyvin mielenkiintoisia kommennteja lukiessani mieleen. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3448089/ "It was originally believed that the composition of the intestinal microbiota was relatively stable from early childhood; however, recent evidence suggests that diet can cause dysbiosis, an alteration in the composition of the microbiota, which could lead to aberrant immune responses"
  aika vanhentunutta ajatusmallia se, että mikrobiomimme määrittelisi painomme. puolitotuus. koska me pystytään myös vaikuttamaan mikrobioomiin. samoin kannattaa tutustua epigenetiikkaan ja nutrigenomiikkaan, geenimmekään eivät määrittele ihan kaikkea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukaan ei väittänyt, että mikrobiomme yksiselitteisi määrittelisi painomme, vaan vain, että sillä on enemmän tekemistä asian kanssa, kuin kommenteissa alunperin väitettiin. Eivät asiat ole mitään yksiselitteisiä juupas-eipäs trololo, vaan kaikki vaikuttaa kaikkeen.

   Mytta juuri näistä asioista oli kyse. Mukavaa, että kiinnostuit asiasta ja toivon, että jatkat samalla mallilla etenkin epigenetiikan ja nutrigenoniikan tutkimista, niin sinulle valkenee niiden mahdollisuudet.

   Poista
  2. Kommentoimatta tieteellisempää puolta jossa en siis ole asiantuntija, voi ajatella että jos ylipainoa on vaikkapa 10-20kg ja se on kertynyt pitkän ajan kuluessa, puhutaan aivan olemattomista eroista. On harhakäsitys että ylipainoiset mässäisivät sipsejä 24/7. Ero voi olla siinä että kotona syödään jugurttia leivän sijaan, tai juodaan tuoremehua veden sijaan. Tai sitten aikuisena napsitaan muutama pikku välipala silloin tällöin.

   Sen jälkeen kun painoa on kertynyt, vaaditaankin enemmän painon tiputtamiseen, ja siksi kuvitellaan että normaalipainoisuus vaatisi isoja uhrauksia.

   Suurin osa huijaa itseään, eikä siitä jää kiinni koska ketään ei seurata 24/7. "Matti syö kuin hevonen muttei liho" = Matti onnkin sitten loppuväiän syömättä, tai liikkuu koko ajan. "Kati syö tosi vähän ja jumppaan mutta silti painoa kertyy" = Kati harrastaa kevyttä liikuntaa joka kuluttaa 300 kaloria ja vetää treenien jälkeen 350 kalorin palautusjuoman tai suklaapatukan.

   Poista
  3. Mites sitten "ajattelet", esim. atopian kanssa? Periaatteessa atopiassa voi olla kyse ruokavaliosta. Se on ihottumaan taipuvainen iho. Silti se mielletään sairaudeksi, toisin kuin vaikka lihavuuten taipivainen ruumis?

   Huonontaako partnerin puhjennut atopia seksielämää?

   Artikkelin esille tuoma asia on minun näkökulmastani sosiologinen, eli jokaisen pitäisi kohdallaan ajatella, mitä oikeasti ajattelee ja miksi.

   Poista
  4. Ei tässä siitä keskustella mitä kenenkin pitäisi ajatella, vaan mitä kenenkin pitäisi haluta seksuaalisesti.

   Sekö muka ei liity sosiologiaan että naiset viehättyvät itsevarmoista, rohkeista, aloitteellisista, suosituista ja menestyneistä? Eikö naisten pitäisi ajatella hiljaisia, ujoja, lyhyitä, heikkoja, yksinäisiä miehiä haluttavina?

   Vai eikö omia halujaan pystykään sääntelemään?

   Naiset tolkuttavat 24/7 kuinka sitä vain pitää jostain muttei toisesta, kuinka se pieni/yksinäinen/heikosti työssä menestynyt "ei vain sytytä". Sama molemmin puolin, ylipainoinen "ei vain sytytä".

   Poista
  5. Miten tämä kaikkien naisten yhteinen miesmaku on tutkittu?

   Poista
  6. Tää pua-nyymit ei oikein vieläkään ymmärrä asian ydintä. Mitäs jos ensin tutkisit mitä sukupuoli ja seksuaalisuus tarkottaa ruumiissa ja aivoissa ja tulisit sitten takaisin puhumaan sukupuolesta ja seksuaalisuudesta. Muilla kuin kaavoilla ja tilastoilla joita et osaa tulkita.

   Sitten voisit argumentoida oikeilla termeklläkin.

   Poista
  7. Nämä pua-nyymit eivät edelleenkään ymmärrä asian ydintä ja missä menee pieleen. Mitä jos pua-nyymi ensin tutkisi, mitä sukupuoli ja seksuaalisuus tarkoittaa ja sitten vaikka opettelisi lukemaan tilastoja ja mittauksia. Sen jälkeen voi tulla keskustelemaan sukupuolesta ja seksuaalisuudesta tilastojen ja mittausten kanssa, eikä tarvitse heitellä "mututuntumalla".

   Poista
  8. Pua-nyymi voi tulla uudestaan trollaamaan ja huutelemaan sukupuolesta, seksuaalisuudesta, ajattelusta, hormoneista ja aivoista tilastoilla ja mittauksilla sen jälkeen, kun hän on tarkistanut mitä sukupuoli, seksuaalisuus, ajattelu, hormonit ja aivot tarkoittavat ja opetellut lukemaan tilastoja ja mittauksia.

   Littyy, liitty sosiologiaan, aivan kuten nämä kaikki muutkin tahot. Sen olet hyvin itseäsi tällä vastaan osoittanut.

   Poista
 36. Joku on lyhyt- toinen pitkä. Joku on vaalea- toinen tumma. Joku on nuori- toinen vanha. Joku on köyhä- toinen rikas. Joku on terve- toinen sairas. Joku on lihava- toinen laiha. Kun nostaa katseensa ylös kännykän somefeedistä ja katsoo kansaa kadulla, voi todeta että aika tavallista tallaajaa siellä kuljeskelee. Ja aika moni heistä on onnellisessa parisuhteessa oman rakkaan kaljun/karvaisen/äännekkäästi nauraessaan röhkivän/tötteröhuulisen/ripakinttuisen/sisäänpäinkääntyneen/isoperseisen/pienimunaisen/hassun/hullun, itselleen juuri ihanan IHMISEN kanssa. Jos vaikka annetaan arvoa muille kokonaisuutena- tuskin kukaan oikeasti haluaa itselleen kustomoidun nuken(tosin Japanissa kai niidenkin kanssa eletään..) Sitä päädytään kimppaan milloin kännin ansiosta, milloin keinuvaa perää seuraten, milloin yhdessä vietetyn yöttömän yön tai inspiroivan yhteistyön seurauksena. On surkeaa kutistaa pariutuminen pallien koon, tissien pystykertoimen, lompakon paksuuden tai muun triviaalin seikan selitettäväksi. Syökää,juokaa, kylpekää ja naikaa! UGH!

  VastaaPoista
 37. Joo-o..miettikääs miten olisi käynyt, jos tulos olisi ollut päinvastainen, siis laihojen naisten kanssa seksi ei ole kivaa. Koko pullukka yhteisö olisi revennyt liitoksistaan, että "in your face rimpulat". Allekirjoitan tutkimuksen täysin..en voisi haluta ihmistä, joka ei pidä itsestään huolta. Ylipaino on sairaus naiset hyvät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei laihuuden haukkuminen ole mistään kotoisin. Ihmisillä on erilaisia kroppia ja erilaisia persoonallisuuksia. En todellakaan kuulu tähän "naisella pitää olla mistä pitää kiinni" koulukuntaan. Ei pidä. Ainoa mitä jokaisella naisella soisi olla on itsekunnioitus, ettei lähde ihan kenen tahansa kelkkaan.

   Poista
 38. Ylipaino on sairaus, kuten anoreksiakin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylipaino altistaa sairauksille, mutta ei ole itsessään sairaus. Anoreksia on sairaus. Alipaino ilman anoreksiaa ei taas ole sairaus, mutta voi toki altistaa myös sairauksille.

   Poista
 39. Seksi elämään vaikuttaa tietysti yhteys ja ymmärrys ym kumppaneiden välillä mutta nyt ulkonäköseikoista puhuttaessa ihmettelen ettei kukaan ole sanonut mitään yhteensopivuudesta. Siis tarkoitan että seksiin voi vaikuttaa ns vartaloiden matching eli miten sopii yhteen. Mun ex mies kuten itsekin luiseva useista kohdin ja nykyiset kumppanimme pyöreämpiä, joka ns miellyttävämpää. Ollaan keskusteltu aiheesta ja olisiko tässäkin että vastakohdat täydentää toisiaan. Voi nauttia toisenlaisesta vartalotyypistä kun itsellä on. Toki muut seikat seksissä myös tärkeää kuin ulkonäölliset mutta ylipainosta kun puhutaan niin itseäni ainakin laihana miellyttää pyöreämmät miehet ja ehkä luisevampia miehiä pyöreämmät naiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsääntöisesti tuossa on kaksi koulukuntaa. Toiset uskovat että samanlaiset sopivat parhaiten yhteen, toiset uskovat että vastakohdat täydentävät toisiaan.

   Oikeasti kyse ei ole erilaisista koulukunnista. Nainen haluaa maskuliinisen miehen ja valitsee sen perustelun joka tukee hänen miesvalintaansa.

   - haluan pitkän miehen koska olen itsekin pitkä enkä halua näyttää amatsonilta (samanlaiset sopivat parhaiten yhteen)
   - haluan pitkän miehen koska olen itse lyhyt enkä halua lyhyitä lapsia (vastakohdat täydentävät toisiaan)
   - haluan leveäharteisen miehen koska olen itsekin roteva nainen (samanlaiset sopivat parhaiten yhteen)
   - haluan leveäharteisen miehen koska olen itse pieni ja siro (vastakohdat täydentävät toisiaan)
   - haluan kunnianhimoisen miehen koska olen itsekin kunnianhimoinen (samanlaiset sopivat parhaiten yhteen)
   - haluan kunnianhimoisen miehen koska olen itse kodin hengetär (vastakohdat täydentävät toisiaan)
   - haluan itsevarman miehen koska olen itsekin itsevarma (samanlaiset sopivat parhaiten yhteen)
   - haluan itsevarman miehen koska olen itse epävarma (vastakohdat täydentävät toisiaan)

   Vaikka noin.

   Poista
  2. Helvetti. Mä oon niin kyllästynyt että joku MIES määrittelee millaisen kumppanin mä naisena haluan. Mun on pakko sanoa, että se ei mene noin mulla ja voin puhua monen muunkin suulla. Mutta tehän oppeinenne tiedätte asian paremmin?

   Poista
  3. Poikkeukset naisten klooniarmeijan miesmaussa ovat niin harvinaisia että useimmissa tapauksissa voi yleistää huoletta. Ja poikkeuksetkin ovat sidoksissa markkina-arvoon; mitä kysytympi nainen, sitä enemmän komeutta/statusta vaaditaan vaihtokaupassa.

   ;)

   Poista
  4. Pua-droidien armeija iskee.

   Poista
  5. Pua-trolli alkaa kuulostaa jo itseironiselta.

   Poista
 40. Nuo kuvasi ovat kyllä häkellyttävän hienoja! Ne kertovat myös siitä, ettei sinulla ole itseetunnon kanssa ongelmia, ja sehän on tunnettu fakta, että hyvä itsetunto on kaikkein seksikkäintä! ;)

  Pakko kuitenkin kommentoida omasta näkökulmasta. Tuntuu ihan hirveältä sanoa, edes ajatella näin, mutta mieheni lihominen ahdistaa minua kovasti ja vaikuttaa todellakin paljon siihen, miten paljon/vähän häntä nykyisin haluan. Olen toki itsekin lihonnut n. 15 kiloa yhtä monen vuoden aikana, minkä ollaan tunnettu. Hän taas tuplasti enemmän.

  Kenties, jos olisin tutustunut häneen nykyisen painoisena, niin asia olisi ihan eri, enkä kiinnittäisi painoon edes huomiota. Ehkä kyse onkin juuri tuosta muutoksesta. Jos puoliso laihtuisi vaikka sen 30 kiloa, niin tuntuisihan hän silloinkin varmaan ihan eri ihmiseltä?

  VastaaPoista
 41. Hieno kirjoitus! Oon kanssasi täysin samaa mieltä ja näytät kertakaikkiseen upealta!!! Mukavaa kesää! 😊 t. Susanna

  VastaaPoista
 42. Tämä oli kyllä paras kirjoitus mitä oon sulta lukenut. Jotenkin vaan iski. Itekkin kun on kamppaillut painon kanssa koko ikäni ja vaikka tiedän ettei liikuta vielä missään ylipainon rajoissa niin en vain pääse yli ajatuksesta että olen liian iso ja että kaikki muutkin näkee mussa vain sen että olen lihava. Ja tiedän tasan tarkkaa että tää on vaan mun päässä ja saatankin katsella itseäni isompiakin ihmisiä ihaillen että "ei vitsi, toi näyttää hyvältä" enkä edes huomaa vaikka tällä vähän paita puristaisi tai muuta. Tästä syystä ihailenkin sua ihan hulluna, just tota asennetta! Mitenhän sen sais hakattua vielä omaan päähän...

  VastaaPoista
 43. Ihmiset ovat tällä hetkellä aika sekaisin kaikista sukupuoliasioista. Lihavuus tai laihuus, vaikutukset ovat ihmisiin erilaisia. Pitkä tai pätkä, sääret tai takamus - kuka nyt mistäkin eniten kiihottuu.

  On tapahtunut niin paljon muutoksia viime vuosina. Homot ja lesbot ovat olleet esillä melkein päivittäin mediassa. Ihan liikaa oikeastaan yksi ihmisryhmä on saanut huomiota. Kun joku asia menee yli, niin se kääntyy ennen pitkää itseään vastaan.

  Nyt vessojen tekeminen yhteisiksi "kaikille sukupuolille". Heterot, homot, transit ja muut mahdolliset variaatiot niin kaikki vaan samoihin vessoihin. Mitä se vaikuttaa ihmisten mieliin ja ihmisten psyykkeen? Todennäköisesti sillä on pitkällä aikavälillä syvällisiäkin vaikutuksia. Vaikuttaa ihmisten käsityksiin itsestään ja muista, ja vaikuttaa myös ihmisten käsityksiin seksuaalisuudesta.

  Kaikkien puristaminen väkisin samaan muottiin ei ole hyvä juttu ollenkaan. Vessat ovat tavallaan yritys tehdä ihmisistä jollakin tapaa samankaltaisia olentoja. Eroja ei enää pidetä hyväksyttävinä. Niitä ei saa huomioida.

  Tai voi käydä niin, että vessa-gaten vuoksi, kun joistakin asioista puhuminen supistuu, niin joistakin asioista puhutaan sitten enemmän. Naisten lihavuudesta esim. voidaan puhua polkematta kaikkien sukupuolimuotojen oikeuksia.

  VastaaPoista
 44. KESKI-IKÄISENÄ MIEHENÄ USKALLAN TODETA SEURAAVAA: Kun miehelle tulee ikää enemmän, merkitsee ystävyys, luotettavuus ja läheisyys eniten. Mitä sitten seksiin tulee, on se seuraus noista edellisistä, ei syy mihinkään. Huonolla itsetunnolla varustetut miehet keksii syitä lähestyvälle impotentti-vaiheelle ihan mistä vaan; vaikka sitten partnerinsa muodoista. Toivon jokaisen naisen arvostavan omaa sisäistä kauneuttaan, ja jos se ei miehelle riitä, voi aina laittaa kantapäät vastakkain... lopullisesti.

  VastaaPoista
 45. Miehenä kyllä pakko kompata että yleisesti sanoisin miesten mielestä naisen top 3 kriteereihein aika kärkipäähän kuuluu timmi ulkonäkö.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images