Kevätretkivinkkejä, valkovuokkoja ja Picnic-herkkuja

yhteistyössä Picnic ja Suomen Blogimedia Me käydään aika paljon luonnossa retkeilemässä ja varsinkin näin lumettomaan aikaan retkeil...

yhteistyössä Picnic ja Suomen Blogimedia

Me käydään aika paljon luonnossa retkeilemässä ja varsinkin näin lumettomaan aikaan retkeilyyn kuuluu aina eväät. Yleensä se evästys on melko makkarapainotteista, sillä retkille lähdetään lähes aina hetken mielijohteesta ja nopeasti. Tällä kertaa menimme kuitenkin katselemaan lintuja ja luonnon heräämistä paikkaan, jossa nuotioiminen oli kielletty ja grillipaikkakaan ei ollut ihan lähellä, joten nappasimme terveyttä tukevat eväät mukaan lähimmästä Picnicistä. Tämä taisi olla terveellisin eväsretkemme aikoihin, kun mukana oli smoothieta, salaattia ja täysjyväkeksejä sekä raakasuklaata.


Pienenä partiolaisena meillä oli kaveripiirissä tapana panostaa tosi paljon retkieväisiin ja muistan isäni joskus kyselleen käydäänkö me luonnossa ihan vaan, jotta saadaan syödä. Mutta sehän on selvyys, että luonnossa ruoka maistuu vaan niin paljon paremmalle, mitä kotona! Ja Kaamos on ihan samaa maata kanssani. Nyt hän oli kuitenkin syönyt päiväkodissa lounaan ja täytettyä patonkia ehdottaessani valitsi retkievääksi mieluummin Picnicissä tehdyn smoothien. Itselle otin kuitenkin jälleen kolmen täytteen Picnic-salaatin lempitäytteilläni savulohella ja vuohenjustolla sekä tällä kertaa myös katkaravuilla. Nappasin kassalta mukaan vielä muutamat täysjyväkeksit ja raaka-suklaata makean hampaan kolotukseen. Picnicille on pakko antaa kiitosta siitä, että he ovat onnistuneet pitämään näiden take away herkkujen hinnat ihan peruskauppoja vastaavalla tasolla ja siksi käynkin nykyään hakemassa helsinkiläisen Goodion suklaata useimmiten juuri Picnicistä. 


Kevät onkin jo tosi pitkällä ja viime viikkoisen sadekauden jälkeen luonto on vihertynyt silmissä. Meren rannassakin pystyi jo olemaan ilman takkia ja ihastelemaan etäältä pesiviä lintuja. Kaamos kävi keräämässä mulle myös valkovuokkoja ja kertoi melko lähellä sijaitsevan palstamme kuulumisia, minä kun en ole sinne vielä tälle keväälle ehtinyt ollenkaan. Vain termosmukin unohtuminen kotiin harmitti, sillä eväsherkkuja nakertaessamme olisi kahvikupillinen kyllä maistunut enemmän kuin hyvin. 

Sää näyttäisi olevan seuraavien päivien aikana mitä parhain, joten nyt kannattaa ottaa ilo irti ja mennä luontoon ihan ympäri Suomen. Vain ihan Pohjoisimmassa Lapissa näyttää seuraavien päivien aikana satavan, sielläkin vain sääkartan yhden sadepisaran verran. 

Tällä hetkellä luonnossa voit ainakin:

-katsella muurahaisten heräämistä ja työntekoa
-rakentaa kaarnalaivoja kevätvesille
-poimia kukkia kuten valkovuokkoja, metsätähtiä ja leskenlehtiä (huom! valkovuokko on rauhoitettu entisten Oulun ja Lapin läänin alueella, poimi siellä muita kukkia)
-ihailla nupullaan olevia mustikanvarpuja
- katsella lintujen pesimistä sopivan etäisyyden päästä
- virittää riippumaton puiden väliin ja ottaa nokoset auringossa
-heitellä leipäkiviä
-etsiä sammakonkutua
-bongata muuttolintuja kuten mustarastaan, kottaraisen, sepelkyyhkyn ja peipon (pääskyjä varmasti jo parin viikon päästä!)
-syödä eväitä auringossa


Olipa evääsi sitten kotoa tai Picnicistä, muista kerätä roskat ja opettaa lapsille, ettei luontoa ja tienvarsia saa roskittaa. Näillä eväillä ja ohjelmalla lapsen kanssa viihtyy luonnossa vaikka päivän, kannattaa kokeilla!

2 kommenttia

  1. Pääskynen bongattu Kylmäkoskella! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vitsi, ehkä Kaamoskin näki pääskyn ja mä olin vaan et höpöhöpö, ei oo pääsky!

      Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images