Kankaan painantaa Ateneumissa + ilmaiset workshopit

Olisi ihana aloittaa tämä postaus toteamalla, että aina kun Kaamos on isällään, mulla on tapana tehdä kaikenlaista luovaa ja...


Olisi ihana aloittaa tämä postaus toteamalla, että aina kun Kaamos on isällään, mulla on tapana tehdä kaikenlaista luovaa ja opetella vaikka uusia kädentaitoja. Ei valitettavasti siis pidä paikkaansa. Olisin ihan kympillä mukana satunnaisissa työpajoissa, mutta en pysty epäsäännöllisen työn ja elämän takia menemään esimerkiksi kansalaisopiston kursseille, koska mulla ei vaan ole yhtä tiettyä päivää viikosta, jolloin olisin aina vapaa harrastamaan. Ja siksi yritän osallistua yhden illan työpajoihin aina silloin kun sellaiseen törmään ja siellä on tilaa.

Tänään kävin painamassa kankaita Ateneumissa, vähän tähän hetkiseen Japanomania-näyttelyyn liittyen. Jos muistan oikein, pajaan ilmottautuminen oli tammikuussa ja se täyttyi hetkessä. Ihmiset siis oikeasti odottivat kiltisti monta kuukautta, että pääsivät tutustumaan näyttelyyn ja painamaan kankaita 2.5 tunniksi. Olisipa ihanaa, että jossakin olisi sellainen paikka, missä tällaisia iltakursseja järjestettäisiin vähän tiiviimmin ja joihin vieläpä mahtuisi sisään, vaikka ei olisikaan ilmottautunut kuukausia etukäteen. Vähän sellainen kässäihmisten kuntosali, että voisi mennä yhdelle tunnille, mutta ei tarvitsisi sitoutua koko lukukaudeksi. Olisin niin mukana!

Onneksi kuulin nyt, että Ateneumissa järjestetään säännöllisen epäsäännöllisesti myös  non-stop-periaatteella workshopeja ja vain museolipun maksamalla pääsisi toteuttamaan itseään, taide-elämyksen lisäksi siis. Ensi lauantaina huovutetaan lintuja ja sitä seuraavana harjoitellaan japanilaista kirjontaa. Ja koska mulla on Museokortti, tämähän tarkoittaa, että voin vaan marssia sisään!

Mutta onko (Helsingissä) muita matalan kynnyksen taidepajoja? Kertokaapa vinkit jos on!

3 kommenttia

 1. Millaistahan mahtais olla japanilainen kirjonta. Vaikeaa? Helppoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisin, että työpajassa helppoa, japanissa vaikeaa :D

   Poista
 2. Tuo kässäihmisten kuntosali olis mahtava! Vois valita vaikka neulomis-, virkkaus- ja ompelutunneista mieleisen. Tehdä nopeita juttuja tai pitkäkestoisempia prokkiksia. Ihan loistava idea. Keramiikkaakin (se on mun juttu se) vois tehdä kahden kerran syklissä.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images