Lohjansaariboogie

Kesän voi virallisesti sanoa alkaneen, kun minäkin olen päässyt käymään Kaamoksen isän omistamalla mökillä Lohjansaa...


Kesän voi virallisesti sanoa alkaneen, kun minäkin olen päässyt käymään Kaamoksen isän omistamalla mökillä Lohjansaaressa. Tai no, mökki itsessään ei ole kovinkaan kiinnostava, mutta luonto sen ympärillä sitäkin enemmän. 

Mökillä olo on Kaamokselle tosi tärkeä juttu ja hän on viettää siellä monia viikkoja kesässä kalastellen ja nauttien luonnosta. Lähiölapselle se, että pääsee itse ilman vanhempia ulos on tottakai virkistävää vaihtelua. Kotona raasu ei yllä edes ovikoodia näpyttelemään, joten itsenäinen liikkuminen lähiympäristössä on vaikeaa. Mökillä se kuitenkin onnistuu hyvin.

Itsekin tykkään mökkeilystä ja tämän kesän aikana olisi kiva ottaa enemmän selvää myös Lohjansaaren muista tekemismahdollisuuksista. Poikkeuksellisesti tänä kesänä meillä on käytössä auto (minulla ei ole edelleenkään ajokorttia, mutta K:n isä osti juuri farkun), joten päästään huristelemaan myös vähän kauemmaksi mökistä helposti. Jos jollakin on hyviä Lohjansaarivinkkejä niin pistäkäähän tulemaan!

Mä voisin kertoa loppuun vinkin kaikille, jotka etsivät mökkeilyyn ja luontoon sopivaa vaatetta ja asustetta. Kannattaa nimittäin piipahtaa silloin tällöin Haltin outleteissa, joista ainakin meidän perhe on löytänyt monia loistavia tuotteita uloskantohintaan. Hyvänä esimerkkinä nuo outdoor-sandaalit, joista itse maksoin viime viikolla 20 euroa ja Kaamoksen isän syksyinen löytö oli maksanut 15 euroa. Valikoimissa on myös Raiskin tuotteet ja mun lempivaatteen virkaa toimittavaa kuoritakkia (näkyy mm. tässä postauksessa) löytyi nyt myös tosi edullisesti. Lastenvaatevalikoima on pieni,mutta kyllä sieltä löytöjä lapsillekin tekisi. Mutta etenkin naiset kokoa 38, kannattaa käydä tutkimassa mallikappalerekki säännöllisesti!

5 kommenttia

 1. Ei niinkään vinkkejä Lohjan saareen (paitsi se Tammi, jota meidänkin pitäisi tänä kesänä kuulemma porukalla mennä ihmettelemään), mutta järven ympäristöön. Eli Karjalohjalla, on Tammiston arboretum, joka on aivan mahtava kasvillisuudeltaan. Tosin osa viehättävyydestä on karissut sen myötä kun paikka on nykään hoidettu, omassa lapsuudessa se oli täysin villiintynyt ja vierailut sillä muistutti lähinnä viidakkoretkiä. Ja kun teillä on auto niin käykää ihmeessä myös Fiskarsissa, Raaseporin linnalla. Ja itse järven ympäristöstä Karkalin niemi voisi olla myös teille kiinnostava kohde.

  VastaaPoista
 2. Haltin outlet on hyvä vinkki.

  VastaaPoista
 3. Viettäkää päivä tammisaaressa. Ei ihan vieressä mutta ihana kesäkaupunki lapsille ja aikuisille.Jos haluatte jäädä yöksi niin Tammisaaren camping alueelta voi vuokrata ok hintaan esim pikkumökin. Tammisaaresta voi helposti tehdä päiväretki Hankoon paikallisella junalla. Hangon iltatori on suosittu.😊

  VastaaPoista
 4. Ympäristön paikallistiet voivat olla aika kehnossa kunnossa, voi olla teräväreunaisia kuoppia teissä. Kandee ajella hiljaisesti.

  VastaaPoista
 5. Lohjansaaressa on Ciderberg (Alitalon viinitila),jossa on lapsille ainakin pupuja ja heppoja ja aikuisille vaikka kesäistä kuohuvaa. :-) On muuten se yllämainittu Paavolan tammikin ihan siinä vieressä.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images