Korkeasaari korkattu!

Tein viime vuonna näihin aikoihin Visit Helsingille lapsiperheiden kesälehteä ja kävin sen tiimoilta ensimmäistä kertaa ...Tein viime vuonna näihin aikoihin Visit Helsingille lapsiperheiden kesälehteä ja kävin sen tiimoilta ensimmäistä kertaa Korkeasaaressa keväällä. Kokemus oli ihana, ihmisiä oli paljon vähemmän kuin kesällä ja eläimetkin loikoilivat näkyvillä, eikä hellettä paossa. Tänään työhommista palaillessani sain idean, että voitaisiin ottaa kevätvisiitti uusiksi ihan extempore ja napattiin naapurin muksu mukaan eläintarhareissulle. Retkemme ei mennyt ihan kuin Strömsössä, vaan parin matkaan tulleen mutkan takia ehdimme olla saaressa vain tunnin verran, mutta parempi sekin kuin ei mitään. 

Kävimme siis vain katsomassa sisätiloissa käärmeitä ja jyrsiöitä sekä iloksemme ulkona loikoilevia isoja kissaeläimiä. Kaamos ja Iiris bongasivat myös kuoriutumattomia Amurintiikerin munia sekä huomasivat, että käärmeillä oli eläintarhan päiväkodin päiväuniaika meneillään. Parasta oli kuitenkin leopardin pilkullinen ja munan mallinen auto sekä värikkään safarihenkinen 16-linjan bussi, jolla matkamme taitoimme. Myös kartat olivat kova juttu ja sovittiin, että seuraavalla kerralla tutkitaan loput kartan eläimistä läpi. Se hoituukin helposti, kun Kaamoksella on vuosikortti Korkeasaareen ja Iiris taas pääsee ikänsä puolesta vielä hetken ilmaiseksi.

Pitkän pimeän talven jälkeen tuntuu ihan hullulle, että energiaa riittää myös työ- ja päiväkotipäivän jälkeen ja pihalla on valoisaa vielä nukkumaan mennessäkin! Pitäisi kehitellä lisää helppoja retkikohteita iltojen piristykseksi, sillä pihalla hengailun jälkeen seuraava päiväkin tuntuu usein energisemmältä. Ja mikä parasta, lapsi nukahtaa kuin saunalyhty illalla!

Ps. Terhi oli käynyt myös eilen saaressa, siellä laajempi kirjo kuvia söpöistä eläimistä!

2 kommenttia

  1. Korkeasaari on paras syksyisin ja keväisin! saa olla rauhassa :D Eikä siellä muuten edes haise niin pahalle, kun kesäisin.

    ps. heitin sua random haasteella omassa blogissani, tartu jos innostut :)
    http://jklhkibjl.blogspot.fi/2016/04/kurkistus-meidan-jaakaappiin.html

    VastaaPoista
  2. Amurintiikerin munia :).

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images